Alta

Kaiskuru: Familiebolig over tre plan med godkjent utleiedel og nydelig utsikt. Fem soverom, badstu og garasje.

Gulaksveien 10 , 9516 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 276 m²
Bruksareal 278 m²
Tomt 727 m² / Festet tomt
Soverom 5
Byggeår 1993
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 840
Energimerking D
FINN.no 324733108
Sist endret 04.12.2023 08:25
Prisantydning 6 990 000,-
Totalpris 7 185 469,-

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) 1 800,- (Overføring av festetomt) -------------------------------------------------------- 195 469,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 185 469,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gulaksveien 10 er en innbydende familiebolig over tre plan med utleiedel og nydelig utsikt. Hoveddelen inneholder blant annet romslig stue og kjøkken, loftstue, fire soverom, bad i hver etasje, to vaskerom og badstue. I stuen er det vedfyring og varmepumpe. Det er i tillegg en innvendig bod og tre utvendige boder.

Utleidelen har egen inngang foran huset, og inneholder stue med vedfyring, kjøkken, soverom, bad og innvendig bod. 

Boligen har et flott uteområde med platting, hage og flere balkonger. Det er også garasje på 27 kvm med treningsrom under.

Eiendommen ligger fint til i et rolig og barnevennlig boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. I Kaiskuru er det flere flotte turmuligheter og skistadion med godt preparerte skiløyper gjennom hele vinteren.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje: Stue, kjøkken, to bad, vaskerom, soverom, tre ganger, entre og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, to soverom, to ganger og entre.
Loftsetasje: Loftstue, bad og to soverom.
Utgang fra stue til balkong.

Boligen disponerer tre utvendige boder oppmålt til ca 5 kvm, 7 kvm og 17 kvm.

Entré

Boligen har et flott inngangsparti med stor platting og plass til diverse utemøbler. Fra plattingen er det trapp ned til en pent opparbeidet hage. Inngangsdøren er overbygd, og vel inne møter du en innbydende entré med varme i gulvet. Det er god plass til jakker og sko, samt et ekstra garderobemøblement.

Stue

Stuen er romslig og lys, med flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Gjennom vinduene er det nydelig utsikt. Det er fint med plass til flere møbleringssoner. Rommet varmes opp via vedfyring og varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en liten, trivelig balkong.

I loftsetasjen er det en ytterligere stue, med god plass til en sofagruppe. Rommet får godt med naturlig lysinnslipp fra vinduene. Det er også utgang til en balkong.

Stue 2

I underetasjen er det en godkjent utleiedel. Inngangspartiet er foran huset, og entréen er av god størrelse med plass til jakker og sko. Entréen har også inngang til en bod, som sørger for ekstra oppbevaringsplass. I dag er dette rommet innredet til et kontor.

Videre har utleiedelen en innbydende stue med vedfyring og godt lysinnslipp. Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Det har en hvit kjøkkeninnredning med benkeplate av laminat. Over kjøkkenbenk er det benkeskapsbelysning og stikkontakt. Det er videre innredet med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser.

Badet er utstyrt med dusjhjørne, gulvstående toalett, veggheng servantinnredning med dører og skap, ekstra vegghengt baderomsmøblement og varme i gulvet.
Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredningen er av behagelig størrelse med god arbeidsflate og skapplass. Det er i tillegg en ekstra kjøkkenøy. Benkeplaten er av laminat. Rommet er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap med fryser. Mellom kjøkkenbenk og overskap bak oppvaskkum er det montert en glassplate, og over hele kjøkkenbenken er det benkeskapsbelysning. Ved vinduet er det god plass til et større spisebord, flott plassert med nydelig utsikt.

Bad

I første etasje er det bad og vaskerom. Badet har to servanter skuffer. Videre er rommet innredet med gulvstående toalett, dusjnisje med forheng og varme i gulvet. Vaskerommet har en praktisk innredning med utslagsvask, benkstasjon og opplegg for vaskemaskin.

Loftsetasjen har ett bad. Her er det dusjkabinett, gulvstående toalett, servant med dører og gulvvarme.

Underetasjen har bad, vaskerom og badstue. Badet inneholder dusjhjørne, badekar, servant og gulvvarme. Innenfor badet er det en badstue. Vaskerommet har varme i gulvet, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder plassert i hjørnet.

Uteareal

Boligen har et flott uteområde med gode solforhold. Foran inngangspartiet er det en stor platting med plass til flere utemøbler. Fra plattingen er det trapp ned plenareal, med gjerde rundt dette området. Ned til framsiden av huset er det asfalt med mulighet til å parkere der. Foran huset er det en stor hage, platting og inngang til treningsrommet. Over treningsrommet er det en garasje på 27 kvm som har utgang ved siden av inngangspartiet til huset.

Soverom

Hoveddelen har fire soverom, to i første etasje og to i loftsetasjen. Det ene soverommet i første etasje brukes i dag som kontor. Det andre rommet er av god størrelse, har vakker utsikt og utgang til en balkong. Rommene i loftsetasjen har fint med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Det ene rommet i denne etasjen har utgang til en balkong.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et rolig og barnevnnlig boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. I Kaiskuru er det flere flotte turmuligheter og skistadion med godt preparerte skiløyper gjennom hele vinteren. På sommeren er det rulleskiløype.
 
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad loftsetasje
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet bunnprofil og elastisk fugemasse i underkant av baderomsplater. Det registreres merker etter overoppheting i gulvbelegg, fraråder bruk av matter. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på
våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Våtrom- bad 1.etasje
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet bunnprofil og elastiske fugemasse i underkant av baderomsplater. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Våtrom- bad underetasje hoveddel
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
TG2 gis grunnet: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Fukt i tilliggende konstruksjoner
TG2 gis grunnet: Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.
Avløpsrør (ink. sluk)  TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Våtrom- bad underetasje utleiedel
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Baderomspanel har høy slitasjegrad og er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Det registreres merker etter overoppheting i gulvbelegg, fraråder bruk av matter. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Våtrom- vaskerom 1.etasje
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet bunnprofil og elastisk fugemasse i underkant av baderomsplater. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.
Våtrom- vaskerom underetasje

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
 
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Årsak er ukjent. Fornying av fuger bør påregnes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
TG2 gis grunnet: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Avløpsrør (ink. sluk)
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Kjøkken- 1.etasje
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Innredning
TG2 gis grunnet: Kjøkkeninnredningen mangler skapdør til hjørneskap.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Det registreres kjøkkenkvern under servant. Det gjøres oppmerksom på at kjøkkenkvern kan være i strid med dagens lovverk. Forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Kjøkken- underetasje
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Innredning
TG2 gis grunnet: Tegn til svelleskader etter vannsprut på vegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i gang og stuegulvets overflatemateriale.

Rom under terreng
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG2 gis grunnet: Ved hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som vurderes til å være en risikokonstruksjon. Det observeres dampsperre i veggen som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Dørbladet på soverom, vaskerom og bod kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren ikke lar seg lukke. Tiltak må påregnes.

Loft- innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet:  Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Tilkomst bak knevegger er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. For å danne seg et bilde av tilstanden, bør det gjøres ytterligere undersøkelser.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Ildsteder inne i boligen
TG3 gis grunnet: Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- loftsetasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i loftstue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader inkl. kledning
TG2 gis grunnet: Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Det observeres stedvise tegn til fuktoppsug i nedre del av trekledningen. Tiltak anbefales. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
TG2 gis grunnet: Det foreligger usikkerhet vedrørende undertakets alder. Ukjent alder tilsier at bygningsdelens tilstand/gjenværende levetid også er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Skorsteiner over tak
TG2 gis grunnet: Det er ikke etablert utvendig beskyttelse mot regnvann av pipeløpet. Tiltak kan bli nødvendig.

Beslag, renner, nedløp og snøfangere
TG2 gis grunnet: Snøfangerutstyr stedvis er ikke etablert.

Balkonger, terrasser, veranda, etc
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom
TG2 gis grunnet: Over deler av stue er det en inntrukket balkong som i praksis er et flatt tak. Tettesjiktet er for det meste skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det vurderes at anbefalt brukstid på tettesjiktet er overskredet. Flate tak med tettesjikt av høy alder har fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Balkonger, terrasser, veranda etc- takterrasse
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom
TG2 gis grunnet: Over deler av kjøkken er det en balkong som i praksis er et flatt tak. Tettesjiktet er for det meste skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det vurderes at anbefalt brukstid på tettesjiktet er overskredet. Flate tak med tettesjikt av høy alder har fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Utvendige trapper
Annet
TG2 gis grunnet: Trapp mellom garasje og bolig mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak bør påregnes.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Mangler maling/murpuss stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark
TG2 gis grunnet: Eier opplyser om tidvis fuktmerker i utvendig bod under terrasse. Eksakt årsak er ikke kjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Alder
TG2 gi grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Frittstående byggeverk
TG2 gis grunnet: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Det registreres flere knekte takstein, noe som kan påvirke tettheten. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Vannskade etter rørbrudd i bad 2.etg

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Recover
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Arbeid utført på forsikring -utbedring utført av Recover

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Dokumentasjon foreligger

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Se punkt 1.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Alta Kraftlag

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: Godkjent av kommunen.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Utbygd og godkjent

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja

Boligens areal

Primærrom: 276 kvm, Bruksareal: 278 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, to bad, vaskerom, soverom, tre ganger og entré

1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, to soverom, to ganger og entré

Loftsetasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og to soverom

Garasje
1. etasje:
Bruksareal: 27 m².

Underetasje:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Treningsrom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 727 kvm, Eierform: Festet tomt

Enebolig (med godkjent utleieleilighet) beliggende i Raipas, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, grus, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, terrasse på terreng med boblebad, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Lader for elbil montert.

Festeavgift pr. år 13 104,-
(Summen er inkludert i de kommunale avgiftene)
Festeavgiften vil justeres hvert 10. år, samt ved overdragelse til ny fester. Prisen vil være ihht SSB's Konsumprisindeks på hendelsestidspunktet. Neste regulering 20.12.2032.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje. Lader for elbil montert. Parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1993. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er
utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to og trelags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i entre og bad. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Diverse:
- Deler av platten med jacuzzi er plassert utenfor tomtegrensen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.
- Jacuzzi er ikke funskjonstestet de siste årene, og selger er derfor usikker på tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.04.1993 enebolig/garasje. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 29.04.1019. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger byggetegninger. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru barnehage og barneskole ligger et par minutters gangavstand unna. Alta ungdomsskole og vgs. ligger rundt 10 minutter med bil unna boligen.

Adgang til utleie

Boligen har to boenheter og kan leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe samt peisovn i stue.
Gulvvarme i entré
Gulvvarme på alle våtrom utenom vaskerom 1.etasje.
Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 37 684,52 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 4 674,07,-
Avløp: 6 575,45,-
Renovasjon: 6 735,-
Tomteleie/ festeavgift: 13 104,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 6 016,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 903 229 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 232 269 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001.
Opplysninger fra Alta kommune 22.09.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1992/3411-3/82  Festekontrakt - vilkår  
17.11.1992 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 917
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
 
2016/415303-2/200   ** Nye vilkår - feste  
10.05.2016 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 7.004

Pengeheftelser i festerett

992/3411-3/82  Festekontrakt - vilkår  
17.11.1992 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 917
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
 
2016/415303-2/200   ** Nye vilkår - feste  
10.05.2016 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 7.004

1991/1360-1/82  Registrering av grunn  
10.05.1991 
 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:2
2020/1767366-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gulaksveien 10, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 840 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0259

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.