Alta

Enebolig over tre plan med meget sentral beliggenhet like ved Alta Sentrum. 3 soverom, garasje og 1018 kvm tomt.

Maskinsvingen 2 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 122 m²
Bruksareal 129 m²
Tomt 1 018 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1953
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 39
Energimerking G
FINN.no 326848722
Sist endret 01.11.2023 21:33
Prisantydning 4 150 000,-
Totalpris 4 270 169,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 120 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 270 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Maskinsvingen 2 - en sentral enebolig over 3 plan like ved Alta sentrum. Boligen inneholder blant annet stue med utgang til balkong, kjøkken, bad, eget vaskerom, 3 soverom og kjellerstue. Ved inngangspartiet er det en terrasse med plass til utemøbler. Boligen har parkeringsmuligheter på egen tomt og i en garasje med elektrisk port med fjernkontroll. Garasjen er på ca. 40 kvm og inneholder også en bod.

Boligen ligger i et sentralt område med gode bussforbindelser. Det er gangavstand til Alta sentrum, hvor du har både kjøpesenter og café. Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi som er bare 50 meter fra boligen. Selv om boligen ligger sentralt, er det kort vei til fine turområder.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom, gang og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, gang og entre.
Loftsetasje: Tre soverom og gang.
Utgang fra stue til terrasse

Entré

Boligen har et praktisk overbygd inngangsparti. Ved inngangspartiet er det en balkong med plass til utemøbler. Entréen er av fin størrelse og har flislagt gulv med gulvvarme. Det er en skyvedørsgarderobe med plass til diverse oppbevaring.

Stue

Stuen er lys og har vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Stuen har en vedovn som gir en god stemning i rommet. Mellom stue og kjøkken er det fint med plass til et spisebord. Fra stuen er det utgang til en balkong.

Stue 2

I kjelleretasjen er det innredet en kjellerstue med plass til sofa og annet møblement.

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Det er flislagt mellom kjøkkenbenk og kjøkkenskap. Over kjøkkenbenk er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet har frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er ventilator i overskap.

Bad

Badet er lyst og ble oppgradert i 2015. Det er gulvbelegg på gulv, og baderomsplater på veggene. Badet har en vegghengt servantinnredning med skuffer, og et vegghengt baderomsmøbel med samme fronter. Her er det godt med plass til oppbevaring. Over innredningen er det et speilskap med lys og stikkontakt.  Det er vegghengt toalett og dusjkabinett

I kjelleretasjen er det et eldre vaskerom. Vaskerommet har betonggulv og malt mur. Det er gulvstående utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Boligen har tre soverom i loftetasjen. Det første soverommet er av god størrelse, og har plass til dobbeltseng og diverse oppbevaring. Det andre soverommet er plass til seng og annet møblement. Det tredje soverommet er av fin størrelse og kan fint brukes som ekstra soverom eller hjemmekontor.

Beliggenhet

Boligen ligger på Midtbakken, like ved Alta Sentrum. Dette er et sentralt område med gode bussforbindelser. Det er kort vei til Alta sentrum, hvor du har både kjøpesenter, café og dagligvarehandel. Selv om boligen ligger sentralt, er det kort vei til fine turområder.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 20729767

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- Bad
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.

Sanitærutstyr / innredning
TG2 gis grunnet: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet bunnprofil og elastiske fugemasse i underkant av baderomsplater. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Avløpsrør (ink. sluk)
TG2 gis grunnet: Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig er dette en løsning som medfører økt fare for lekkasje rundt sluket. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert.

Våtrom- Vaskerom
Helhetsvurdering
TG3 gis grunnet: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Det er observert skader i himlingens overflatemateriale. Stedvise sprekk i vegger og gulv. Ingen ventilasjon. Forholdet
fører til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes

Kjøkken
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk. Ved funksjonstest registreres liten effekt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Innredning
TG2 gis grunnet: Kjøkkeninnredningen har stedvise skader i på dører og skuffer.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget i bod og under trapp. Forholdet er av estetisk karakter.

Loft- innredet
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Soveroms gulvet overflatemateriale er sterkt slitt/aldringspreget og det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Observasjonene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike
konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav

Etasjeskiller- 1. etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm i stue, og 15 mm i motsatt retning. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Etasjeskiller- Loftetasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Skjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Det registreres drypplekkasje på kobberrør på vaskerom. Tiltak anbefales innen kort tid.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning
TG2 gis grunnet: Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling. Forebyggende tiltak bør påregnes. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Vindusomramminger har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Symptomer på fukt registreres på i raftkasse. Eksakt årsak er ukjent, men utetthet i taktekking vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. For at det skal dannes et komplett bilde av forholdet, anbefales ytterligere undersøkelser.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak- yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig belagt med skiferstein fra byggeår. Pipe helkledd i metall. Renner og nedløp i metall.
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Yttertaket er ikke inspisert pga. sikkerhetsmessige forhold/manglende tilkomst. Vurderingen er derfor kun basert på informasjon om yttertakets alder. TG2 er valgt for å belyse at yttertaket (med tilhørende komponenter) har en alder som tyder på at det bør gjennomføres undersøkelser av taket når forholdene ligger til rette, og at behov for tiltak i fremtiden bør påregnes. Restlevetiden er usikker.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Det registreres enkelte skråriss på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Til informasjon: Deler av grunnmuren er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av bygningsdeler som er plassert mot grunnmuren. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)
TG2 gis grunnet: Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk
TG2 gis grunnet: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert. Eksakt årsak er ikke kjent. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørmesteren AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Renovering av bad i 2015 opplyst av tidligere eier

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, kommentar: Var ikke vanlig at kommunen utstedte dette når boligen ble oppført

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja, kommentar: Foretatt med Airthings Wave

--
Det gjøres oppmerksom på at boligen har vært utleid og ikke har bebodd den selv.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 129 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 38 kvm.
Primærrom: 31 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, vaskerom og gang

1. etasje:
Bruksareal: 52 kvm.
Primærrom: 52 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og entre

Loftetasje:
Bruksareal: 39 kvm.
Primærrom: 39 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tre soverom og gang

Garasje
Bruksareal: 40 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 018 kvm, Eierform: Eiet tomt
Enebolig beliggende i Midtbakken, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal og terrasse på terreng. Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Boligen har garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1953. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i entre. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Diverse:
- Det foreligger ikke bygningstegninger på loft og kjeller hos Alta kommune. Rombenevnelser i salgsoppgave kan derfor avvike fra det godkjente, og det er usikkert om disse rom oppfyller krav eller teknisk forskrift. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger av bygget og 1. etasje datert  31.07.1974. Dokumentet følger vedlagt. Byggetegningene avviker fra dagens bruk, badet og stuen er bygd ut. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det kort vei til både barnehager og skoler. Guovddás Mánáidgárdi ligger rundt 200 meter fra boligen, og Breidablikk barnehage ligger rundt 600 meter unna. Til Komsa skole (1.-7. kl.) er det rundt 800 meter, mens Alta ungdomsskole og Alta videregående ligger ca. 1,5 km fra boligen.

Adgang til utleie

Boligen er en boenhet, og kan fritt leies ut

Oppvarming

Boligen har vedovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 597,80
De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 3 264,4,-
Avløp: 4 558,4,-
Renovasjon: 6 735,-
Feiing og branntilsyn: 580,-
Eiendomsskatt: 2 460,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 906 198 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 443 551 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040 Id: 20170001 Detaljregulering for D1/D2, Alta sentrum Id: 20140002

Delarealer
Delareal: 1 017 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: omrnavn
Delareal: 1 000 kvm

BestemmelseOmrådenavn [2
KPBestemmelseHjemmel: byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

(Meglers kommentar: Boligen er i bestemmelsesområde sone 2. Info fra kommuneplan: "Fornyingsområder er angitt med bestemmelsesområde [2. Her åpnes det for en transformasjon med høyere utnyttelsesgrad enn i dag")

Delareal: 1 kvm
KPHensynsonenavn: H910_
KPDetaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal: 1 kvm
Arealbruk: Sentrumsformål,Nåværende
Områdenavn: BS2

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1959/205-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
02.03.1959 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte
grunn i Finnmark fylke

1952/1076-1/82  Registrering av grunn  
28.06.1952 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1
 
1967/908-1/82  Registrering av grunn  
14.07.1967 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:66
I TILLEGG UTSKILT FRA BNR. 1
 
1983/3430-1/82  Registrering av grunn  
27.10.1983 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:220
 
2000/2440-1/82  Målebrev  
08.09.2000 
 
2000/2440-2/82  Grensejustering  
08.09.2000 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/689741-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Maskinsvingen 2, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 39 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0252

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.