Alta

MIDTBAKKEN: Romslig eiendom med to velholdte eneboliger, den ene fra 2013. To dobbeltgarasjer.

Karl Johnsens vei 14 A og B , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 168 m²
Bruksareal 233 m²
Tomt 1 388 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1956
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 480
Energimerking G
FINN.no 329129998
Sist endret 29.11.2023 10:25
Prisantydning 7 200 000,-
Totalpris 7 398 919,-

Beregnet totalkostnad

7 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 198 919,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 398 919,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Karl Johnsens vei 14 er en velstelt eiendom som består av to eneboliger og to dobbeltgarasjer. På en eiet tomt på nesten 1,4 mål har stor og liten god boltreplass, og for de med grønne fingre finner man bl.a. et jordbærland. Den nyere eneboligen fra 2013 har en åpen planløsning med stue og kjøkken, i tillegg til bad, bod og soverom i samme etasje. På hemsen er det to ekstra rom, i tillegg til bod. I byggets første etasje er det dobbeltgarasje med toalett. Den eldre eneboligen går over tre plan, og inkluderer blant annet to soverom, bad med dusj og badekar, stue og kjøkken.

Her bor man med gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter, og med nærhet til skole, barnehage og turområder. Velkommen på visning!

Innhold

Karl Johnsens vei 14A
Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje: Toalettrom og garasje.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, soverom, omkledningsrom og entre.
Loftsetasje/Hems: To rom, gang og bod.

Karl Johnsens vei 14B
Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Bad, badstue, gang og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, gang og entre.
Loftsetasje: To soverom, toalettrom og gang.

Standard

Karl Johnsens vei 14B
Entré
Boligen har en plassering fremst på tomten, med adkomst via en liten trapp fra gårdsplassen. Entréen har et lyst gulv og panelvegger. For oppbevaring er det skyvedørsgarderobe.

Kjøkken
Eneboligen har et sjarmerende kjøkken med vedovn og panelvegger. Rommet er romslig med mulighet for spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen har svarte, profilerte fronter. Det hvite flislagte området bak benken har integrert belysning og ventilator. Kjøkkenet har integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Det er også plass for mikrobølgeovn.

Stue
Stuen er praktisk tilknyttet kjøkkenet gjennom en teglsteinåpning. Den har plass til sofaløsning med tv. Naturlig lys får man fra vinduer i to retninger.

Bad/wc/vaskerom
I bolien finnes bad/ vaskerom i kjelleren, samt et toalettrom i andre etasje. Badet er flislagt i svart og hvitt, utstyrt med gulvvarme, toalett og et badkar. Dusjhjørnet har buede, innfellbare glassdører. Fra badet er det adkomst til badstue.

Soverom og garderobe
Boligen har to soverom på loftet, sammen med toalettrommet. For lagringsbehov er det en romslig kjellerbod.

---

Karl Johnsens vei 14A
Entré
Denne boligen ligger bakerst på tomten, tilgjengelig via vakkert utformede trapper i terrenget. Entreen består av et vindfang som skaper et positivt førsteinntrykk. Gulvet i vindfanget er flislagt med gulvvarme. Veggene er dekket med lyse panelplater. En praktisk skyvedørsgarderobe med speilfronter gir lagringsplass for yttertøy.

Stue
Boligen har en stue i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet er lyst og luftig, med store vindusflater som vender mot gårdsplassen, hvite panelplater på veggene, og enstavs laminatgulv. En varmepumpe sikrer jevn temperatur året rundt, mens en  vedovn gir ekstra varme på kalde dager.

Kjøkken
Kjøkkenet har en hvit innredning med glatte fronter, montert i en praktisk L-form. Benkeplaten i mørkt laminat har en oppvaskkum i stål. Veggen bak benken er dekket med hvite kitchen board. Kjøkkenet har en uttrekkbar ventilator og integrerte hvitevarer, inkludert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.

Bad/wc/vaskerom
Bolig har et bad og i tillegg et separat toalettrom i garasjen. Badet i selve boenheten har gulvfliser med varme, og vegger kledd med hvite baderomsplater i flisemønster. Badet har vindu, frittstående toalett, og et dusjkabinett. Det inkluderer også en hvit skuffeseksjon med heldekkende servant, matchende høyskap og et speil med integrert belysning.

Soverom og garderobe
Boligen har et soverom i hovedetasjen. På hemsen er det to rom som av dagens eiere blir benyttet som soverom. For lagring er det bod både på hems og i hovedetasje.

Beliggenhet

Eiendommen er få minutters gange fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Karl Johnsens vei 14A: Bad
Overflater vegger: Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Årsak er ukjent. Fornying av fuger bør påregnes.
Overflater gulv: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.
Avløpsrør (ink. sluk): Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Våtrom - Karl Johnsens vei 14B: Bad
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.
Hovedstoppekran er plassert bak flis. Det er ukjent om løsningen med rørgjennomføringer til stoppekran i våtsonen er fullgod/vannsikker mot direkte vannbelastning/vanndamp. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer
skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrete avvik er TG2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko selv om tilstanden inne i konstruksjonen er ukjent.
Fallforhold (gulv): Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Forholdet kan føre til vannansamlinger rundt sluket, i tillegg til at fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.
Avløpsrør (ink. sluk): Det observeres sprekker i membran/fuge i sluk. Sluket har derfor økt risiko for lekkasje/utettheter. Ytterligere undersøkelser anbefales. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Kjøkken - Karl Johnsens vei 14B:
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Overflater gulv: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.
Innredning: Benkeplate har et par synlige riper. Forholdet er av estetisk karakter.
Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom (Ikke våtrom) - Karl Johnsens vei 14B:
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom - Karl Johnsens vei 14A:
Overflater gulv: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser i entre. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men forholdet bør holdes under oppsikt.

Øvrige rom - Karl Johnsens vei 14B:
Overflater gulv: Gulvets overflatemateiale i entre har stedvise skader og er sterkt slitt/aldringspreget. Tiltak må påregnes.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Karl Johnsens vei 14A:
Overflater gulv: Det registreres stedvise riss i betong gulvets overflatemateriale.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Karl Johnsens vei 14B:
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det registreres dugg i nedre del av vinduer på bod, noe som kan tyde på at ventilasjonen i denne delen av boligen ikke er tilstrekkelig.
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Det observeres dampsperre i veggen som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det kan ikke sies med sikkerhet at
forholdene er det samme i resten av konstruksjonen. (Relativ fuktighet ble målt til 59,8 prosent, ved 15,6 celcius)

Krypekjeller - Karl Johnsens vei 14B:
Helhetsvurdering: Krypekjeller har ingen tilkomstmulighet, og er ikke undersøkt. Det gjøres oppmerksom på at krypekjelleren kan være utsatt for skader eller feil utførelse som ikke ble registrert grunnet manglende tilkomst. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand på hele bygningsdelen. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. Etablering av innspeksjonsluke og ytterligere undersøkelser anbefales.

Loft - innredet - Karl Johnsens vei 14A:
Konstruksjonsoppbygging: Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Tilkomst bak knevegger ved ventilasjon er begrenset. Fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. For å danne seg et bilde av tilstanden, bør det gjøres ytterligere undersøkelser.

Loft - innredet - Karl Johnsens vei 14B:
Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Det registreres dugg i nedre del av vinduer på soverom, noe som kan tyde på at ventilasjonen i denne delen av boligen/leiligheten ikke er tilstrekkelig.
Konstruksjonsoppbygging: Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner.
TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Loft - uinnredet / råloft - Karl Johnsens vei 14B:
Inspeksjonsmulighet: Kaldtloftet ble kun inspisert fra takluken/døråpningen grunnet lav romhøyde/redusert tilkomstmulighet, med den begrensning dette innebærer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper - Karl Johnsens vei 14A:
Innvendige trapper: Trapp har stedvise riper og skader. Forholdet er av estetisk karakter.

Innvendige trapper - Karl Johnsens vei 14B:
Innvendige trapper: Trappen har ingen håndløpere. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - Karl Johnsens vei 14A: Loftsetasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i soverom/gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Karl Johnsens vei 14B: Kjeller
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i bod og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm i bod, og 12 mm i gang. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Karl Johnsens vei 14B: 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 17 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Karl Johnsens vei 14B: Loftsetasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Karl Johnsens vei 14B:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
Hovedstoppekran: Det registreres moderate rustmerker på innvendig stoppekran. Tiltak må påregnes.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Karl Johnsens vei 14A:
Fasader ink. kledning: Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Det observeres stedvise tegn til fuktoppsug i nedre del av trekledningen. Tiltak anbefales.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Karl Johnsens vei 14B:
Fasader ink. kledning: Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer - Karl Johnsens vei 14A:
Vinduer: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Dører og vinduer - Karl Johnsens vei 14B:
Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak - Karl Johnsens vei 14B:
Helhetsvurdering: Yttertaket er ikke inspisert pga. sikkerhetsmessige forhold/manglende tilkomst. Vurderingen er derfor kun basert på informasjon om yttertakets alder. TG2 er valgt for å belyse at yttertaket (med tilhørende komponenter) har en alder som tyder på at det bør gjennomføres undersøkelser av taket når forholdene ligger til rette, og at behov for tiltak i fremtiden bør påregnes. Restlevetiden er usikker.

Terrasser / platting på terreng - Karl Johnsens vei 14A:
Annet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

Drenering - Karl Johnsens vei 14B:
Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker - Karl Johnsens vei 14B:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert.
Ytterligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk (garasje): Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Undertak er utført i pressening som ikke er fullverdig undertak. Forholdet kan øke risikoen for lekkasje. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes. TGIU: Grunnmuren er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av utvendig platekledning. Ytterligere undersøkelser anbefales.

------

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Elektrisk anlegg - Karl Johnsens vei 14B:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med
bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann - Karl Johnsens vei 14B:
Røykvarslere: Det er ikke røykvarslere i kjeller. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
Brannslokkingsutstyr: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Loft - uinnredet / råloft - Karl Johnsens vei 14B:
Overflater vegger/undertak (TG3): Synlige fuktmerker på taksperrer og bjelkelag er registrert. Det ble målt med pigg i 38,4, og det registreres fibermetning/høyt fuktinnhold. Eksakt årsak er ukjent, men
redusert ventilasjon vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Kaldtloftet ble kun inspisert fra takluken/døråpningen grunnet redusert tilkomstmulighet, med den begrensning dette innebærer. Strakstiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Tett vask på badet , renset sluk og avløp, vært fin siden.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Har fått tillatelse av samtlige naboer om å skille ut tomt hvor dobbelt garasjen med tilhørende leilighet står. Søknader er utfylt men foreløpig ikke sendt inn.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja. Det er to boliger på tomten, Den ene kan leies ut.

Tilleggskommentar: Lysbrytere i den eldre boligen fikk vi opplyst ved kjøp at var trådløse og energisparende, noen av bryterne fungere ikke alltid. Kan hende det kun er batteriet i bryteren som er dårlige. Har ikke plaget oss nevneverdig , derfor har vi heller ikke foretatt oss noe. Vindu i stue på eldre bolig bør byttes.

Boligens areal

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 233 kvm
(oppgitt totalareal inkluderer Karl Johnsens Vei 14 A og B eks. frittstående garasje)

Karl Johnsens Vei 14B
Kjeller:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, badstue og gang. S-rom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang og entre

Loft:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To soverom, toalettrom og gang

---

Karl Johnsens Vei 14A
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Toalettrom. S-rom: Garasje.

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, soverom, omkledningsrom og entre

Loftsetasje i Karl Jonhsens vei 14A har gulvflate på ca 31 m2. Grunnet skråtak er loftsetasjen ikke måleverdig.

---

Garasje:
Bruksareal: 44 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 388 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På eiendommen er det to garasjer, hvorav den ene er i første etasje til Karl Johnsens Vei 14A. Det er forøvrig bra med parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Karl Johnsens vei 14A:
Boligbygg oppført i 2013. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner og betong. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med skiferstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Mekanisk balansert ventilasjon.

Karl Johnsens vei 14B:
Boligbygg oppført i 1956. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med skiferstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Peisovn på kjøkken. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Frittstående garasje:
Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca 44 m2. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner (besiktiget fra bakkenivå). Yttertak er utvendig tekket med skifer. Takstolene er stedvis bygget opp med plater noe som gir oppbevaringsmuligheter i øvre del av konstruksjonen.

DIVERSE:
- Loftet i Karl Johnsens vei 14A har takhøyde under 190 cm, og er derfor ikke målbart areal ihht. takstmannens retningslinjer. Etasjen er ikke registrert i matrikkelen og er innredet med to rom som brukes som soverom av nåværende eier. Rom som ikke er godkjent til varig opphold som soverom kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke rom til annet enn det godkjente.
- Det er ikke oljeutskiller i garasjen, noe som er påbudt ettersom det er innlagt vann. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

På den nye boligen er det ferdigattest datert 15.02.2021. På den eldre boligen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet på Midtbakken.

Adgang til utleie

Det foreligger en bruksenhet pr. bolig.

Oppvarming

Bolig 1 er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i flere av rommene i kjeller. I øvrige etasjer er det panelovner, mens kjøkkenet også har vedovn.

Bolig 2 er elektrisk oppvarmet med varmekabler i bad og vindfang, samt stedvis plasserte panelovner ellers. I stuen er det supplert med varmepumpe og vedfyring. Boligen har et balansert ventilasjonssystem.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 23 710 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann (1 stk), avløp (1 stk), renovasjon (1 stk), feiing (2 stk) og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 685 278 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 467 001 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder. Info fra Alta kommune 12.10.2023.

Delareal: 1 388 kvm
BestemmelseOmrådenavn: [2
KPBestemmelseHjemmel: byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

(Meglers kommentar: Boligen er i sone 2 som er et område hvor det i kommuneplan åpnes for en transformasjon med høyere utnyttelsesgrad enn i dag)

Delareal: 1 388 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: omrnavn

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/3100-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
24.10.1977 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1 Fnr:54

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Karl Johnsens vei 14 A og B, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 480 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0290

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.