Bamble - Ivarsand

Hytte med enkel standard og usjenert beliggenhet, samt fin utsikt fra eiendommen - båtplass

Lauvåsen 7 , 3967 Stathelle

BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type Hytte / Selveier
Primærrom 53 m²
Bruksareal 53 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 1 400 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 92
Bruksnummer 102
Energimerking G
FINN.no 185745591
Sist endret 07.08.2020 10:54
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 540 519

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 50 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 540 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Hytten ligger nydelig til med sjøutsikt, kveldssol, naturskjønne omgivelser og usjenerte uteplasser. Eiendommen ligger solrikt og fint til på en kolle nord for stranda på Ivarsand. Fra eiendommen er det gangavstand ned til sjøen hvor det er en flott sandstrand og hvor eiendommen har en tilhørende båtplass i bryggeanlegget. . Hytte med enkel standard som inneholder gang, kjøkken, stue, toalettrom og 3 soverom.
Velkommen til visning.

Innhold

Hytten er på et plan, og inneholder:
Gang, kjøkken, stue, toalettrom og 3 soverom.

Standard

Hytta har en enkel standard, og fremstår som overflater er utført som egeninnsats. Hytten inneholder gang, kjøkken, stue, toalettrom og 3 soverom. Det foreligger tilstandsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Hytten ligger solrikt og fint til på en kolle nord for stranda på Ivarsand. Det er utsikt ut mot skjærgården, havet og horisonten fra eiendommen. Fra eiendommen er det gangavstand ned til sjøen hvor det er en flott sandstrand og hvor eiendommen har en tilhørende båtplass i bryggeanlegget.  Ca. 10 km. fra Stathelle sentrum med alle sentrumsfasiliteter. Skjærgården i området er variert og vakker. Korte båtturer til bl.a. Valle, Langesund, Helgeroa og Jomfruland. Kort avstand til golfbane.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune.

Tomt

Eiet tomt. Tomten er ikke oppmålt, men beskrevet i skyldelingsforretning datert 23.11.1966 som er vedlagt i salgsoppgaven. Selger anslår tomten til å være ca. 1,4 mål (jfr. informasjon fra tidligere festekontrakt), men dette er ca. areal og avvik kan forekomme.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på opparbeidet parkeringsplass for en bil et par minutters gange fra hytten.

Felleskostnader

1 500 pr. år. Veiavgift (vedlikehold) kommer i tillegg. (grunnavgift kr 1000 + 500 pr bil)

Forsikring

Tide Polisenummer: 100-10002932

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1966

Antall soverom

3

Byggeår

1966

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på fjell med lettklinkerblokker/søyler. Oppført i trekonstruksjon, utvendig kledd med tømmermannspanel. Saltak tekket med stålplater. Selger har innhentet en tilstandsrapport som er en teknisk gjennomgang av boligen. Rapporten er en vurdering av eiendommen og hvilke tiltak som vil være nødvendig for å oppgradere eiendommen til dagens standard. Vi gjør oppmerksom på at eiendommen er oppført iht. andre krav og byggeforskrifter enn de som gjelder pr. i dag, herunder krav til varig opphold, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som er avgjørende Det er gjort bemerkninger som bør utbedres, som takrenner/taknedløp, taktekking, takkonstruksjon, bjelkelag og fundamenter mot krypkjeller, vinduer, "bad", rette opp snurredass og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje. Forøvrig les rapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på hytten. Dette er ikke uvanlig på hytter fra byggeår.
Manglende godkjennelse av innredede rom:
Det gjøres oppmerksom på innredede toalettrom ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning.
Spørsmål vedrørende hva som kan gjøres på eiendommen jfr. Plan- og bygningsloven må tas med Bamble kommune.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, toalettrom og 3 soverom.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Ing. Takstøkonom Terje Sandersen datert 13.07.2020.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.
Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

Selger har ikke disponert hytten i senere år, slik at vi har ikker oversikt over strømforbruket. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 5 253 Inkluderer eiendomsskatt og hytterenovasjon. Det er rikelig med hytterenovasjonsordninger i nærområdet. Nevnte beløp er fordelt på 12 terminer.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader som forsikring, kom.avgifter, vedlikehold mv. Det betales ca. kr.
1000,- pr år for medlemsavgift/drift av bryggeanlegg.

Formuesverdi

Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Dersom du har kjøpt fritidseiendom i løpet av året, skal du bruke formuesverdien som tidligere eier brukte ved siste fastsetting av
formues- og inntektsskatt, eventuelt oppjustert med fastsatt prosentsats. Ligningsverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Adkomst

Følg gamle- E 18 mot Kristiansand. Ta av ved skilt til Valle og følg veien. Ta av til venstre ved skilt Ivarsand/Elvikveien der hvor man ser fjorden. Følg Elvikveien, ta så til høyre ved før Elvikveien 101, og du får etter få meter hyttens parkeringsplass ligger på høyre side av veien - sti inn til hytten. Hytten er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset & Partners. Fellesvisninger vil bli skiltet med våre visningsskilt. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til Plan id 146 Ivarsand egengodkjent av kommunestyret i Bamble 25.10.01.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri. Kjøper må signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kontraktsmøte
hos megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 14496, tinglyst 28.08.1984 som gjelder bestemmelse om båt/bryggeplass og parkering.

Vei/vann/avløp

Privat vei, og sti inn til hytten. Eiendommener ikke tilknyttet vann og avløp.  Det er utbygd nytt vann/avløps anlegg i området, hvor det bør være mulig å bli medlem/få eiendommen tilknyttet vann/avløp. Se www.psva.no for mer informasjon. Hytten har innlagt strøm.

Tilbehør

Hytten selges med innbo og løsøre. Hytten blir ikke ytterligere renholdt før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.