Alta

Tollevikbergan: 4-roms leilighet med høy standard, garasjeplass og havutsikt! BUD MOTTATT!

Tollevikbergan 5 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 111 m²
Bruksareal 111 m²
Tomt 1 666 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1583
Energimerking D
FINN.no 328058109
Sist endret 24.11.2023 13:28
Prisantydning 3 390 000,-
Totalpris 5 063 757,-
Fellesutgifter 12 247,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) 1 658 848,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 048 848,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 909,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 063 757,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til vakre Tollevikbergan! Vi har nå gleden av å presentere en virkelig pen, stor og praktisk 4-roms leilighet i populære Tollevika Terrasse II borettslag. Den er meget velholdt og godt tatt vare på. Den er på 111 kvadratmeter og av kvaliteter kan vi bla. nevne: Veldrevet borettslag med moderne tekniske løsninger, romslig stue med vinduer på hele 3 sider, oppgradert kjøkken med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy, hovedsoverom med egen walk-in garderobe, helflislagt bad samt eget vaskerom.

Leiligheten har egen p-plass i byggets garasjeanlegg og du tar enkelt heisen opp og ned fra garasjen. Sist, men ikke minst, så kan du nyte utsikten over Altafjorden fra både, kjøkken stue og balkong!

Velkommen på visning!

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 4. etasje.
Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg.

Leiligheten består av: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom, gang og entre. Utgang fra stue til balkong.

Leiligheten disponerer en sportsbod oppmålt til ca. 5 kvm, en biloppstillingsplass i felles garasje og parkeringsmuligheter på felles tomt.

Standard

Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: 3-stavs eik lamellparkett i de fleste rom. Gulvfliser i entre og på bad. Våtromsbelegg på vaskerom/teknisk rom. Vannbåren gulvvarme.
Vegger: Malte veggflater i de fleste rom. Veggfliser på bad.
Tak: Malt betonghimling og malte plater. Downlights i taket på badet. Spotlys med dimmer i entre og gang.  Lysskinne i tak på kjøkkenet.
Kjøkken: Sigdal kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og kjøkkenøy. Fliser mellom benk og overskap.
Bad: Grå gulvfliser og hvite veggfliser. Hvit høyglans innredning med speilskap. Vegghengt toalett. dusjhjørne med innfellbare glassdører.
Diverse/teknisk: Skyvedørsgardeobe med speil i entre. Skap og innredning/oppheng i walk-in garderobe. Klargjort for TV/internett. Det er montert persienner i stue/kjøkken og plisse`gardiner på 2 av soverommene.  

Tollevika Terrasse II Borettslag har følgende kvaliteter:
- Tollevikbergan 5-6 er bygget etter TEK10.
- Alle leiligheter har livsløpsstandard.?- Alle leiligheter er av type lavenergi - klasse 1
- Vannbåren varme i gulv med termostatstyring som gir en behagelig varme.
- Et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner sørger for godt inneklima.
- Hver blokk har el-kjele og luft til vann varmepumpe, som alternativ energikilde.
- Byggene har heis av type "båreheis".
-Sentralt brannvarslingsanlegg med direkte varsling til brannvesenet.
- Vannstoppeventil med fuktføler, som automatisk stenger vannet ved fukt på sensor. 
- Komfyrvakt som slår av komfyr ved overoppheting.

Entré

Leilighetens inngang er på enden av svalgangen, uten noe gjennomgangstrafikk. Her er det plass for et lite bord med stoler i inngangspartiet. Entrèen har flislagt gulv og skyvedørsgarderobe med speildører.

Stue

Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning, med en kjøkkenøy som deler av rommet. Stuen er kvadratisk og fremstår som lett og møblere. Den er av god størrelse. Vinduer mot både øst, sør og vest gir rikelig med naturlig lys til rommet.  Fra stue/kjøkken er det utgang til den solrike balkongen.

Kjøkken

Spiseplassen er et naturlig skille mellom stuen og kjøkkendelen. Fra spiseplassen har du utsikt mot båthavna, Kåfjord og Haldetoppen. Leiligheten har en meget delikat og tidløst Sigdal kjøkkeninnredning med kjøkkenøy og integrerte Siemenes hvitevarer. Kjøkkenet har meget god skap og benkeplass  - i tillegg er mange skuffer prioritert i innredningen. Det er fliser mellom benk og overskap. Siemens hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøle-og fryseskap er integrert og medfølger i salget

Bad

Baderommet har et lekkert og tidløst design, med grå gulvfliser og hvite veggfliser. Det er downlights i tak. Innredningen består av en hvit baderomsinnredning med speil med hyller og 2 ekstra veggskap, samt vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Leiligheten har et eget vaskerom/teknisk rom.

Balkong

Balkongen er sydvendt og har takoverbygg  - Her sitter du fint i le for vind og regn. Fra balkongen har du en spektakulær utsikt over Altafjorden og fjellene rundt.

Soverom

Leiligheten har 3 soverom, som ligger praktisk til i gangen. Hovedsoverommet er på nesten 14 kvadratmeter og har egen walk-in garderobe med rikelig med skap, hylleplass og oppheng.

Beliggenhet

Denne lekre 4-roms leiligheten ligger fint til  i 4. etasje med flott utsikt. Fra både stue, kjøkken og balkongen ser man utover Altafjorden, Kåfjord, Halddetoppen og nydelig natur.

Tollevika Terrasse  er et nytt boligområde med unik nærhet til natur og sjø, samtidig som det er gangavstand til sentrum. Borettslaget er vakkert beliggende i Tollevika, bare ca. 80 meter fra sjøen. Like nedenfor ligger en vakker bukt. Fra stuedøra kan du gå rett ut i et av Altas mest populære friområder. Komsa med bla. akebakke ligger i nærheten og du kan gå rett inn på ski- og turløypas nederste sløyfe i Tollevika. Blokkene ligger i Tollevikbergan, som er et helt nytt boligområde i en  endevei uten gjennomgangstrafikk.

Felleskostnader

12 247 pr. mnd. Fordeling felleskostnader pr. mnd: Renteutgifter: kr. 4.528,- Avdrag: kr. 3 179,- Driftsutgifter: 4.540,-

Felleskostnadene inkluderer: Oppvarming av leilighet, oppvarming av varmt vann/vannforbruk, renter og avdrag i Husbanken og Sparebanken Nord-Norge. Bygningsforsikring. Godgjørelse til styret i borettslaget. Kommunale avgifter. Drift og vedlikehold utvendig. Strøm felles anlegg. Snebrøyting og sandstrøing samt honorar regnskapsfører.

Det er på ekstraordinær generalforsamling i borettslaget den 02.10.23 vedtatt at det skal søkes avdragsfrihet på borettslaget lån  i Sparebank 1 Nord-Norge. Det er fra styreleder den 10.11.23 opplyst at det forventes en nedgang i felleskostnader fra 2024.

Stipulert felleskostnad fra 01.01.2024 er kr. 10.542,-.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Det betales avdrag på leilighetens andel av fellesgjeld i Husbanken Det er på ekstraordinær generalforsamling i borettslaget den 2.10.23 vedtatt at det vil bli søkt avdragsfrihet på lån i Sparebank 1 Nord-Norge. Dette lånet gjelder fellesgjelden i Tollevikbergan 6.

Andel fellesgjeld

1 658 848

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 3 179,- pr. mnd.

Andel formue

134 915

Borettslag

Borettslag: Tollevika terrasse ii borettslag, Orgnr: 915619088

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslag: Tollevika terrasse ii borettslag, Orgnr: 915619088
Fellesgjeld / lånevilkår
Tollevika Terrasse II  brl har to  lån:
Husbanken - annuitetslån. Lånet har fastrente frem til 2026. Lånet er tilknyttet Tollevikbergan 5.
Sparebank 1 -annuitetslån. Lånet er tilknyttet Tollevikbergan 6. Det er vedtatt å søke avdragsfrihet på dette lånet.

Rentekostnader fellesgjeld

Renteutgifter: 4 528,- pr. mnd.

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 84229995190

Regnskap

Fjorårets budsjett viste et overskudd på kr. 1 561 110,-
Budsjett 2023 er på kr. 1 251 276,-
Egenkapital pr. 31.12.2022 var på kr. 9 032 172,-
Disponible midler pr. 31.12.2022 var på kr. 3 212 769,-

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtekter og ev. husordensregler kan oversender ved henvendelse til ansvarlig megler.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om,  eller forbud mot dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- Vaskerom
Membran, tettesjikt og overgang til sluk TG2 gis grunnet: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet veggflater. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Forholdet kan føre til vannansamlinger rundt sluket, i tillegg til at fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Hovedstoppekran
TG2 gis grunnet: Fordelerskap: Drypplekkasje fra stoppekran. Tiltak anbefales innen kort tid.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG3 gis grunnet: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på taklamper på kjøkken og i gang. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar: Har dryppet vann i tak parkering under etg (ikke parkering til leiligheten, den er i 1 egt.). Tror det er utbedret.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: ROJO AS og Protan.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utbedret lekkasje (drenering) i underetg parkering.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Arnesen rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: De har byttet varmepumper 2022/23.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar:  De har sjekket trykket i vann båren varme anlegget i hele bygget.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja, kommentar: Det blir nesten 14% lavere husleie fra 01.01.2024. Besluttet i generalforsamling 9 okt 23.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom, omkledningsrom, gang og entré

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Leiligheten har adkomst med heis eller trapp, både fra felles inngangsparti og fra garasjekjeller.

Det vil bli skiltet med &Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 666 kvm, Eierform: Fellestomt

Andelsleilighet tilhørende Tollevika terrasse II Borettslag beliggende i Tollevik, Alta kommune. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, grus, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, terrasse på terreng, diverse støttemurer, lekeplass og biloppstillingsplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg og heis. Opplegg for elbil montert.

Garasje / Parkering

Leiligheten har en fast parkeringsplass i  byggets garasjeanlegg. Enkel adkomst til leiligheten med heis fra garasjeanlegget. Forøvrig gjesteparkering på oppmerkede plasser utenfor Tollevikbergan 5 og 6. Evt. på offentlig parkeringsplass helt i starten av veien til venstre, merket med P-skilt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2013. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med parkeringsanlegg i nederste etasje. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og liggende trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås, glassfelt og brannklasse B30. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Oppvarming med vannbårenvarme tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Mekanisk balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt av Alta Kommune den 21. juni 2016.

Barnehage / skole i området

Det er umiddelbar gangavstand til Komsa Skole, som er en 1-7 skole. Skolen har også samisk klasser. Det er kort vei til både IMI og  Breidablikk barnehage. Det er ca. 2-2,5 km til Alta Ungdomsskole  og Alta Videregående skole. Det er også kort vei til Norges Arktiske Universitet.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene For utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bod/teknisk rom. Egne termostater gjør at man kan ha forskjellig temperatur i rommene. Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning samtidig som den sørger for god inneluft. Tollevika Terrasse er et lavenergiborettslag og leiligheten er derfor ekstra godt isolert. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 156 198 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 162 311 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001
Det er Skaialuft /Tollevika Reguleringsplan som gjelder (Plnid 19990018) for området. Det er planlagt  utbygd ytterligere 2 blokker i Tollvikbergan innover mot Skaialuft. Byggearbeidet og anleggstrafikk må derfor påregnes i fremtiden.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/163139-2/201  Registrering av borettslagsandel  
04.09.2015

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
- Sorte taklamper på kjøkken
- Vegghengte lamper på hovedsoverom
- Blå skap seksjon på hovedsoverom
- Hyller i stuen (om ønskelig)

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Beboere i Tollevika Terrasse II borettslag har forkjøpsrett ved salg. Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt.

Adresse og matrikkel

Tollevikbergan 5, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 1583, andelsnr. 12 i Tollevika terrasse ii borettslag med orgnr. 915619088 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0298

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.