Alta

NY PRIS: Aronnes: Flott enebolig over to plan med skjermet uteområde. Carport. Garasje.

Holstsletta 39 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 1 014 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1978
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 152
Energimerking F
FINN.no 326531339
Sist endret 01.12.2023 13:16
Prisantydning 4 590 000,-
Totalpris 4 721 169,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 721 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Holstsletta 39! En flott, innbydende enebolig over to plan. Boligen har et flott, skjermet uteområde omringet av skog. Boligen inneholder blant annet Stue, kjøkken, bad, vaskerom og tre soverom. Det medfølger i tillegg en garasje og carport. Boligen har to utvendige boder for ekstra lagringsplass.

Boligen ligger i et stille og fredlig område på Aronnes. Kort avstnad til offentlig transport og Alta lufthavn. Dagligvarehandelen kan du ta hos Kiwi Alta Sentrum eller Rema 1000 Alta som begge ligger innen 2 km fra boligen. Boligen er omgitt av vakker natur og har kort avstand til skog og mark som byr på mange turmuligheter. Ellers har boligen Alta idrettspark, Parksenteret og UiT Campus Alta idrettshall ca. 20 minutter gange unna.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom, to soverom, to ganger og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entre.
Utgang fra stue til terrasse.

Entré

Boligen har en flott, overbygd inngangsparti. Vel inne er det en lys gang med mørkere, innebygd garderobeskap.

Stue

Lys og fin stue med store vindusflater og med utgang til en terrasse. Stuen har plass til ulike møbleringssoner, med vedovn plassert sentralt for hyggelig oppvarming.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen kjøkkenløsning med profilierte fronter og benkeplate av laminat. Det er benkeskapsbelysning over kjøkkenbenk og integrert stekeovn og platetopp. Oppvaskemaskin og kjøleskap er frittstående. Den åpne kjøkkenløsningen gir god plass til spisebord-løsning.

Bad

Lyst badrom fra 2018 med gulvbelegg og gulvvarme. Det er et vegghengt toalett og vegghengt servantinnredning med skuffer, og speil med overlys. Dusjhjørnet har glassvegg og glassdør, med vegghengt dusjarmatur.

I kjelleren er det eget vaskerom med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask, ekstra toalett og servant.

Uteareal

Fra stuen er det utgang til en terrasse med ulike møbleringssoner. Fra terrassen er det en trapp ned til hagen. Boligen har en stor, skjermet hage som strekker seg rundt hele huset. Fronten av huset er gjerdet inn og har en koselig port inn til eiendommen.

Soverom

Boligen har 2 soverom i hovedetasjen. Hovedoverommet i 1. etasje har god plass til både dobbeltseng og garderobeløsning. I kjelleren er det to store rom som i dag brukes som ekstra soverom, men er ikke søkt godkjent av Alta Kommune.

Beliggenhet

Boligen ligger i et stille og fredlig område på Aronnes. Kort avstnad til offentlig transport og Alta lufthavn. Dagligvarehandelen kan du ta hos Kiwi Alta Sentrum eller Rema 1000 Alta som begge ligger innen 2 km fra boligen. Boligen er omgitt av vakker natur og har kort avstand til skog og mark som byr på mange turmuligheter. Ellers har boligen Alta idrettspark, Parksenteret og UiT Campus Alta idrettshall ca. 20 minutter gange unna.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom > Vaskerom > Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Stedvise sprekker/riss i gulvflis. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet veggflater. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Avtrekksvifte er defekt. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken > Innredning
TG 2 gis grunnet: Tegn til svertesopp på veggfuge bak oppvaskkum, fornying av fuge bør påregnes.
(Kommentar fra selger: Fuget på nytt etter takstmannen hadde vært der.)

Øvrige rom > Overflater gulv
TG 2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i stuegulvets overflatemateriale. Forholdet er av estetisk karakter. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) > Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG 2 gis grunnet: Det observeres dampsperre i veggen som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk.

Loft - uinnredet / råloft > Overflater vegger/undertak
TG 2 gis grunnet: Det ble ikke påvist synlige skadesymptomer av større betydning, men det ble målt moderat/forhøyet fuktinnhold i taktro (piggmåling: 17,8 vektprosent). Selv om større skader ikke er observert og fuktprosenten er målt til å være moderat, kan skjulte skader likevel ikke utelukkes.

Innvendige trapper > Innvendige trapper
TG 2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider og har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) > Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG 2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) > Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG 2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon
TG 2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Dører og vinduer > Vinduer
TG 2 gis grunnet: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Dører og vinduer > Dører
TG 2 gis grunnet: Balkongdør: Døren har høy slitasjegrad og symptomer utettheter. Tiltak må påregnes. Huseier opplyser at ytterdør tidvis kan være vanskelig å låse.

Yttertak > Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
TG 2 gis grunnet: Undertaket er skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på undertaket har et betydelig sprang, og er mellom 25 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Yttertak > Beslag, renner, nedløp og snøfangere
TG 2 gis grunnet: Det registreres stedvis utilstrekkelig fall på takrenner.

Terrasser / platting på terreng > Annet
TG 2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Grunnmur, fundamenter > Grunnmur
TG 2 gis grunnet: Det observert hevelser på søylefundement til tak ved terassedør. Risset er med høy sannsynlighet oppstått for lenge siden, men for å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling bør forholdet holdes under oppsikt.

Drenering > Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur
TG 2 gis grunnet: Det kun observert rundt deler av grunnmuren og det er høyst usikkert om hele grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Drenering > Alder
TG 2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker > Septiktank
TG 2 gis grunnet: Ukjent alder, type og tilstand. Ingen fremlagt dokumentasjon. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Til informasjon: Kunde opplyser at ved spyling ble det observert symptomer på nedbøying i avløpsrør, forholdet er ikke videre undersøkt i denne rapporten. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk > Frittstående byggverk
TG 2 gis grunnet: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvise på sprekker i panelbord er observert. Takrenne mangler endelokk. Det registreres store mengder mosevekster på yttertaket. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.
(Kommentar fra selger: Utbedret tak/møne på garasjen)

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) > Ildsteder inne i boligen
TG 3 gis grunnet: Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Tiltak bør påregnes. Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Elektrisk anlegg > Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG 3 gis grunnet: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann > Rømningsvei
TG 3 gis grunnet: Vinduer på ett soverom i kjeller: vinduer på soverom (i åpen stilling) har ikke de minimumsmål som gjør at vinduet kan godkjennes som rømningsvindu. Vindu på begge soverom i kjeller: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørlegger Åsheim Comfort
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradering av bad

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja
Firmanavn: Rørlegger Åsheim Comfort
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ja, bad renovert for ca 4 år siden

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Ja, på boligmappa

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Brudd i nedstøpt rør, utbedret av fagfolk.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Asbjørn Simenensen
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Spylt avløpsrør

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, kommentar: Har vært pipebrann, det ble installert stålpipe.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Litt knirk.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: Lekkasje fra takrenne på garasje, endelokk er falt bort

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet yttertak på bolig

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: X5 elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny vifte på kjøkken

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Se boligmappe

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 186 kvm

Arealt målt av takstmann:

Kjeller:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, vaskerom, to soverom og to ganger.

1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entre.

Garasje:
Bruksareal: 30 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 014 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Carport, garasje og annen parkering på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig beliggende på Elvestrand, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, steinheller, diverse beplantninger,
plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Boligbygg oppført i 1978. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Valmtak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Det foreligger godkjent byggetegning for enebolig datert til 23.11.1976. Dokumentet følger vedlagt. Tegningene har noe avvik. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.10.1981 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Godkjente byggetegninger for bolig datert til 23.11.1976. Domunentet følger vedlagt.
Godkjente byggetegninger for garasje datert til 27.08.1991. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Boligen ligger i gåavstand til flere barnehager og skoler. Blant annet så ligger Aronnes barnehage (1-5 år) ligger kun 3 minutter gange unna. Aronnes skole (1-4 kl.) ligger 1 minutt unna, Alta ungdomsskole (8-10 kl.) ligger 25 minutter unna. Alta Kristne grunnskole (1-10 kl.) ligger 4 minutter unna med bil, og Bossekop skole (1-7 kl. ligger 6 minutter unna med bil.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedfyring og varmepumpe, øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 710,75 pr. år
Dette er en prognose for 2023 og inkluderer:
Vann: 3 963,-
Renovasjon: 5 908,75,-
Septiktømming: 3 475,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 3 784,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 177 795 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 475 620 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Plan-id: 20170001
Plannavn: Detaljregulering for Holstbakken øst (tidligere Aronnes B7 - vestre del). Plan-id: 20050041

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/941-1/82  Registrering av grunn  
07.04.1978 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:4

2020/1591371-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
 
Rettigheter på 5403-28/4
Rettigheter i eiendomsrett
1982/1143-1/82  Best om garasje/parkering  
03.05.1982 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:28 Bnr:152

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Det er ikke offentlig avløp, eiendommen er knyttet til septiktank.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Holstsletta 39, 9514, Alta, Gnr. 28 bnr. 152 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0289

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.