Alta

Gakori: Flott selveierleilighet i 2.etasje. Kjøkken fra 2020. Skjermet beliggenhet og gode solforhold.

Spoveveien 16 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 52 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 4 798 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1405
Energimerking E
FINN.no 318831366
Sist endret 21.09.2023 13:28
Prisantydning 3 050 000,-
Totalpris 3 136 869,-
Fellesutgifter 968,-

Beregnet totalkostnad

3 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 76 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 050 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 136 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Spoveveien 16 er en flott selveierleilighet i andre etasje. Boligen inneholder blant annet bad/ vaskerom, stue og kjøkken i åpen løsning, og en bod som i dag blir brukt til soverom. I stuen er det vedfyring og utgang til en sør-vestvendt balkong som byr på meget gode solforhold. Kjøkkeninnredningen er fra 2020. Det er i tillegg en utvendig bod med plass til oppbevaring.

Boligen ligger i Gakori, et rolig og barnevennlig område. Det er både skoler og barnehager i nærheten. I området rundt boligen er det gode turmuligheter. Det er også et fint opparbeidet område i nabolaget hvor man kan sitte hele familien.

Velkommen på visning!

Innhold

Boligen inneholder: stue/ kjøkken, bad/ vaskerom, entré, soverom og en bod som i dag blir brukt som soverom

Entré

Boligen ligger i 2. etasje og har et praktisk overbygd inngangsparti. Entréen er lys og gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det fint med plass til diverse oppbevaring.

Stue

Stuen er malt i en lun farge, og har plass til sofaløsning og annet møblement. I stuen er det store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Det er i tillegg en peisovn som skaper god stemning. Fra stuen er det utgang til en balkong med plass til diverse utemøbler.  Balkongen er sør-vestvent og byr på meget gode solforhhold.

Kjøkken

Stuen og kjøkkenet er i en åpen løsning. Innredningen er fra 2020 og har glatte fronter og benkeplate av laminat. Det er integrert kjøl/ fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Det er godt med skap- og benkeplass. I innredningen er det laget en koselig sitteplass ved vinduet. Mellom stuen og kjøkkenet er det god plass til et spisebord.

Bad

Badet har fliser på veggene og gulvet. Det er elektriske varmekabler i gulv. Rommet har en lys innredning med plass til oppbevaring og et speil med lys. Det er gulvstående toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Boligen har ett soverom og en bod som i dag blir brukt som soverom. Soverommet er romslig og har en skyvedørsgarderobe med plass til oppbevaring.

Beliggenhet

Boligen ligger i Gakori, et rolig og barnevennlig område like utenfor Alta sentrum. Det er både skoler og barnehager i nærheten. Fra boligen er det gode turmuligheter. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Coop Extra Gakori

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

968 pr. mnd.

Sameie

Sameie: Sameiet Spoveiene

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Protokoll fra siste årsmøte er p.t. ikke tilgjengelig hos megler.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85035843

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 40 594,-
Egenkapital pr. 31.12.2022 var kr. 342 138,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG2 gis grunnet: har behov for vedlikehold som olje eller beis

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: parkett er noe slitt

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Innvendige dører
TG2 gis grunnet: dør til bad er noe slitt / skade

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Pga slukets utforming er det vanskelig å påvise slukmansjet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ikke kommenter noe på egenerklæringsskjema.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 59 kvm

Takstmannens arealmålinger:
Bruksareal: 59 kvm.
Primærrom: 59 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, stue/ kjøkken og bad/ vaskerom.
Takstmann har også tatt med innvendig bod i p-areal da det p.t. brukes som soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 798 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten regnes som felles areal for sameiet. Pent opparbeidet med plen og trær. Asfaltert adkomst og parkering. Gode solforhold og utsikt til nærområdet

Garasje / Parkering

Parkering på felles tomt

Byggemåte

Selveierleilighet beliggende i 2.etasje. Framstår å være i ok stand. Ved befaring ble det avdeket følgende.
- slitt parkett
- levetiden for membran bad vaskerom er oversteget med 1/2 part av sin forventede levetid, anbefales å montere dusjkabinett
- dør til badet slitt skadet

Utvendig
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

Innvendig
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har malte plater. Innvendige tak har himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Skyvedørsgarderobe soverom

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 07.09.2010 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger godkjente byggetegninger datert som stemmer med dagens bruk

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det kort vei til barnehage og skole. Gakori skole (1.-7. kl.) ligger 400 meter unna, mens Tornerose barnehage ligger ca 1 km unna. I tillegg ligger Alta Ungdomsskole og Alta videregående skole ca. 10 min med bil unna.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut, men det må meldes fra til styret.

Oppvarming

Boligen har vedovn samt elektriske varmekabler på bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 791,93 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 3 077,28,-
Avløp: 4 290,65,-
Renovasjon: 5 325,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 2 519,-

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 682 121 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 592 058 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040  Id: 20170001
Skogtun Gakori - reguleringsendring  Id: 20040013
Opplysninger fra Alta kommune 28.08.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/172593-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
10.03.2009 
Rettighetshaver:Johansen Elise Kristine  
Rett til å ha stående motorisert rullestol og rullestolrampe
Med flere bestemmelser
Rettet etter tgll § 18. 26.04.2011. E.N.
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/1180912-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 

2007/981052-1/200  Seksjonering  
28.11.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 15
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning og grunn
sameiebrøk: 598/16896

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Spoveveien 16, 9512, Alta, Gnr. 27 bnr. 1405 snr. 15 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0246

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.