Alta

Hjemmeluft: Enebolig med fire soverom, to bad og badstue. Skjermet hage, dobbelgarasje og utbod.

Skogstadveien 10 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

68%

av boligene er nyere enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 157 m²
Tomt 842 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1994
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 437
Energimerking E
FINN.no 328986134
Sist endret 28.11.2023 11:41
Prisantydning 4 900 000,-
Totalpris 5 038 919,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 919,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 038 919,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skogstadveien 10 - en enebolig i Hjemmeluft omkranset av en skjermet hage som gir både privatliv og kontakt med naturen. Beliggenheten gir nærhet til turområder og fjelltopper som Nordtoppen og Hjemmelufttoppen. En stor terrasse strekker seg ut fra stuen og rundt huset til inngangspartiet, ideell for avslappende stunder og sosiale sammenkomster. Her er også utegrill.

Boligen strekker seg over to etasjer og tilbyr en gjennomtenkt planløsning. I første etasje har stuen både vedovn og varmepumpe, romslig kjøkken, bad, vaskerom, badstue, soverom, gang, éntre og to boder. På loftet er det tre soverom, bad, bod og loftstue med sjøutsikt.

Det er parkeringsmuligheter i garasjen, som for øvrig inneholder en hems med utvendig trapp for ekstra lagring. Det er også frittstående utebod på eiendommen.

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, badstue, soverom, gang, entre og to boder.
Loftsetasje: Loftstue, bad, tre soverom og bod.
Utgang fra stue til terrasse.

Boligen disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 8 m2 og en bod over garasje oppmålt til 34 m2.

Entré

Inngangspartiet er knyttet terrassen, og ytterdøren har kodelås - praktisk i hverdagen! I entréen er det skyvedørsgraderobe for oppbevaring av klær.

Stue

Stuen inviterer til avslapning med plass til både sofa, tv-møblement og ekstra lenestoler hvis ønskelig. Store vinduer slipper inn rikelig med naturlig lys, og en varmepumpe sørger for temperaturkontroll. I tillegg er det vedovn i rommet. Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse, perfekt for utendørs samvær. Hvis man ønsker å trekke seg tilbake er det en loftstue, med sjøutsikt fra vinduet.

Kjøkken

Kjøkkenet er utstyrt med en hvit innredning med takoppforet overskap, benkeplate av laminat, og belysning over kjøkkenbenken. Frittstående hvitevarer med plass for komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ved vinduet er det mulighet for spisebord.

Bad

Badet i første etasje har gulvvarme, dusjhjørne, toalett og en servantinnredning med skuffer og skap. Fra rommet er det adkomst til badstue. Loftets bad tilbyr badekar, servantinnredning og toalett.

Uteareal

Uteområdet er en glede for den som liker å være utendørs. En terrasse gir rikelig plass for sosiale sammenkomster, mens en utegrill gir mulighet for hyggelige utendørs måltider. Den skjermede hagen grenser mot naturen, og tilbyr en privat atmosfære.

Soverom

Boligen har fire soverom, hvorav tre er på loftet og et i hovedetasje.

Beliggenhet

Boligen er i Hjemmeluft, ca. 5 km fra Alta sentrum og 2 km fra Bossekop. Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF Polisenummer: 5911294

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad 1. etasje
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om løsningen er fullgod med tanke på fuktsikkerhet. Det registreres åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller  andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 21,0 prosent, ved 25,4 celcius.

Våtrom - Bad Loftsetasje
Ventilasjon: Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.
Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Overflater vegger: Det registreres åpninger rundt avløpsrøret til servanten og tettesjiktet i veggen. Løsningen er ikke vannsikker mot eventuelle lekkasjer.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.
Avløpsrør (ink. sluk): Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Utførelse vedrørende tettedetaljer /tilstand er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Våtrom - Vaskerom
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det registreres flere sprekker og skader I veggbelegg. Det
vurderes at det ikke er benyttet membran på deler av våtrommet veggflater. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Ventilasjonen vurderes til ikke å være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Tiltak må påregnes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 28,4 prosent, ved 23,3 celcius.

Kjøkken
Ventilasjon: Ventilator mangler filter. Tiltak bør påregnes.

Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale.

Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Krypekjeller
Annet: Det observeres spor etter gnagere i åpning i grunnmur. Det anbefales å etablere luke i åpning til krypkjeller.

Loft - innredet
Overflater gulv: Det registreres stedvise riper og skader i soverom gulvets overflatemateriale.

Konstruksjonsoppbygging: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Badstue
Vurder konstruksjons-oppbygging: Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.

Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber som er fra boligens opprinnelige byggeår er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Samlestokk for rør i rør på bod har ikke avrenning til rom med sluk, eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Tiltak anbefales.

Avløpsrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning: Hjørnebord har stedvise symptomer på slitasje og elde, og det ble observert enkelte råteskader. Årsak vurderes å være manglende nedløp fra takrenne. Tiltak må påregnes.

Annet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

Vinduer: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Terrasser / platting på terreng
Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): Rekkverkets håndløper er malingsslitt.

Platting: Platting har stedvis høy slitasjegrad. Forebyggende tiltak bør påregnes.

Annet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Drenering
Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Frittstående byggverk: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Undertak utført med pressening, som ikke fullverdig undertak. Nedsatt funksjon i taktekking kan ikke utelukkes. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

--

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det observeres enkelte kabler som ikke er tilstrekkelig festet i garasje, utettheter rundt i dør til sikringsskap og skade i sprutsikring på utvendig stikkontakt. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Yttertak
Helhetsvurdering: Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen rundt takgjennomføringer og møne er registrert. Det er betydelige råteskader på vannbord. Det registreres manglende nedløp fra takrenne ved terrasse. Basert på ovennevnte forhold og at takets levetid er overskredet må tiltak iverksettes. For at det skal dannes et komplett bilde av forholdet/omfanget, anbefales ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Ifølge forrige eier er det pusset opp på badet oppe. Ifølge siste tilstandsrapport: Nytt gulvbelegg og tapet på vegg i 2007 på badet oppe.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Forrige eier av huset informerte om at vannrør rundt garasjen hadde frosset og sprukket vinter
2015. Dette ble utbedret med vannrør med varmekabler og ikke vært problemer med det i
etterkant. Ifølge takstmann fra Antizimex som utførte tilstandsrapport av huset oktober 2023 er
denne jobben godt utført i hht. dagens krav og det er ingenting å anmerke pr. idag.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Ringmur og fundamenter er armert betong. Lagt ny drens rundt boligen og garasjen med varmekabler. Tidligere vært fukt i krypkjeller. Utbedret av fagfolk. Ikke funnet tegn til fukt eller indikasjoner på setningsskader eller fuktskader i 2016 av NITO takst.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Pålegg etter tilsyn av feier i 2023: Å flytte feieluka/tømmeluka høyere opp fra gulvet.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Ikke vært lekkasje/utettheter i garasjen, men drenert hus rundt hus og garasje i 2013. Ble lagt varmekabler og drens rundt garasje og hus.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. Vet ikke navn på firma. Byttet sikringsmåler.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsrapport av NITO Takst av takstingeniør Ken Jørstad 11.05.2016.

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Svertesopp på plater under huset oppdaget April 2013. Befaring av Sveco bekrefter at dette gjelder kun platene, ikke bjelkelag. Dette skyldes fuktinnsig i krypkjeller pga dårlig drenering rundt huset. Det ble lagt ny asfaltplater og vindtett papp i krypkjeller, samt ny drenering med varmeekabler rundt huset sommeren 2013. Utført av fagfolk Svein Ove Sønvisen og Gøran Romsdal. Det har vært tørt og fint rundt og under huset siden dette ble ordnet.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 157 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, badstue, soverom, gang og entre. S-rom: To boder.

Loft:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og tre soverom

Garasje:
Bruksareal: 46 m².  

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 842 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt og i garasje.

Byggemåte

Enebolig beliggende i Hjemmeluft, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Boligbygg oppført i 1994. Grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med shingel. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 27.10.1994.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Gakori barneskole. Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. I nærområdet er også flere barnehager.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Gulvvarme i noen rom. Peisovn samt varmepumpe i stue. Panelovner i enkelte rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 21 801 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 791 156 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 848 160 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Delarealer
Delareal: 842 kvm
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: omrnavn

Delareal: 842 kvm
BestemmelseOmrådenavn: [1
KPBestemmelseHjemmel: hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø

Meglers kommentar: Boligen er i buffersoner for bergkunstområder ([1). I dette området skal tiltak tiltak underordne seg verdensarvområdene i Alta på en slik måte at de ikke virker forstyrrende eller skjemmende med støy, lukt, lys eller visuelt, ikke sperre utsikt fra bergkunstlkalitetene til fjorden og naturlige kommunikasjonslinjer samt noen høydebegrensninger. Se kommuneplanens arealdel 2021-2040 for utfyllende info.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Boblebad/Jacuzzi ute medfølger ikke i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skogstadveien 10, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 437 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0306

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.