Neiden

Neiden: Hyttetun bestående av hovedhytte anneks, grillhus, brønnhus og utebod I visning 11.10, kl. 17.30-18.30!

Neidenveien 3579 , 9930 Neiden

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 109 m²
Bruksareal 119 m²
Bruttoareal 101 m²
Tomt 569 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 8
Bruksnummer 79
Energimerking F
FINN.no 321334644
Sist endret 04.10.2023 14:02
Prisantydning 2 050 000,-
Totalpris 2 115 169,-

Beregnet totalkostnad

2 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 050 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 65 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 115 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Neidenveien 3579 er et innholdsrikt hyttetun med flott utsikt over nærområdet og Neidenelva.  Eiendommen består av hovedhytte over 2 etasjer, annekst med badstue, bad og ekstra soveplasser, vannhus, grillhytte og utebod. Samlet areal på byggene er 146 kvm. BRA, så her er det rikelig med plass til både gjester og utsyr!

Eiendommen ligger usjenert til, innerst i veien og mot naturen. Innvendig i hovedhytta er det  en  åpen stue- og kjøkkenløsning med vedfyring, loftstue og soverom. Fra soverommet er det utgang til en trivelig balkong. Utenfor hytten er det terrasse med gode solforhold. Annekset inneholder stue, bad og badstue. Det er også grilllhus, brønnhus og bod.

Eiendommen ligger fint til i et rolig og tilbaketrukket område ca. 4 mil fra Kirkenes sentrum. Det er et meget populært og naturskjønt hytteområde. Fra hytten er det nydelig utsikt over nærområdet og Neidenelva.
Velkommen på visning!

Innhold

Hovedhytte:
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken og trapperom

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Loftstue og soverom

Anneks:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad og badstue

Grillhus:
Bruksareal: 11 m².

Brønnhus:
Bruksareal: 11 m².

Bod:
Bruksareal: 5 m².

Standard

Utvendig
Takkonstruksjonen består av prefabrikkerte Atakstoler fra 1986 som er innredet til loftstue, samt et takopplett fra 2005. Det er også oppført et tilbygg i 2005 med prefabrikkerte A-takstoler som er innredet til soverom. Yttertaket er tekket med asfaltshingel fra 2005. Takrenner og stål eller tilsvarende fra 2005. Takstge. Pipebeslag fra 2008. Yttervegger består av maskinlaft/trekonstruksjoner fra 1986. Tilbygg - Yttervegger består av isolert bindingsverk fra 2005 som er vindtettet, lufte lekter og utvendig panel. Utvendige fasader ble sist malt i 2018. Finske vinduer av type 2 lags glass fra 2005. Ytterdør av type fullisolert fra 2020. Terrasser og platting av trekonstruksjoner fra 2008.

Innvendig
Innvendige overflater er generelt vedlikeholdt og framstår med normale bruksmerker.
Tradisjonelt isolert stubbgulv består av trekonstruksjoner fra 1986 og 2005. Stubbgulvet har synlige asfaltplater mot terreng som er klemt med bord. Over gulvbjelker er det montert furugulv. Det er foretatt stikkmålinger med gulvlaser, samt påvist vesentlige skjevheter på 50mm i stue/kjøkken. Etasjeskiller mellom 1.etg - 2.etg består av trekonstruksjoner fra 1986 og 2005. Etasjeskilleren er isolert. Det er foretatt stikkmålinger med gulvlaser, samt påvist vesentlige skjevheter på 30mm i loftstue. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe av type isolert stål pipe. Ildsted av type Jøtul. Oppvarming med strøm (primær) og vedfyring (sekundær). Kryprom under fritidsbolig. Naturlige masser under fritidsbolig som er noe ugjevn. Innvendig trapp av trekonstruksjoner fra 1986. Innerdører av profilert furudører fra 2008.

Entré

Fin entré med stor skyvedørsgarderobe for jakker og sko. Det er i tillegg plass til et møblement for ekstra oppbevaringsplass.

Stue

tuen er lys med flere vindusflater som gir godt med dagslys. Det er plass til flere møbleringssoner. Rommet varmes opp via vedfyring og strøm.

Stue 2

I loftetasjen er det en ytterligere stue. Her er det plass til en sittegruppe og tv. Gjennom vinduene er det fin utsikt mot Neidelva og nærområdet.

Kjøkken

Kjøkken fra 2008 med god skapplass. Det er kjøkkenvask m/dobbel kum, benkeplate av laminert spon eller tilsvarende, opplegg til kjøleskap og komfyr. Kjøkkenventilator over komfyr. Avtrekk føres ut gjennom yttervegg. I rommet er det fint med plass til et større spisebord. Det er innlagt vann på kjøkkenet med egen varmvannstank.

Bad

Badet ligger i annekset og er innredet med servant, dusjhjørne og gulvstående toalett. Det er innlagt vann på badet. Fra badet er det adkomst til en stor og flott badstue.

Terrasse

Det er terrasser mellom hytte og anneks. Det er også anlagt terrasse rundt grillhytta. Fra 2. etasje er det adkomst til en vestvendt balkong.

Uteareal

Hytten har et innholdsrikt uteområde med grillhus, brønnhus og bod. Grillhuset har en koselig innredning med benker og grillopplegg. Det er også en stor terrasse med gode solforhold. Her er det plass til diverse utemøbler og det er mulig å etablere flere sitteområder.

Soverom

Det er ett soverom i hytten. Rommet er av behagelig størrelse med plass til dobbeltseng. Det er også utgang til en trivelig balkong. Annekset har en stue som i dag er innredet med blant annet køyeseng.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i Neiden. Det er ca. ca. 4 mil fra Kirkenes sentrum. Området er et meget popluært hytteområde. Fra hytten er det nydelig utsikt over nærområdet og Neidenelva. Fra hyttedøra så kan du gå rett ut i naturen og jakte, fiske eller plukke bær. Neidenelva er en meget populær elv for elvefiskere.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Taktekking
TG2 gis grunnet: Basert på alder og tilstand. Takshingel er ca. 18 år og over halvparten av forventet levetid vurderes å være oppbrukt.

Utvendig > Nedløp og beslag
TG2 gis grunnet: Det mangler nedløp på fasade sør.

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er ingen musebånd i nedre kant av konstruksjonen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
TG2 gis grunnet: Det er påvist skjevheter i takkonstruksjonen, samt tak opplett. Det er ikke tilstrekkelig lufting i takkonstruksjonen ved takfot/raftekasser. Det foreligger ingen dokumentasjon på takkonstruksjon.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Basert på alder og tilstand. Det må forventes å oppgradere vinduer innen rimelig tid.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG2 gis grunnet: Overflater er moden for vedlikehold.

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre

Innvendig > Krypkjeller
TG2 gis grunnet: Ingen fuktsikring

Innvendig > Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn
dagens forskriftskrav.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Overgang mellom ventilator og avtrekkskanal er tapet.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Det foreligger ingen dokumentasjon på at røranlegget er utført av rørlegger i fritidsboligen. Barometer på vannanlegg er defekt.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
TG2 gis grunnet: Elektrisk anlegg av type 3 x 230V. Sikringsskap m/automatsikringer fra 2008. Ledningsnettet er generelt montert åpent/synlig og er fra 2008. Det foreligger ingen dokumentasjon på det elektriske anlegget (ingen samsvarserklæring eller sluttkontroll). Jordspyd i bakken ved gavlvegg (fasade øst). *

Tomteforhold > Drenering
TG2 gis grunnet: Ingen drenering.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
TG2 gis grunnet: Det er påvist at enkelte pilarer er "klosset opp" og må sies å være av type ufagmessig utførelse. Ingen markisolering ved fundamenteringen (Det foreligger ingen dokumentasjon på at pilarene er støpt til frostfri dybde).

Tomteforhold > Terrengforhold
TG2 gis grunnet: Det må nevnes at det er fall på terreng, fra sør og ned mot nord. Med dette menes at det er naturlig fall på terreng mot fritidsbolig.

Tomteforhold > Septiktank
TG2 gis grunnet: Det foreligger ingen utslippstillatelse, men septiktanken skal være av type "lukket tank".

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG3 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er utført stikkmålinger med gulvlaser i begge etasjer og påvist skjevheter i stue (1.etg) og loftstue (2.etg).

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
TG3 gis grunnet: Ingen ventilering utover åpning av vindu.

*Samsvarserklæring på det elektriske anlegget er utstedt 26.08.2023.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ble utført av eier i 2008. Usikker på om det var faglært med på dette.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: Seyffarth. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ettermonterte sandfilter på brønnvannet

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar:  Det er skjevheter både i stue 1.etg og loftstue.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Det ble registrert mus i annekset. Musegift lagt ut og ikke registrert etterpå

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av faglært/ egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Har bygget nye terrasser. Gjorde det selv og i 2009.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: TOJO Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet sikringer med jordfeil varslere.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei, kommentar: Skal få den på plass
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Ble utført i 2008. TOJO skiftet ut sikringer etter dette.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Utarbeidet tilstandsrapport august 2023

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, kommentar: Grillhuset er avtalt plassert på naboeiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 119 kvm

Hovedhytte:
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken og trapperom

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Loftstue og soverom

Anneks:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad og badstue

Grillhus:
Bruksareal: 11 m².

Brønnhus:
Bruksareal: 11 m².

Bod:
Bruksareal: 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 569 kvm, Eierform: Eiet tomt tomten er en blanding av naturtomt og grusede parkeringsarealer.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Fritidsboligen er oppført i trekonstruksjoner fra 1986. Det er oppført et tilbygg og et tak opplett i 2005. Det foreligger ikke ferdigattest eller byggegodkjente plan og fasadetegninger, kun tegninger for annekset. Det må presiseres at deler av terrasse og hele grillhuset er oppført utenfor tomtegrense og på eiendom GBNR 8/40 - Sør-Varanger kommune. Boligen er jevnlig vedlikehold, der det generelt må forventes normale bruksmerker på overflater i 1 .etg og 2.etg. Utvendige fasader er generelt vedlikeholdt. Det er innlagt strøm. Oppvarming med strøm. Pipe og ildsted
(vedfyring). Innlagt vann til kjøkkenvask. Avløp føres ut til terreng. Som det fremgår av rapporten for øvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen vurderes å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med
tilstandsgradering. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt.

Tekniske installasjoner
Vanninntak (Isoterm) m/stoppekran kommer inn på bod. Vannrør består av kobber rør (Kuterlex) fra 2008. Vannrør er montert åpen/synlig. Eier
kan fremlegge dokumentasjon på at rørarbeidet i brønnhuset er utført av rørlegger. Avløpsrør fra kjøkkenvask ut til terreng. Ingen ventiler eller spalte ventiler i fritidsboligen. Varmtvannstank av type OSO Hotwater 30 liter fra 2021. Varmtvann forsynes kun til kjøkkenvask. Elektrisk anlegg av type 3 x 230V. Sikringsskap m/automatsikringer fra 2008. Ledningsnettet er generelt montert åpent/synlig og er fra 2008. Det foreligger ingen dokumentasjon på det elektriske anlegget (ingen samsvarserklæring eller sluttkontroll)*. Jordspyd på utsiden av fritidsbolig. Røykvarsler i begge etasjer som fungerer under befaringen. Brannslukker av 6 liter skum fra 2023.

*Kommenter ansv. megler: Samsvarserklæring på det elektriske anlegget er utstedt 26.08.2023.

Tomteforhold
Byggegrunnen er ikke visuelt synlig, men basert på NGU`s løsmassekart så består byggegrunnen av "Elve- og bekkeavsetning (Fluvial avsetning)".
Materiale som er transportert og avsatt av elver og bekker. Sortert sand og grus dominerer og partiklene er ofte godt rundet. Avsetningene kan
ha meget varierende mektigheter. Ingen drenering. Fundamentering på støpte pilarer av betong som understøtter både tredragere og ståldragere.
Terreng forholdet er generelt opparbeidet fra 1986. Gruset adkomstvei med tilhørende parkeringsplasser er etablert mot nord. Utvendig vannledning er tilknyttet privat vannanlegg (bønnboret) av Nord Norsk Brønnboring i 2008. Vannledning fra fritidsbolig til brønnhus består av Isoterm ledning fra 2008 (drift/tine - funksjon). Det foreligger dokumentasjon på at arbeidet er utført fagmessig. Utvendig avløpsrør består av plast fra 2008 og føres fra fritidsbolig og ut til terreng. Kun fra kjøkkenvask. Fritidsbolig - Avløpsrør fra kjøkkenvask føres ut til terreng ( i grøfter). Det må presiseres at det er en nedgravd septiktank av type glassfiber på ca. 900 liter og som er tilknyttet toalett i anneks. Avløp fra dusj føres ut til terreng.

Anneks
Annekset er oppført i trekonstruksjoner i 2008 (ikke egen bruksenhet):
- Tradisjonelt isolert stubbgulv som er fundamentert på pilarer m/ tredragere.
- Yttervegger av trekonstruksjoner fra 2008, isolert bindingsverk, vindtetting, luftelekter og utvendig panel.
- Takkonstruksjonen består av isolert sperretak m/drager i mønet. Yttertaket er tekket med asfaltshingel.
- Innlagt strøm (fra fritidsbolig).
- Innlagt vann og avløp.
- Bad er fra 2008: Gulvfliser, baderomsplater på vegg, malt takpanel, dusjhjørne, Jets toalett (vakuum), baderomsinnredning. Det foreligger ingen dokumentasjon på våtrom. Sluk er ikke plassert i dusjsonen og det må forventes noe vannsøl ved sluk. Noe ujevnt flislagt på gulv, samt manglende ferdigstillelse av sokkellist og ved innerdør. Ukjent membran utførelse.

Grillhus
Grillhus oppført i trekonstruksjoner fra 2009 (enkel konstruksjon). Grillhuset er oppført på terrassebord. Det er lagt opp til belysning. Uisolert konstruksjon.

Brønnhus
Brønnhuset er oppført i trekonstruksjoner fra 2008:
- Isolert plate på mark.
- Yttervegger av trekonstruksjoner (uisolert) med trepanel.
- Takkonstruksjonen er plassbygd og består av saltak.
- Ytterdør av plassbygd tredører.
- Isolert "kasse" til vannanlegg som forsyner både fritidsbolig og annekset.
Det må generelt forventes normale bruksmerker.

Bod
Utvendig bod oppført i trekonstruksjoner fra 2015. Utvendig bod er uisolert og er fundamentert på pilarer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Tilbygg i 2005 - Utvidelse av vindfang og stue, samt soverom i 2.etg. Det foreligger ikke byggetegninger eller ferdigattest for dette. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger godkjente byggetegninger av annekset datert 04.07.2005 som stemmer med dagens bruk. Det foreligger ikke byggetegninger av grillhus, brønnhus og bod. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Interessenter gjøres oppmerksom på at gillhytte med tilhørende terrasse er bygget utenfor tomtegrensen. Selger vil prøve å bringe dette forholdet i orden med en privat avtale om tillatelse. Interessenter bes kontakte eiendomsmegler for spørsmål om dette.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming. Det er vedovn i stue i hovedhytta. Øvrig oppvarming slik det fremkommer på visning. Dersom det er rom som ikke har varmekilder, så følger det heller ikke med i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 615 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt på kr. 2 615,- pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Sør-Varanger kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 812 096 pr. 31.12.2022

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel. Planid: 2004105
Opplysninger fra Sør-Varanger kommune 16.08.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/162-2/84  Erklæring/avtale  
12.01.1984 
BEST. OM BRUKSRETT OG / ELLER DISPOSISJONSRETT
RETTIGHETSHAVER: ENBUSK MARIE OG HÅKON
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/4605-1/84  Registrering av grunn  
04.10.1985 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5444 Gnr:8 Bnr:40
 
2020/397668-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei som går til 5 eiendommer i området. Det er ikke tinglyst veirett til hytta.Selger opplyser at de betaler for brøyting på veien. Beløp varierer etter bruk.

Fritidsboligen er tilknyttet privat avløpsnett via septiktank. Glassfiber tank 900 liter. Utslippstillatelse er gitt av Sør-Varanger Kommune den 25.09.2023. Avløp fra kjøkkenservant, dusj etc føres i avløps rør til spredegrøfter.
Fritidsbolig er tilknyttet privat vannforsyning via brønn boret av Nord Norsk brønnboring.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Neidenveien 3579, 9930, Neiden, Gnr. 8 bnr. 79 i Sør-Varanger kommune

Oppdragsnummer

89-23-0204

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.