Alta

Kaiskuru: Innbydende, stilfull enebolig over tre plan. Flott hage. Garasje med carport.

Gråstarrveien 6 , 9516 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 115 m²
Tomt 825 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1992
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 867
Energimerking D
FINN.no 319602254
Sist endret 21.09.2023 20:29
Prisantydning 4 850 000,-
Totalpris 4 987 669,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 137 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 987 669,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gråstarrveien 6 er en innbydenede enebolig over tre plan. Boligen har en fin planløsning med blant annet åpen stue/kjøkken løsning, vedfyring, eget vaskerom og bod. Det er fire rom som brukes til soverom. Fra stuen er det utgang til terrasse av god størrelse med trapp ned til hagen. Det er i tillegg garasje, carport og lekehus.

Eneboligen ligger i et nabolag spesielt egnet for familier med barn, eldre og etablerende. Det er både barnehage, skole og skiløype i nærheten. Offentlig transport finner man kun to minutter gange unna, ved Kaiskuru Nærmiljøsenter.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller (ikke søkt godkjent av kommunen): Kjellerstue, soverom, vaskerom og to boder.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og to ganger.
Loftsetasje: Bad, to soverom, gang og to boder.
Utgang fra stue til terrasse.
Boligen disponerer en utvendig vedbod oppmålt til ca. 5 kvm.

Standard

Utvendig
Grunnmur i betong fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttertak av saltakskonstruksjon og utvendig belagt med takstein fra byggeår. Pipe er helkledd metall, fotbeslag i bly og renner og nedløp i metall. Boligen har yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig trapp er i tre, fundamentert på ukjent byggegrunn. Terrassen er i betongkonstruksjoner med rekkverk av tre. Gulvocerflater er belagt med terrassebord. Terrassen har utebelysning og utvendig stikkontakt.
Frittstående garasje med bygning i trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med lignende trekledning, med saltak i trekontruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Konstruksjonen er uisolert. Takstolene er stedvis bygget opp med plater noe som gir oppbevaringsmuligheter i øvre del av konstruksjonen.

Innvendig
Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger. Det er ikke kjent når etasjen ble innredet. Gulvflater belagt med laminat og heltre gulv.
Vegg- og himlingsflater i veggplater, malt panel, panel og takplater. Glatte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i malte tapetserte flater, veggplater, takplater og spilekledning. Synlige takbjelker. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Ballingsløv kjøkkeninnredning. Innredningen er fra byggeår. Innredning med profilerte fronter. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Ventilator i overskap. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater i veggplater og takplater. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Loftsetasjen er innredet. Gulvflater belagt med laminat og gulvbelegg. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater og takplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via ventiler. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Våtrom har gulvflate velagt med gulvbelegg, takplater i himling, vannrør av kobber, synlige avløpsrør av plast og mekanisk avtreekk med ventil.

Entré

Boligen er innbydende med flott takoverbygd inngangsparti. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er god plass til vegghengte knagger, konsollbord og annen innredning i entréen. Ved entreen er det et soverom som i dag brukes som garderobe.

Stue

Stuen har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys. Det er vedovn i stuen som gir god stemning. Den ene veggen i stuen er ikledd spiler. Fra stuen er det utgangsdør til terrasse med rikelig med plass til både spisebord, sofagruppe og grill.

Kjøkken

Det er åpen kjøkkenløsning til stue. Kjøkkenet har innredning med profilierte fronter og benkeplate av tre, med god plass til spisebord. Det er nedfelt oppvaskkum med et-greps kjøkkenarmatur. Over kjøkkenbenk er en belysning og stikkontakt. For øvrig er det integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap med fryser. Med fliser mellom kjøkkenbenk og overskap.

Bad

Bad 1. etasje
Gulvflater belagt med gulvbelegg. Takplater i himling og baderomsplater på vegger. Servantinnredning er gulvstående med skuffer og dører. Speilskap med overlys og stikkontakt over servant. Det er også badekar, gulvstående toalett og mekanisk avtrekk med ventil i himling.

Bad loftsetasje
Gulvflater belagt med gulvbelegg. Takplater i himling. Det er gulvstående servantinnredning med dører, speil med overlys og stikkontakt over servant. Det er også dusjkabinett, gulvstående toalett og mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Våtrom kjeller
Gulvflate belagt med gulvbelegg. Plater på veggflater. Vegger belagt med veggbelegg. Takplater i himling. Vegghengt utslagsvask med to-greps armatur. Naturlig avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne.

Uteareal

Boligen har et flott uteområde. Det er en terrasse med god plass til forskjellige soner. Det er i tillegg trapp ned til en koselig gressplen, med god plass til ulike aktiviteter. Det er også et lekehus i hagen som står i stil med eneboligen.

Soverom

Eneboligen har fire soverom. De to soverommene i loftsetasjen er av god størrelse. Her er det innebygd skyvedørsgarderobe på det ene rommet, mens det andre soverommet har inngang til to rom brukt som bod. Hovedsoverommet i 1. etasje har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Det andre soverommet i 1. etg brukes i dag som garderobe. Soverommet i kjeller har god størrelse med inngang til to boder. Her er det plass til dobbeltseng, skrivebord og garderobeløsning. Kjelleren er ikke søkt godkjent av Alta Kommune.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et nabolag spesielt egnet for familier med barn, eldre og etablerende. Det er både barnehage, skole og dagligvarebutikk i nærheten. Offentlig transport finner man kun to minutter gange unna, ved Kaiskuru Nærmiljøsenter.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.

Forsikring

Fremting Polisenummer: 25717368

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom - Bad 1. etasje
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er antydning til fuktmerker i himlingen, noe som tyder på at ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Våtrom - Bad loftsetasje
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er ukjent om det er benyttet membran på våtrommets veggflater. Det er antydning til fuktmerker i himlingen. Gulvbelegg har i tillegg sprekker og utettheter i overganger. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann
som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Det registreres løst toalettsete. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Våtrom - Vaskerom kjeller
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på deler våtrommets vegger. Lokalfall rundt sluk er mindre enn hva som ideelt anbefales. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken
TG 2 gis grunnet:
Ventilasjon Defekt ventilator. Utskiftning/reparasjon bør på regnes.
Vannrør Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Avløpsrør Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
TG 2 gis grunnet: Overflater vegger Riss og sprekker stedvis påvist ved trapp. Eksakt årsak er ukjent.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
TG 2 gis grunnet:
Overflater gulv Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale
Innerdører Det registreres stedvist løse dørvridere

Loft - innredet
TG 2 gis grunnet:
Overflater vegger Det registreres løse plater på vegg i bod. Eksakt årsak er ukjent.
Konstruksjonsoppbygging Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG 2 gis grunnet:
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er
i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Dører og vinduer
TG 2 gis grunnet: Vinduer Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Stedvis lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak
TG 2 gis grunnet:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking). Det registreres flere knekte takstein, noe som kan påvirke tettheten. Tiltak må påregnes.
Skorsteiner over tak Fotbeslag rundt skorstein har synlige skade og slitasjesymptomer. Tiltak må påregnes.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere. Snøfangerutstyr er ikke etablert.

Terrasser / platting på terreng
TG 2 gis grunnet:
Fundamenter Det observeres betydelige skjevheter og svikt i fundamenter. Setninger i kontruksjonen registreres. Tiltak må påregnes.
Annet Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Grunnmur, fundamenter
TG 2 gis grunnet: Grunnmur Skråriss/vertikalriss observert på grunnmur. Risset er med høy sannsynlighet oppstått for lenge siden, men for å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling bør forholdet holdes under oppsikt. Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
YG 2 gis grunnet: Helhetsvurdering Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Frittstående byggverk
TG 2 gis grunnet: Frittstående byggverk Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert. Kan tyde på setningsskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det registreres store mengder mosevekster på
yttertaket, som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Taket er kun inspisert fra bakkenivå. Garasjeport viser tegn til skjevhet på en side. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
TG 3 gis grunnet: Ildsteder inne i boligen Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Tiltak bør påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Elektrisk anlegg
TG 3 gis grunnet: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert
elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

(Selger har bestilt el-kontroll i ettertid av takstrapporten, ta kontakt med megler hvis du ønsker innsyn i dokumentet.)

Brann
TG 3 gis grunnet: Rømningsveier Vindu på soverom, i kjeller: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.
Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Alta Kraftlag
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Installert ladeboks for EL-bil i februar 2023.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Foreligger inne i sikringsskap.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar: Installert februar 2023 av Alta Kraftlag

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Revet en vegg(ikke bærevegg) inne i kjeller på soverom og skiftet ut vinduer.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 115 kvm

Areal er opplyst av takstmann:

Kjeller:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, soverom og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, soverom og to ganger.

2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, to soverom og gang.

Garasje
Bruksareal: 27 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 825 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig beliggende i Raipas, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfalt, grus, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og
biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Det er garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt. Det er montert El-bil lader i februar 2023.

Byggemåte

Enebolig fra 1992 beliggende i Raipas, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfalt, grus, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Boligbygg oppført i 1992. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Varmepumpe på kjøkken. Peisovn i stue og kjellerstue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Boligen disponerer en utvendig vedbod oppmålt til ca 5 m2.

Tekniske installasjoner
Tekniske anlegg fra varierende årstall. Vannrør av kobber. Hovedstoppekran er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt.
Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert.
Varmtvannsbereder på 198L (fra 2012) plassert på vaskerom. Varmepumpe på kjøkken. Mekanisk avtrekk på bad med avtrekksvifte.

- Det foreligger ikke godkjenning av kjeller hos Alta kommune. Det må derfor fremmes søknad etter plan- og bygningsloven § 20-3 (søknad med ansvarsrett) for å få etasjen godkjent. Dette er kjøpers risiko og ansvar. Når kjelleren ikke er godkjent er det et ulovlig tiltak som kan følges opp av kommunen. Kjelleren er ikke lov å bruke så lenge den ikke er godkjent.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.11.1992 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjent byggetegning for enebolig datert til 25.05.1995. Dokumentet følger vedlagt. Dette er kun for 1. etasje og loftestasjen. Tegningene har noe avvik. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger godkjent byggetegning for garasje datert til 02.05.2002.

Barnehage / skole i området

Det ligger barnehage og barne- og ungdsomsskole innen 11 minutter med bil fra eneboligen. Nærmeste barnehage og barneskole (1-6 kl.) er Kaiskuru barnehage og Kaiskuru skole som kun ligger fire minutter unna til fots.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedovn i kjeller og stue, varmepumpe på kjøkken og øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 827,65 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inneholder:
Vann: 3 488,95,-
Avløp: 4 879,7,-
Renovasjon: 6 735,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 3 144,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 036 316 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 938 002 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001
Opplysninger fra Alta Kommune 29.08.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/203582-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
10.03.2008 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv.-Overført fra dagboknummer 1827/1992.

1991/1159-1/82  Registrering av grunn  
25.04.1991 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:2

2020/931075-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gråstarrveien 6, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 867 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0217

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.