Vinje

Vinje - Gravastøyl | VISNING 25/7 Ett deilig hyttested i naturskjønne omgivelser - fullstandardhytte i rolig hyttefelt

Åsbrekkvegen 17 , 3890 Vinje

VISNINGER

25. juli lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 68 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 73 m²
Tomt 865 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1997
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 23
FINN.no 181082821
Sist endret 10.07.2020 13:00
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 053 769
Ligningsverdi 550 000,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,50 (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 053 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å kunne presentere denne deilige hytteeiendommen i Vinje kommune. Hytten har vært gjennstand for betydelig opppusing og oppgraderinger i senere år hvor eier virkelig har satt et personlig og fargerikt preg på hytta. Hytten er bygget med godt håndverk og av kvalitetsmaterialer, og holder en normal god standard.
Tjønnegrend ligger i rolig, lunt skogsterreng med flott utsikt mot fjellpartiene rundt. Hytta ligger ca 750 moh. Fra hytta ser man østover mot høyfjellstoppene Vehuskjerringa, et flott turmål ca 7 km gange fra RV37 og 1356 moh.
Det er ca 10-15 minutters kjøretur fra eiendommen til Åmot sentrum hvor det er dagligvarebutikk, vinmonopol, jernvare, elektrobutikk mm.

Innhold

1. etasje Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad/vaskerom/wc, badstue, 3 soverom

Standard

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å kunne presentere denne deilige hytteeiendommen i Vinje kommune. Hytten har vært gjennstand for betydelig opppusing og oppgraderinger i senere år hvor eier virkelig har satt et personlig og fargerikt preg på hytta. Hytten er bygget med godt håndverk og av kvalitetsmaterialer, og holder en normal god standard. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Man kommer inn i et praktisk gang med flislagt gulv med varmekabler,panel på vegger og i himlingen. Godt med plass for sko og yttertøy.  Lys og trivelig stue med store vinduer som gir godt med naturlig lys. Heltre gulv, panel på vegger og panel i himlingen. God plass for sofa og spisegruppe. Deilig peisovn som skaper stemning, varme og trivsel. Utgang til solrik terrasse. Deilig kjøkken som inspirerer til stor matglede for store og små. Det er IKEA kjøkkeninnredning med slett front med integrert komfyr, oppvaskmaskin, kjøl-/ fryseskap fra 2019. Godt med skap-/benkplass.  Lyst og delikat baderom fra 2019 som innbyr til rekreasjon og velbehag. Bad er oppført som egeninnsats, med gulvflis og gulvvarme og sokkelflis, malt veggpanel, samt veggflis i dusjnisje og panelt himling. Bad er utstyrt med vask over hylleinnredning, dusjnisje, uttak til vaskemaskin og wc. Badstue for velvære for kropp og sjel. Hytten har tre soverom med sengeplass til syv personer.
Velkommen til en flott visning.

Beliggenhet

Gravastøyl ligger i rolig, lunt skogsterreng med flott utsikt mot fjellpartiene rundt. Hytta ligger ca 750 moh. Fra hytta ser man østover mot høyfjellstoppene Vehuskjerringa, et flott turmål ca 7 km gange fra RV37 og 1356 moh.
Fra Tjønnegrend er det 13,5 km og ca 15-20 min. kjøreavstand til Rauland sentrum, Rauland Skisenter, Raulandsfjell Alpinsenter, og hele det populære løypenettet i Raulandstraktene. Hytteforeningen har om vinteren organsisert oppkjøring av en rundløype i småkuppert turterreng i nærområdet vest for hyttefeltet.På barmark er Tjønnegrend et fint utgangspunkt for turer både i skogs- og høyfjellsterreng.
Det er ca 10-15 minutters kjøretur fra eiendommen til Åmot sentrum hvor det er dagligvarebutikk,
vinmonopol, jernvare, elektrobutikk mm.
Avstander:
Fra Oslo ca 215 km
Fra Skien ca 143 km
Fra Larvik ca 177 km
Fra Arendal ca 202 km
Gå inn på nettsiden:
http://www.vinje.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Vinje kommune.

Tomt

Hytta ligger på en sjarmerende tomt høyt i terrenget uten innsyn fra nære hyttenaboer. Tomta er usjenert med nydelig utsikt. Gode solforhold hele dagen.

Garasje / Parkering

God plass til biloppstilling på egen tomt. Om vinteren brøytes det helt fram til hytta.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1997

Antall soverom

3

Byggeår

1997

Byggemåte

Byggegrunn består trolig av steinmasser på fast grunn, som ser ut til å være stabilt. Det gjøres
imidlertid spesielt oppmerksom på at det ikke er foretatt geotekniske undersøkelser. Hytta står på betongpilarer.
Det er ikke vanlig å drenere bolig med krypkjeller, men det bør brukes godt med drenerende masser samt lede taknedløp bort fra boligen, som ser bra ut i dette tilfelle. Den bærende konstruksjon er ikke tilgjengelig for kontroll, men består trolig av lett bindingsverk. Isoleringsevnen er ikke vurdert, men på oppføringstidspunktet ble det brukt 10 cm isolasjon i vegg. Det er stående villmarkskledning, som er i bra stand.Vinduer fra byggeår har normal bruksslitasje. Vannbrett på bad er feil montert mot karm, og bør utbedres. Vannbrett som er lagt på utsiden av kledning er uheldig ved slagregn. Vannbrett uten beslag trenger hyppig vedlikehold og tilsyn. Ytterdører er i bra stand, foruten normal slitasje og mindre justeringer.Nytt tak opplyses å være lagt i 2019 av type Larvik Taket, som er et Creolimpregnert tretak.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av
boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som
takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, som taknedløp, vannbrett på vinduer som er feil utført, avvik på bad og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje. Boligsalgsrapporten følger vedlagt.
Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest/midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad/vaskerom/wc,
badstue og 3 soverom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt  12.02.2020 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Vinje kommune følger vedlagt.

Oppvarming

Peisovn i stuen, varmekabler i vindfang og bad, Ellers elektrisk oppvarming. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde. Kjøper overtar hytta med de varmeovner som fremkommer på visning.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Ca 10.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 260
Dette er for renovasjon. Hytterenosjon foregpår ved sentralt plasserte containere plassert forskjellige steder langs veier og hyttefelt.

Løpende kostnader

For brøyting og vellkostnader betales ca. kr. 5.000,- pr. år.
For vann og drift av renseanlegg, og veivedlikehold betales kr. 4.000,- pr. år.
Hytten har en årlig forsikringspremie på kr 2.624,-
Hytten har parabol for fjernsynsmottak.Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 550 000 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Nordre innkjøring mot Tjønnegrend:
7,5 km sør for Rauland sentrum(Krossen) tar man av mot "Kostveit 5". Etter 2,25 km tar man til venstre i kryss ved stenbrudd/sandtak på høyre side. Følg veien videre 2,6 km til "postkassehus", og sving inn til høyre i dette krysset. Kjør forbi bolighus og deretter rett frem til du får hytten på høyre side.
Veien til Tjønnegrend er en ringvei som kommer ut på RV37 to steder. Det er 2,7 km mellom søndre og nordre innkjøring mot Tjønnegrend. Den søndre innkjøringen fra RV37 mot Tjønnegrend ligger i retning Rauland ca 7,2 km nord for Essostasjonen i Åmot sentrum(kommunesenteret i Vinje. Her er det skiltet "Tjønnegrend 1,6". Følg veien mot Tjønnegrend. Etter 1 km kjører man over en bru, deretter er det 600 m til lang bakke. Hold til høyre under bakken, følg veien oppover, og videre ca 2 km fram til "postkassehus" på venstre side.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Hyttefeltet er regulert, og det foreligger "føresegner" som gjelder for det regulerte området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Vinje kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen..

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst erklæringer/avtaler  vedrørende vann- og vegrett med dagboknummer 1907, tinglyst 28.08.1997. Denne erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger ved privat vei og er tilkoblet privat vannforsyning og avløp.Velforeningen har etablert et felles anlegg for vann- og avløp. Eiendommen er tilknyttet dette anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt innbo og løsøre følger med i handelen, med unntak av personlige gjenstander og et bilde på veggen. Dette overleveres som forevist på visning, og kan ikke være gjennstand for reklamasjon i ettertid.
 Hytta selges uten videre rydding og rengjøring.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, internettannonsering kr. 9.900,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.