Stathelle

-BUD MOTTATT-Velholdt familiebolig med 4 soverom, bad, stue, kjøkken, vaskerom og kjellerstue. Nyere dobbel garasje

Terneveien 6 , 3960 Stathelle

BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

34%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 172 m²
Bruksareal 223 m²
Bruttoareal 247 m²
Tomt 723 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1974
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 97
Energimerking G
FINN.no 185514001
Sist endret 07.08.2020 13:55
Prisantydning 3 690 000
Totalpris 3 792 769
Ligningsverdi 816 584,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 750,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 102 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 792 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Terneveien 6 på Stathelle. Velholdt familiebolig med 4 soverom, bad, stue, kjøkken, vaskerom og kjellerstue. Nyere dobbel garasje. Boligen holder en normal god standard og er vesentlig påkostet i den senere tid. Eiendommen har en sentral og meget attraktiv beliggenhet på Stathelle. Barnevennlig og solrikt med fin utsikt til sjøen. Kort spaseravstand til dagligvarebutikk, biblioteket og et stort utvalg av butikker/servicetilbud på Brotorvet.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
Underetasje: Vindfang, kjellerstue og soverom.
1. etasje: Entré, gang, bad/wc, vaskerom, trapperom, stue, kjøkken, 3 soverom

Standard

En gjennomført familiebolig med god planløsning, som inneholder 4 soverom, bad, stue, kjøkken, vaskerom og kjellerstue. Boligen holder en normal god standard og er vesentlig påkostet i den senere tid.  Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Praktisk vindfang med god plass til sko og yttertøy. Boligen har en stor og åpen stue med utgang til terrasse. Det er montert peis og luft til luft varmepumpe. Lyst og trivelig kjøkken  som innbyr til stor matglede for store og små. Det er grå IKEA kjøkkeninnredning fra 2017 med slett front og integrert komfyr, mikroovn, oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap. Lyst og delikat bad som ble modernisert i 2016 med gulvflis og varmekabel, veggflis og malt takplater. Bad er utstyrt med badekar, vask over innredning,dusjnisje og veggtoalett. Det er avtrekk i tak og luftespalte i dør.  I underetasjen er det vindfang, soverom og romslig kjellerstue, og med egen inngang så kan det bli en fin ungdomsavdeling. Ellers godt med lagringsplass i kjelleren, samt muligheten for hobbyrom.
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og meget attraktiv beliggenhet på Stathelle. Barnevennlig og solrikt med fin utsikt til sjøen. Kort spaseravstand til dagligvarebutikk, biblioteket og et stort utvalg av butikker/servicetilbud på Brotorvet.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på
samme nettside.

Tomt

Eiet tomt på 723,5 kvm som består av to bruksnummer. Tomten er inngjerdet, pent opparbeidet og beplantet med gressplen, belegningstein og prydbusker. Praktisk overbygd uteplass med utepeis på forsiden av huset. På nedsiden av huset er det en stor gårdsplass som har belegningsstein, samt dobbel garasje.

Garasje / Parkering

Godt med parkering i dobbel garasje, og på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Falkåsen barnehage (3-5 år) 0.9 km
Falkåsen barnehage - Lyngbakken 1.4 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år)  2.3 km
Rugtvedt skole (1-10 kl.)  1.7 km
Stathelle barneskole (1-7 kl.)1.8 km
Grasmyr ungdomsskole (8-10 kl.)  2.4 km
Croftholmen videregående skole  1.6 km
Bamble videregående skole 2.7 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

4

Byggeår

1974

Byggemåte

Boligen er oppført med betonggulv på grunn, grunnmur av betong og lettklinkerblokker som er pusset,
etasjeskille er av bjelkelag, reisverksvegger med tømmermannskledning og helvalmet tak med
betongstein. Selger har innhentet en tilstandsrapport som er en teknisk gjennomgang av boligen. Rapporten er en vurdering av eiendommen og hvilke tiltak som vil være nødvendig for å oppgradere eiendommen til dagens standard. Vi gjør oppmerksom på at eiendommen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som er avgjørende.
I rapporten er det fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3. Det er gjort bemerkninger som bør utbedres, som drenering, vaskerom, vinduer som er punktert og råte på karm på kjellervindu og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje.
Interessenter må sette seg inn i vedlagte tilstandsrapport før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.03.1974 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Manglende godkjennelse av innredede rom:Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 223 kvm, Bruttoareal: 247 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjellerstue og soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad/wc, vaskerom, trapperom, stue/
kjøkken og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Ing. Takstøkonom Terje Sandersen datert 17.07.2020.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe. Peisovn i stuen, Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 568,96

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 816 584 pr. 20.07.20 11:16 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 939 701 pr. 20.07.20 11:16 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg veien forbi Rema 1000 fra Stathelle. Ta deretter første vei til høyre. Boligen ligger på høyre side av veien og er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset & Partners. Fellesvisninger vil bli skiltet med våre visningsskilt. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til nåværende boliger i henhold til reguleringsplan for Stathelle - Brohodet området datert 20.05.2010.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Boplikt
Det er boplikt på eiendommen

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dette gjelder for bruksnummer 677.Dagboknummer 16956, tinglyst  23.12.1996  som gjelder byggeforbud uten skriftelig samtykke fra Gnr 25, bnr. 6. Gjelder denne registerenheten med flere. Kopi av avtale kan fås av megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.