Langfjordbotn

Rivarbukt: Hytte med grillstue og naust I Nydelig sjøutsikt og gode solforhold

Rivarbuktveien 311 , 9545 Langfjordbotn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 55 m²
Bruksareal 58 m²
Tomt 756 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1992
Gårdsnummer 3
Bruksnummer 28
Energimerking E
FINN.no 328981674
Sist endret 17.11.2023 10:04
Prisantydning 1 850 000,-
Totalpris 1 910 169,-

Beregnet totalkostnad

1 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 46 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 850 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 60 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 910 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytte med grillhytte og naust. Eiendommen har en solrik utsiktsbeliggenhet i Rivarbukt. Rivarbukt er et attraktivt hytteområde. Fra hyttetrappa er det rundt 75 meter ned til sjøen og du kan starte rett ut til fjells for jakt og fiske. Det er omlag 5-600 meter til nærmeste skuterløype som går bl.a. til Tappeluft, Øksfjordbotn og Kovenvatnet. Hytta ble bygget i 1992.

Innhold

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom og entr`e.

Loftsetasje har gulvflate på ca 26 m2. Grunnet takhøyde har loftsetasjen ikke et måleverdig areal.
Naustet er oppgitt å ha et bruksareal (BRA) på 32 kvm, innvendig målt.

Standard

Rivarbuktveien 311 ble bygget i 1992 og har blitt oppgradert iløpet av nåværende eiers eietid. Det er også en grillhytte med tilhørende terrasse og overbygget vedskjul.  Eiendommen har tinglyst naustrett på naboeienom. Med eiendommen følger det et eldra naust som ligger fint til i fjæra.

Entré

En koselig gang ønsker deg velkommen til hytta.

Stue

Hytta har en praktisk og fin stue. I stua er det store vindusflater mot sør. Fra rommet har du en fantastisk utsikt over Langfjorden. En stilig detalj i stua er dragerne med innfeltet downlights i taket. En stor vedovn sørger for god oppvarming i rommet.

Kjøkken

Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stue, der kjøkkeninnredningen blir skjult av en vegg. På kjøkkenet er det plass for kjøkkenbord. 2 vinduer gir rikelig med naturlig lys til rommet.

Bad

Badet i hytta er innredet med en praktisk baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Varmtvannstanken er også plassert i dette rommet.

Terrasse

I front av hytta er det en sørvendt terrasse med gode solforhold. Terrassen er delvis overbygget, slik at her kan man sitte ute selv om det er litt regn i lufta. Det er også laget en terrasse rundt grillhytta.

Uteareal

Eiendommen er hovedsakelig naturtomt. Det er terrasser både i front av hytta og rundt grillhytta.

Soverom

Hytta har 2 fine soverom i 1.etasje. I tillegg er det en hems som dagens eiere har innredet med 2 soveplasser.

Beliggenhet

Hytta har en fin beliggenhet i det populære hytteområdet Rivarbukt, ca. 1 time og 15 minutters kjøring fra Alta. Fra eiendommen er det kun 70 meter ned til sjøen. Her har du båtnaust. Området mellom Rivarbukt og Tappeluft har mange fine elver og fiskevann. Området er også populært for rypejakt. Det går  skuterløype fra Rivarbukt.

Løpende kostnader

Selger opplyser at de tidligere år har betalt for brøyting av veien opp til hytta. Nå brøyter de selv/ ev. får noen til å brøyte når de skal til hytta vinterstid.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrader 3 (TG3):
- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Ildsteder inne i boligen:  Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Tiltak bør påregnes. Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:  Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Utvendig sikringsskap er ikke undersøk grunnet manglende tilkomst. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
- Brann - Brannslokkingsutstyr: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
- Frittstående byggverk:  Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Det observeres hull i yttertak, innsig av fukt kan ikke utelukkes. TG3 er valgt basert på ovennevnte forhold. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

¨Tilstandsgrader 2 (TG2):
- Våtrom - bad - helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet veggflater. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundtsluket grunnet plassering av dusjkabinett. Det er målt motfall fra terskel til dusjkabinett på 10 mm. Det er i tillegg oppkant ved dør. Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 36,1 prosent, ved 14,3 celcius.

Kjøkken
- Vannrør:  Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- Avløpsrør:  Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
-Øvrige rom - Overfalter vegger: Det registreres stedvise riper og skader i stuegulvets overflatemateriale ved peisovn.

Loft - innredet:
Overflater himling/undertak:  Det observeres fra knevegger at undertak er av pressening som ikke er fullverdig undertak. Forholdet kan føre til fuktproblematikk. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tilstanden kan kartlegges og eventuelle tiltak kan iverksettes.
Overflater gulv:  Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale.
Konstruksjonsoppbygging:  Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

- Innvendige trapper:  Trappen har ikke rekkverk, ingen håndløpere, har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m og inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Trappen vurderes som bratt, og oppfyller ikke dagens krav til en sikker trapp.
- Etasjeskiller - Loftsetasje - Skjevhetsmåling:  Det er registrert skjevheter i loftstue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):  Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):  Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er
usikker.
Hovedstoppekran:  Innvendig stoppekran lot seg ikke åpne og er ikke funksjonstestet. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Annet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.
- Dører og vinduer - Vinduer: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak:
- Inspeksjonsmulighet Yttertaket er ikke inspisert pga. sikkerhetsmessige forhold/manglende tilkomst. Vurderingen er derfor kun basert på informasjon om yttertakets alder. TG2 er valgt for å belyse at yttertaket (med tilhørende komponenter) har en alder som tyder på at det bør gjennomføres undersøkelser av taket når forholdene ligger til rette, og at behov for tiltak i fremtiden bør påregnes. Restlevetiden er usikker.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Takrenner mangler stedvis endeklokk. Tiltak bør påregnes.

Terrasser / platting på terreng:
- Fundamenter:  Enkelte søyler til terrassen henger/ikke i kontakt med fundament. Forholdet kan føre til fall/nedbøying av terrasse. Det er usikkert om negativ utvikling fortsatt er gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Annet:  Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens forskrift.

- Drenering - alder: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Stikkledninger og tanker - Vann og avløpsledninger (ink. stikkledninger):  I følger huseier er avløpsledninger ikke tilkoblet kommunalt avløp eller septiktank, avløp er ført direkte ut i sjø. Forholdet er ikke videre undersøk i denne rapporten. Ytterligere undersøkelser og tiltak bør påregnes.

Ifølge tilstandsrapport fra Anticimex den 20.10.23.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar:  Ja. Kommentar: Falsk luft i koblinger på vannpumpe, dette har fungert bra de siste 2 årene. Kan forekomme noe luft i rørene.
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet pumpe, nye slanger for påkobling , utført 2022.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn:  JB Elektro, Sørkjosen. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Jordfeil, utbedret etter pålegg av netteier, utført av firma fra nordreisa. ca, 2020. Har selv ordnet jordkabel for strømtilførsel til Naust og Grillstue, EL- bedrift ordnet lys i grillstue.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Vet ikke.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank. Svar: Vet ikke.
- Tilleggskommentar: Grillstue og terrassen for grillsten har i forbindelse med store snømengder blitt utsatt for stort trykk, slik at vi har rettet på fundamenteringen til grillstue/terrasse. justeringer av dette bør gjøres jevnlig, taket på grillstue har blitt trykt nedover slik at dette har noe setninger i trekonstruksjonen. Papp på grillstuetaket har blitt blåst bort, slik at det har lekket i taket. øverste dørhengsel på ytterdør har skadet karmen i hengselsfeste. Dusjhodet er ikke bra, er festet med strikk i dag.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom og entr`e.

Loftsetasje har gulvflate på ca 26 m2. Grunnet takhøyde har loftsetasjen ikke et måleverdig areal.
Naustet er oppgitt å ha et bruksareal (BRA) på 32 kvm, innvendig målt.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra kommunal vei, via privat vei opp til eiendommen. Det er tinglyst veirett over naboeeiendommer, gnr. 3, bnr. 15 og gnr. 3, bnr. 27.

Tomt

Areal: 756 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplass utenfor hytta.

Byggemåte

Fritidsbolig beliggende i Tappeluft-Riverbukt, Alta kommune. Tomt opparbeidet med diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og grillplass. Frittstående naust. Boligbygg oppført i 1992. Bygget er oppført på søyler. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ifølge tilstandsrapport foretatt avAnticimex den 20.10.2023. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Hytta er registrert tatt i bruk (TB) den 30.10.1992, ifølge opplysninger fra Alta Kommune den 17.10.2023.

Det forefinnnes kun plantegninger for 1. etasje av hytta. Grunnet takhøyde har loftsetasjen ikke et måleverdig areal, ifølge takst foretatt av Anticimex den 20.10.2023.

Adgang til utleie

Hytta kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Elektrisitet og vedfyring. Det er en Jøtul vedovn i stua. Oppvarming i øvrige rom slik det fremkommer på visning. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 1 733 pr. år Beløpet gjelder Eiendomsskatt - Fritid. Beløpet er en prognose for inneværende år. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 773 735 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). pr. 31.12.2022. Ifølge utregning på kalkulator på skatteetaten.no.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til LNRF areal. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Delareal:  756 kvm.
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer:

- Rettigheter på 5403-3/15. Rettigheter i eiendomsrett.
1997/3804-2/82  Rettigheter iflg. skjøte   27.11.1997 
 rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:3 Bnr:28  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om oppsett av naust og brygge
 
- Rettigheter på 5403-3/27. Rettigheter i eiendomsrett
2016/872061-2/200  Bestemmelse om veg 26.09.2016 
Rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:3 Bnr:28

Vei/vann/avløp

Det er innlagt strøm på hytta. Adkomst fra offentlig vei, via privat vei. Det er tinglyst veirett over naboeiendommer. Eiendommen har Privat vann via brønn sammen med nabo. Det er privat avløp. Avløp har rør til sjøen. Det er ikke søkt utslippstillatelse.  Alta Kommune har i e-post av 14.11.23 opplyst at hvis det er avløp fra hytta, så må det foreligge  utslippstillatelse. Hvis dette ikke er i orden må det fremmes søknad for å få det ettergodkjent. Selger har opplyst at de ikke vil søke utslippstillatelse. Forholdet regnes som kjøpers risiko og ansvar.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder eiendomsmeglingsbransjen liste over løsøre og tilbehør i forhold til hva som følger med eiendommen ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer særskilt i salgsoppgaven. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Følgende hvitevarer medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rivarbuktveien 311, 9545, Langfjordbotn, Gnr. 3 bnr. 28 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0294

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.