Alta

Kåfjord: Enebolig ved sjøen I Over 13 mål tomt I Oppgradert 1. etasje og vaskerom i 2023 I 4 soverom

Kåfjordbotn 114 , 9541 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 120 m²
Bruksareal 162 m²
Tomt 13 136 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 15
Bruksnummer 65
Energimerking G
FINN.no 327990078
Sist endret 09.11.2023 20:33
Prisantydning 3 475 000,-
Totalpris 3 578 289,-

Beregnet totalkostnad

3 475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 475 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 103 289,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 578 289,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kåfjordbotn 114! EIendommen er på over 13 mål og ligger landlig til ved sjøen i bygda Kåfjord, utenfor Alta.

Boligen er et etterkrigshus som har blitt modernisert i 2023. Boligen har en helt nyoppusset 1. etasje med bl.a. nytt kjøkken og bad. I kjelleren er det en helt nytt, kombinert bad/vaskerom. Loft og øvrige rom i kjeller holder eldre standard, så her bør modernisering påregnes. Den største delen av eiendommen er skrånet naturtomt mot nord. EIendommen er planert, men ikke opparbeidet rundt boligen.

Boligen ligger landlig og nydelig til ved sjøen i bygda Kåfjord, ca. 10 km. fra Alta by. Kåfjord. Grunnkretsen Kåfjord har ca. 150 innbyggere (tall fra 2012). Kåfjord er et naturskjønt område der du har enkel adkomst til både hav og fjell. Bygda har egen skole. Haldeveien opp mot Nordlysobeservatoriet er et populært utfartsmål. Det er gode jakt og fiskemuligheter i området i og rundt Kåfjord.

Velkommen på visning !

Innhold

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp og bad/vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang , kjøkken , stue , trapperom , bad og gang

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 4 soverom.

Standard

Boligen er et etterkrigshus som har blitt modernisert av TJohansen Entreprenør i 2023. Boligen har en helt nyoppusset 1. etasje med bl.a. nytt kjøkken og bad. I kjelleren er det en helt nytt, kombinert bad/vaskerom. Loft og øvrige rom i kjeller holder eldre standard, så her bør modernisering påregnes. Den største delen av eiendommen er skrånet naturtomt mot nord. EIendommen er planert, men ikke opparbeidet rundt boligen. Avløp og septiktankt har blitt skiftet av Comfort Rørlegger Åsheim i 2019.
Boligen ligger landlig og nydelig til ved sjøen i bygda Kåfjord, ca. 10 km. fra Alta by. Kåfjord. Grunnkretsen Kåfjord har ca. 150 innbyggere (tall fra 2012). Kåfjord er et naturskjønt område der du har enkel adkomst til både hav og fjell. Bygda har egen skole. Haldeveien opp mot Nordlysobeservatoriet er et populært utfartsmål. Det er gode jakt og fiskemuligheter i området i og rundt Kåfjord.

Velkommen på visning

Entré

Lys og pen entrè med adkomst til bad og med trapper til loft og kjeller.

Stue

Stua er nyoppusset med bl.a. nye gulv, nye veggplater og nytt elektrisk anlegg i 2023. Stua har gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. I stua er det mulig å sette inn vedovn.

Kjøkken

Kjøkkenet var nytt i 2023. Det inneholder en Designa kjøkkeninnredning med integrert Gorenje oppvaskmaskin og en stilig kjøkkenvifte fra Gram. På kjøkkenet er det god plass for spisebord. Fra kjøkkenet kan du nyte en flott utsikt over sjøen.

Bad

Badet er rehabilitert av fagfolk i 2023 og fremstår helt moderne. Badet er innredet med en mørk grå baderomsinnredning med store skuffer. Vegghengt speil med oppbevaring, toalett og dusjkabinett. Rommet har gulvvarme. En fuktstyrt vifte sørger for god utluftning fra rommet.

I boligens kjeller er det et stort og praktisk bad/ vaskerom som ble rehabilitert av fagfolk i 2023. På vaskerommet er det  tilkobling for vaskemaskin, servant, dusj og toalett.  Varmtvannstank og teknisk utstyr er også plassert i rommet. Vaskerommet har gulvvarme og en fuktstyrt vifte sørger for god utluftning fra rommet.

Uteareal

Eiendommen har en tomt på over 13 mål, så her kan du få rikelig med boltreplass på egen grunn! Eiendommen er plantert rundt bolighuset og har gode muligheter for både parkering og plen.. Det er ikke opparbeidet plen rundt boligen. Den største delen av eiendommen er skrånet naturtomt mot nord.

Soverom

Boligen har hele 4 soverom, så her er det plass til en større familie! . Samtlige soverom er praktisk plassert på loftet i 2. etasje. Hele 2.etasje har eldre standard.

Beliggenhet

Boligen ligger landlig og nydelig til ved sjøen i bygda Kåfjord, ca. 10 km. fra Alta by. Kåfjord. Grunnkretsen Kåfjord har ca. 150 innbyggere (tall fra 2012). Kåfjord er et naturskjønt område der du har enkel adkomst til både hav og fjell. Bygda har egen skole. Haldeveien opp mot Nordlysobeservatoriet er et populært utfartsmål. Det er gode jakt og fiskemuligheter i området i og rundt Kåfjord.

Nye E6 til Alta gjør at du har en enkel vei inn til byen. Etter E6 ble lagt utenom bygda, så har det blitt stille og rolig uten stor biltrafikk.

Kåfjordbotn 114 er ca. 14 km fra Alta Sentrum. I sentrum finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrad 3 (TG3) - Store eller alvorlige avvik:
- Innvendig - Overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er påvist skader på overflater. Overflatene i 1,etasje og vaskerom i kjeller er nye og i god stand, men overflatene for øvrig er gamle bør renoveres. Det er registrert en del løs tapet og maskin papp på loft. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tilstandsgrad 2 (TG2) -Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Vinduer: Det er avvik: Vinduene fra 1991 har dårligere u-verdi enn nye vindu. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- Dører:  Det er avvik: Balkongdøren på loft er dårlig og utett. Kostnadsestimat: Under 10 000
-  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Det er avvik: Eldre betonggulv i deler av kjeller med sprekker, samt uten isolasjon og fuktsikring. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under 10 000
- Rom Under Terreng:  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Innvendige trapper:  Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Tomteforhold:
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Ing. Vidar Nilsen den 01.11.2023. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Kommentar: Vannlekasje etter brudd i ei kran i 1 etg. våtrom i kjeller samt hele 1. etg er pusset opp og etterisolert. tot 15 cm isolasjon i vegger og gulv.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: TJohansen Entrepenør AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovert 2023.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar:  Ja.  Firmanavn: Tjohansen Entrepenør AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovert 2023.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Svar: Ja. Kommentar: Faktura til Forsikringsselskapet.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Svar: Nei.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: Ja. Kommentar: Rørbrudd i krane vinteren 2023.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Comfort Rørlegger Åsheim. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Avløp og septiktank er skiftet 2019.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Kommentar: Der var sprikk i muren da vi kjøpte huset.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Tjohansen Entreprenør AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tatt vekk ei utvendig dør og fylt igjen med panel, vindtetting og isolasjon.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.Svar:  Ja, kun faglært. Firmanavn: AB elektro skiftet inntak og monterte nytt sikkringskap i 2018. Alta El Installasjon
AS v/Dan Randa hadde all el instalasjonen ved oppussing i 2023. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: AB elektro skiftet inntak og monterte nytt sikringskap i 2018. Alta El Installasjon AS v/Dan Randa hadde all el innstalasjonen ved oppussing i 2023.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja.  Kommentar: Samsvarserklæring på all nyinnstallasjon.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Kommentar: El anlegg er kontrollert oljetank er fjernet.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Nei. Kommentar: Ikke annet enn kommentarene i tillstansrapporten.

Boligens areal

Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 162 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp og bad/vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang , kjøkken , stue , trapperom , bad og gang

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og 4 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 13 136 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmulighter på eiendommen.

Byggemåte

Eldre enebolig som delvis er renovert innvendig, men med store renoverings behov på loft og kjeller. Videre er de fleste vinduene bortsett fra 3 som er fra 1991 og bør skiftes i nær fremtid. Utvendig kledning ligger helt inntil grunnmuren, noe som reduserer lufting og dermed fukt i kledningen over tid.Yttertaket er tekket med skifer, og her bør man sjekke
undertaket. Videre anbefaler jeg at lufte balkongen sjekkes mht innfesting i vegg og fukt.

Fritidsbolig - Byggeår: 1950
UTVENDIG
Grunnmur av uarmert betong på antatt såle. Yttertak av trekonstruksjoner som saltak som er isolert med sagflis. Tekket med skifer antatt direkte på taktro, samt takrenner, nedløp og beslag av stål. Yttervegger av trekonstruksjon med liggende tre kledning utvendig. Vinduene er med 3 lag glass i malte trekarmer, samt isolert ytterdør i 1.etasje og gammel balkongdør på loft til balkongen. Liten lufte balkong på loft med tett tak i tre konstruksjoner, samt utvendig trapp i galvanisert stål.

INNVENDIG
Gulv i kjeller av betong, isolert i vaskerom og etasjeskillere av tre bjelkelag. Gulvoverflatene er av laminat i 1.etasje og malte gulvbord på loft, samt vinyl på bad/vaskerom og betong i deler av kjeller. Veggoverflatene av MDF plater i 1.etasje, malt papirtapet og geyfus på loft, flis-/baderoms plater på bad og vaskerom, samt pusset og malt overflater i deler av kjeller. Himlinga v malte himlingsplater i 1.etasje, malt maskin papp på loft og malte bordkledning i kjeller. Tegl steins pipe med uttak i stua. Trapper av tre mellom etasjene. Nye dører i 1.etasje og til vaskerom i kjeller \av hvite profilerte speil dører i trekarmer. Eldre finer dører i trekarmer på loft og noen gamle speil dører i trekarmer i kjeller.

VÅTROM
Bad/vaskerom i kjeller:
Gulvoverflatene av vinyl og vegg overflatene av godkjente våtromsplater. Sanitærutstyr med gulv montert klosett, veggdusj, servant, varmtvannsbereder og trykktank. Ny sluk med klemt vinyl belegg. Veggmontert avtrekksvifte
Bad 1.etasje:
Nytt bad med vinyl på gulv, godkjente flir-/baderoms plater på vegg og malte himlingsplater. Veggoverflatene av godkjente flis-/baderoms plater og ferdig malte himlingsplater. Gulv sluk under dusjkabinett med klemt vinyl, samt elektrisk vifte i vegg

KJØKKEN
Hvit kjøkkeninnredning med integrert oppvaskmaskin i alminnelig god standard og normalt omfang. Avtrekksvifter over komfyr med avtrekk rett ut i vegg.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Trykktank i vaskerom i kjeller for grunnvann og hovedsakelig nye avløpsrør i plast. Innvendig vannledning er hovedsakelig av rør i rør system med samleskap på bad i 1.etasje. Nytt elektrisk anlegg som dels er lagt åpent og dels skjult med nytt sikringsskap med automatsikrings kurser. Naturlig ventilasjon med ventiler i vegg og vindu. Ny varmtvannsbereder i vaskerom i kjeller og røykvarslere i alle etasjer og nytt håndslukkeapparat.

TOMTEFORHOLD
Grunnforholdene er av leire med inn fylte grusmasser. Tomten består hovedsakelig av naturtomt, gruset innkjørsel og stor parkering. Ny 3 kamret septiktank med infiltrasjon i grunnen. Vannledning er mest sannsynlig av jern
og avløpsledning av plast til ny septiktank.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Ing. Vidar Nilsen den 01.11.2023. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Boligen er registrert tatt i bruk den 01.01.1950, ifølge opplysninger fra Alta Kommune den 04.10.2023.

Det foreligger ikke bygningstegninger for boligen, ifølge opplysninger fra Alta Kommune den 09.10.2023. Det er defor ikke mulig å kontrollere om innredede rom er og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Det er derfor ikke foretatt noen offentlig kontroll av byggearbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår. Arealet på bad/vaskerom i kjeller er målbart selv om det ikke skulle være godkjent til varig opphold.

Barnehage / skole i området

Det er 1,3 km. langs en lite traffikert vei og til Halde Montessoriskole. Dette er en friskole. Haldde Montessoriskole, som startet opp høsten 2018, er en fådelt barne- og ungdomsskole for inntil 76 elever. Skolen baserer seg på Maria Montessoris filosofi og pedagogiske prinsipper. For mer info, se https://halddemontessori.no/ .

Nærmeste offentlige skoler finnes enten på Talvik Oppvekstsenter i bygda Talvik eller på Gakori Skole i Alta. Nærmeste barnehager er på Talvik Oppvekstsenter i Talvik eller i Hjemmeluft og Gakoriområdet i Alta.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektrisk gulvvarme på bad i 1. etasje og vaskerom i kjeller. Boligen har pipe, men vedovn er ikke montert. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 638,50 pr. år Inneholder: Septik fritidsbolig kr. 1.303,13,- og Eiendomsskatt - fritid kr. 1.425,75. Dersom boligen skal benyttes som helårsbolig så vil dette føre til en økning i de kommunale avgiftene. Kommunale avgifter vil normalt ha en prisøkning hvert år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 830 273 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 988 984 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til:
Delareal:  8 842 kvm.
Arealbruk: Spredt boligbebyggelse,Framtidig.
Områdenavn: LS203

Delareal: 4 294 m
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra Kommunal vei. Privat vann fra brønn. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet, ifølge tilstandsrapport datert 01.11.23. Det er nedgravd septiktank som var ny i 2023. Tanken tømmes av Alta Kommune og faktureres via de kommunale avgiftene. Det er lagt avløpsrør i plast til septiktank i 2023.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det er ingen inventar i boligen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kåfjordbotn 114, 9541, Alta, Gnr. 15 bnr. 65 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0282

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.