Sandøya

Hytte med kort avstand,og nydelig utsikt til sjøen - gode solforhold - innlagt strøm, vann og avløp

Dikkon 28 , 3950 Brevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 33 m²
Bruksareal 33 m²
Bruttoareal 35 m²
Tomt 550 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1923
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 310
Energimerking G
FINN.no 190303994
Sist endret 16.09.2020 11:11
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 422 570

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 72 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 422 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomskatt i Porsgrunn kommune, og eiendomsskatten blir betalt som en del av de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å kunne presentere denne deilige hytteeiendommen.  Hytta ligger fint og usjenert til nordvest på Sandøya i Porsgrunn kommune, ca. 40 meter opp fra sjøen. I nærområde er det fine svaberg og små bukter med sandstrender. Sandøya er en sommerøy med koselige turstier, lange sandstrender hvor både feriegjester og fastboende nyter sommeren. På mottsatt side av øya ligger en kolonialbutuikk som en enten kan gå, sykle eller kjøre til. Sommerbyen Brevik ligger rett på andre siden av fjorden, og skjærgården i området er variert og vakker med et eldorado av holmer og skjær. Det er også korte båtturer til både Langesund og Helgeroa, to koselige sommerbyer som ligger ut mot Skagerak. På godværsdager er turen til Valle, Kragerø, Jomfruland  og Risør innenfor rekkevidde. Hytta har en enkel standard med potensiale for forbedringer.

Innhold

1. etasje Vindfang, gang, kjøkken/soverom, wc og soverom.

Standard

Hytta har en enkel standard, og fremstår som ett oppussingsobjekt. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Hytta ligger fint og usjenert til nordvest på Sandøya i Porsgrunn kommune, ca. 40 meter opp fra sjøen. I nærområde er det fine svaberg og små bukter med sandstrender. Sandøya er en sommerøy med koselige turstier, lange sandstrender hvor både feriegjester og fastboende nyter sommeren. På mottsatt side av øya ligger en kolonialbutuikk som en enten kan gå, sykle eller kjøre til. Sommerbyen Brevik ligger rett på andre siden av fjorden, og skjærgården i området er variert og vakker med et eldorado av holmer og skjær. Det er også korte båtturer til både Langesund og Helgeroa, to koselige sommerbyer som ligger ut mot Skagerak. På godværsdager er turen til Valle, Kragerø, Jomfruland  og Risør innenfor rekkevidde.

Tomt

Areal: 550 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2072, Festeavgift: 996,96
Festet tomt på 550 kvm.
Festeavgiften er kr 996,96,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 2011, og neste regulering er i 2021.
Festeavgiften justeres i tråd med konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 22.10.2072
Grunneier Porsgrunn kommune har forkjøpsrett til eiendommen, men har i brev til megler datert 04.06.2020 fraskrevet seg forkjøpsretten.
Hytten har pr. dags dato ikke egen matrikkel(Gårds- og bruksnummer). Det er søkt fradeling, og det foreligger tillatelse for oppreting av ny grunneiendom fra Porsgrunn kommune datert 02.09.2020. Vi avventer oppmålingen. Dette skjer for selgers regning. Tinglysning og oppgjør vil ikke bli foretatt før eiendommen er oppmålt, fradelt og det foreligger egen matrikkel. Kjøper gjøres oppmerksom på dette i forhold til tinglysning av eventuelt pantedokument fra kjøpers bank. Det er et tidsperspektiv i forhold til tinglysning av skjøte og pantedokument som megler ikke har kontroll på
Tomten vil være på ca. 550 kvm. Nøyaktige arealer vil ikke foreligge før eiendommen er oppmålt jfr. vedlagt kart fra Porsgrunn kommune. Arealfeil kan forekomme, og megler tar ikke ansvar for dette.

Garasje / Parkering

Parkering ved hytta etter områdets bestemmelser. Nåværende eier har hatt en fast plass som er benyttet i nærheten av hytta, men det foreligger ingen skriftlig avtale som sikrer slik bruk. Gode langtidsparkeringsmuligheter i Brevik.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1923

Antall soverom

1 (2)

Byggeår

1923

Byggemåte

Hytta er oppført på ringmur av betong med søyler, bindingsverk vegger med kledning ute og panel invendig, og saltak med takshingel. Det er gjort bemerkninger som må utbedres som lufting på loft, fukt i bjelkelag, overflate behandling, takrenne samt nedløp, rekkverk, vinduer, utvendig trapp, og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje. Det bør påregnes en del oppussing/oppgraderinger. Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 33 kvm, Bruksareal: 33 kvm, Bruttoareal: 35 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Vindfang, gang, kjøkken/soverom, wc og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Takstmann Terje Sandersen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde. Kjøper overtar hytta med de varmeovner som fremkommer på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Kommunale avgifter

Kr. 8 604 pr. år Kommunale avgifter og gebyrer er inndelt i 4 terminer. I dette inngår gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon og eiendomsskatt.
Kommunale avgifter for 2020 utgjør kr. 8.604,- pr. år.
Kommunale avgifter og gebyrer er inndelt i 4 terminer.
Festeavgift for 2020 er kr. 1000,-.

Formuesverdi

Det foreligger ingen formuesverdi på hytten. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg.

Adkomst

Kommer du fra Brevik til Sandøya med fergen er det bare å følge Nordre Maiensvei nordover mot venstre til Dikkon, hytta ligger til venstre for campingplassen ned mot sjøen. Det er det kort avstand med egen båt fra Brevik eller andre fastlandsforbindelser i området. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område som i kommuneplanen er avsatt til:
Friområde - Nåværende Kommuneplan (13.6.2019)
Hensyn friluftsliv Kommuneplan (13.6.2019)
Flomfare Kommuneplan (13.6.2019)
 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i på Sandøya i Porsgrunn kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

I forbindelse med oppretting av ny grunneiendom vil eksisterende festekontrakt bli tinglyst på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt innbo og løsøre følger med i handelen, med unntak av personlige gjenstander. Dette overleveres som forevist på visning, og kan ikke være gjennstand for reklamasjon i ettertid.
Hytta selges uten videre rydding og rengjøring.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.