Alta

Raipas: Innbydende og flott 3-roms selveierleilighet med terrasse og garasje. Barnevennlig område med gode turmuligheter

Raipasveien 24E , 9516 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 88 m²
Bruksareal 93 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2005
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 339
Energimerking D
FINN.no 319609379
Sist endret 21.09.2023 20:26
Prisantydning 3 390 000,-
Totalpris 3 485 369,-
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 95 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 485 369,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Raipasveien 24E- en innbydende og flott 3-roms selveierleilighet i første etasje. Leiligheten har en fin planløsning og inneholder blant annet to soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning, stilfullt bad og innvendig bod. Leiligheten varmes opp via vedfyring og elektrisitet. Fra stuen er det utgang til en terrasse med gode solforhold, og trapp ned til hage som sameiet deler. Det følger også en garasjeplass.

Raipasveien 24E ligger i et populært boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. Området rundt gir deg god mulighet til en aktiv hverdag, med turstier, skiløype og fatbikeløype i umiddelbar nærhet.

Velkommen på visning!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1. etasje.
Leiligheten består av: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang, entre og bod.
Utgang fra stue til balkong.
Leiligheten disponerer parkeringsmuligheter på felles tomt.

Entré

Leiligheten har et takoverbygget inngangsparti. Entréen gir deg et innbydende og stilrent førsteinntrykk av boligen. For å henge av seg klærne er det flere knagger på veggen, og på siden av rommet er det fint med plass til skoene. Om ønskelig er det rom til å sette opp et større garderobeskap. Ved inngangen er det innvendig bod.

Stue

Stuen er malt i moderne farger og har flere vindusflater som fyller rommet med naturlig lys.  Ny spottskinne i taket og parketten på gulvet er pusset. Leiligheten varmes opp via vedfyring. Fra stuen er det utgang til en terrasse med gode solforhold.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Det er godt med arbeidsflate og skapplass. Benkeplaten er av laminat. Rommet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er fint med plass til et større spisebord i kontakt med kjøkkenet.

Bad

Badet er av god størrelse med flislagt gulv og veeggene har pusset sement/flis. Badet har en vegghengt servantinnredning med skuffer og speil med lys over. Det er også vegghengt toalett, dusjhjørne og gulvvarme. Rommet har en praktisk løsning for vaskemaskin, ved at den er plassert i en stor skyvedørsgarderobe med speil. Varmtvannsberederen er plassert i hjørnet.

Uteareal

Fra stuen er det utgang til en overbygd terrasse med plass til diverse utemøbler. Tomten er delt av sameiet. Den er pent opparbeidet med plen, busker og trær, lekeplass, og med asfaltert adkomst og parkering. Det er satt opp gjerder på deler av eiendommen og det er meget fin utsikt og gode solforhold.

Soverom

I leiligheten er det to soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse med god plass til dobbelseng og har en stort skyvedørsgarderobe med speil. Soverom 2 er det også god plass til dobbelseng og har fin skyvedørsgarderobe med speil.

Beliggenhet

Raipasveien 24E ligger i et populært boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. I Kaiskuru er skistadion som har godt preparerte skiløyper gjennom hele vinteren. På sommeren er det rulleskiløype. Like i nærheten av boligen er også sykkelløype og flotte turområder.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Handelssenteret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer brøyting, vann, avløp, strøm til grasjebygg og utvendig vedlikehold.
Info fra selger: Fellesutgift på 1500kr inkluderer ca 1000kr i sparing hver måned, og sameiet har pr dags dato 217 160,- på konto.

Sameie

Sameie: Raipasveien Sameie AS, Orgnr: 995822296

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Robotklipper ble kjøpt våren 2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 2187533

Regnskap

Regnskapet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes av styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det registreres åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres hakk i gulvflis ved ytterdør. Årsak er ukjent. Forholdet er av estetisk karakter.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Dørbladet på soverom, kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.

Krypkjeller
Innvendig inspeksjon
TG3 gis grunnet: Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i lekter i himling (piggmåling: 23,8 vektprosent). Eksakt årsak er ukjent, men manglende dampsperre vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Tiltak bør påregnes.

(info fra selger: Meldt inn til styret)

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Ildsteder inne i boligen
TG2 gis grunnet: På grunn av peisen plassering er ikke sotluke tilgjengelig. Tiltak må påregnes.

Etasjeskiller
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm i stue, og 14 mm i gang. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Tiltak anbefales. Fordelerskap: Varerør i bunnen av skapet er ikke avsluttet over terskelhøyden, det vil si kanten på åpningen i skapet. Kan føre til at lekkasjevann ledes inn i varerør hvis lekkasje i skapet skulle oppstå.

Hovedstoppekran
TG2 gis grunnet: Det observeres drypplekkasje fra hovedstoppekran. Tiltak må påregnes.

Elektriske anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.

Brann
Røykvarslere
TG3 gis grunnet: Røykvarsler er defekt. Tiltak må påregnes.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Annet
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Terrasser/ platting på terreng
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Frittstående byggeverk
TG2 gis grunnet: Synlige fuktmerker på veggplater er registrert. Ukjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Forholdet bør holdes under oppsikt. Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn (dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen).

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Selger er rørlegger
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Av selger, lagt microsement på vegg, byttet baderomsinnredning. November 2019.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Små setningsskader- forskyvning i tapet på soverom, noen ujevnheter enkelte plasser på gulv.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt rekkverk på terrasse, juli 2022, gjort av selger.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Alta elektro/ Elektriker Andersen/ selger
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Spottskinne i stue, 2019/ lys til speil og stikkontakt på bad/flyttet lysbryter på soverom.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Det foreligger samsvarserklæring fra Alta elektro og Elektriker Andersen.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar:  Sameiet jobber med løsning for ladeanlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 93 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entré

Garasje:
Bruksareal: 20 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Selveierleilighet tilhørende Raipasveien Sameiet beliggende i Raipas, Alta kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, lekeplass og biloppstillingsplass. Egen inngang.

Garasje / Parkering

Følger med en garasje til eiendommen. Ellers er det parkering på fellestomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2005. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med gulvvarme i bad og entre. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.09.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru Nærmiljøsenter med skole og barnehage er i gangavstand fra boligen. Det er buss til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger én bruksenhet i leiligheten.

Oppvarming

Vedpeis i stue, og varmekabler i gulvet på bad og entré

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 385,50 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:

Vann: 2 341,25,-
Avløp: 3 237,50,-
Renovasjon:  5 908,75,-
Feiing: 290,-
Eiendomsskatt: 3 608,-

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 894 744 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 400 026 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001
Detaljregulering for Raipasveien 24 Gnr. 33 Bnr. 339. Planid: 20050014
Opplysning fra Alta kommune 06.09.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2020/1023992-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
2005/1091-1/82  Seksjonering  
11.04.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 92/955

2006/531-1/82  Resek/deling av seksjon  
06.02.2006 
oppdelt seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 92/955

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i dette sameiet.

Adresse og matrikkel

Raipasveien 24E, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 339 snr. 3 orgnr. 995822296 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0253

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.