Grønli/Rønningen

Enebolig - næringsdel, med stort utvikling og- uteleiepotensiale(kr. 168.000,- for boligdelen) - meget sentralt

Furukollen 5 , 3924 Porsgrunn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

58%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 171 m²
Bruksareal 579 m²
Bruttoareal 639 m²
Tomt 916 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1958
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 632
Energimerking G
FINN.no 184770276
Sist endret 13.09.2021 10:51
Prisantydning 5 900 000
Totalpris 6 048 869

Beregnet totalkostnad

5 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 148 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 048 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Furukollen 5. Eiendommen består av en kombinert bolig- og næringsdel, med stort utvikling og- uteleiepotensialel. Eiendommen ligger i et meget sentralt og barnevennlig boligområde. Flere barnehager, Grønli skole, idrettsanlegg og dagligvare ligger i kort avstand fra eiendommen. Det er også kort vei til Porsgrunn sentrum og alle byens fasiliteter. Det finnes gode turmuligheter i området, og det er gode kommunikasjonsmuligheter med buss.

Innhold

Næringslokale over 2 plan:
1. etasje: Trykkeri, resepsjon/ kontor, spiserom, wc og 2 boder på 227 kvm.
Kjeller: Lagringsrom på 178 kvm.
Boligdel over 2 plan:
1. etasje Bad/vaskerom, gang, trapperom, vindfang, soverom og wc.
2. etasje Bad, gang, kjøkken, stue , innglasset balkong, trapperom, 2 soverom og wc.

Standard

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Furukollen 5. Eiendommen er kombinert bolig- og næringsdel med etablert og anerkjent digitaltrykkeri, som er veldrevet med stor portefølje i næringsdelen. Eiendommen eies av Grenen Digitaltrykkeri DA . Salget av eiendommen kan bli gjennomført som salg av  eierselskapet til eiendommen, dette vil ikke utløse dokumentavgift. Boligdel over 2 plan med 2 soverom som lovlig kan leies ut.
Eiendommen har en normal god standard, og har vært under jevnlig renovering i de siste 10 år. Har i 2020 blitt oppgradert  med slipt parkett, ny laminat og sparkling og maling av vegger.  Du kommer inn i et praktisk gang med flislagt gulv med god plass for sko og yttertøy.  Lys og trivelig stue med store vinduer som gir godt med naturlig lys.  God plass for sofa og spisegruppe. Deilig peis som skaper stemning, varme og trivsel. Romslig kjøkken som inspirerer til stor matglede for store og små. Lys profilert innredning med godt med benk- og skapplass. Ny benkeplate/vask. God plass for spisegruppe.  Lyst og delikat bad i 1. etasje fra 2014 med flislagt gulv med varmekabel og sokkelflis / baderomsplater på vegg. Slett himling med downligths. Dusjkabinett og innredning med vask, wc i eget rom. Elektrisk avtrekk på vegg. Eldre bad  i andre etasje med flis på gulv og flis på vegg. Innredning med vask, badekar og wc. Dusj på vegg med forheng. Ventil i himling.
Eiendommen har en skjermet og solrik hage som de aller fleste bare kan drømme om. Hageområdet er meget usjenert, og er designet av Tor Erik Gunnstrøm. Len deg bakover, nyt livet, la deg inspirere og finn roen i ditt indre etter en lang arbeidsdag. Deilig plen, samt lekestue for lek og moro for store og små. Delvis overbygd terrasse hvor du kan nyte sene sommerkvelder med familie og venner. Stort utekjøkken og bar for fine matopplevelser, samt røykovn for den som elsker å lage mat. Romslig boblebad fra 2014 med tilhørende dusj i telefonkiosken!

Beliggenhet

Beliggenheten er svært sentral i forhold til å drive næring med kort veg til Porsgrunn, Skien, Bamble og Larvik. Boligen ligger på Grønli/Rønningen, ett populært, sentralt og barnevennlig boligområde. Flere barnehager, Grønli skole, idrettsanlegg og dagligvare ligger i kort avstand fra eiendommen. Det er også kort vei til Porsgrunn sentrum og alle byens fasiliteter. Det finnes gode turmuligheter i området, og det er gode kommunikasjonsmuligheter med buss.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune.
Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme
nettside

Boligens areal

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 579 kvm, Bruttoareal: 639 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 178 m².
Næringslokale
Bruksareal: 227 m².
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, gang, trapperom, vindfang, soverom og wc.
2. etasje:
Bruksareal: 129  m².
Primærrom: 126 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, kjøkken, stue , innglasset
terr, trapperom, 2 soverom og wc.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 28.01.2021 utført av Takstmann Jørn T Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealbekreftelse

Arealmåling av takstmann Jørn T Hansen datert 28.01.2021.

Adkomst

Følg Deichmansgate i retning Stridsklev, ta til venstre skiltet sykehuset. Ta deretter første til venstre ned Grønlivn og til venstre igjen inn til Furukollen. For øvrig se vedlagt kart. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 916 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er godt med parkering på fremsiden av bygget for næringsdelen. Ellers parkering i garasje fra 2014.

Byggemåte

Eiendommer er bygd på fjell i følge eier. Gråsteinmur i boligdel fra 1900. Støpte grunnmurer med sparestein i næringsdel. Yttervegger i treverk i boligdel og vegger i murverk i næringsdel. Yttervegger er kledd med stående og liggende kledning på boligdel og vegger med puss og teglsteinforblending på næringsdel. Takstein fra 2011 på boligdel. Papp taktekking på næringsdel fra 2012.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av
boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som
takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på som:
-Krypkjeller i eldre del.
-Slitasje i kledning på gavl mot vest.
-Enkelte eldre vinduer og dører.
-Bemerkninger på bad.
-Tidligere noe mus i næringsdel, ikke i senere år i følge eier.
Tillstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger imidlertid ferdigattest datert 03.10.1974 for tilbygg da Furukollen 5 og 7 ble oppgradert og bygd sammen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Skrukkerød barnehage, 0.6 km
Rønningen barnehage , 0.7 km
Frednes barnehage  0.8 km
Grønli skole (1-7 kl.)  0.9 km
Myrene skole (1-7 kl.) 1.9 km
Klevstrand skole (1-7 kl.) 2.3 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.)  1.9 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl... 6 min
220 elever, 10 klasser 3.4 km
Porsgrunn videregående skole Sør 6 min
450 elever, 32 klasser 2.9 km
Porsgrunn videregående skole 7 min
1100 elever 3.5 km

Adgang til utleie

Boligdelen kan leies ut.
Fra 01.01.2014 må radonverdier oppgis for alle boliger hvor det foregår utleie. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Se også: http://www.nrpa.no/radon
Det er ikke utført radonmåling på noen deler av eiendommen

Oppvarming

Peis i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde. Kjøper overtar eiendommen med de varmeovner som fremkommer på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Se fullstendig energiattest som vedlegg til salgsoppgave.

Kommunale avgifter

Kr. 21 668 Kommunale avgifter kr: 17.088,- (Bolig) og 4.580,- Næring.
Dette er kommunale avgifter for 2020. Det er vannmåler på eiendommen. Oppgitte sum for kommunale avgifter vil derfor variere avhengig av forbruk. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr,eiendomsskatt renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

Eiendomsskatt

Eiendomsskattegrunnlag: kr. 689.400,- (Bolig) og 654.000,- (Næring) for 2020. Porsgrunn kommune bruker Skatteetatens beregnede boligverdi som grunnlag for beregning av eiendomsskatt, ref. Bystyret 12/12 2019.

Formuesverdi

Dersom matrikkelenheten delvis brukes til boligformål og delvis i eiers næringsvirksomhet, vil eiendommens hovedfunksjon etter ligningspraksis normalt avgjøre hvilken metode som skal benyttes ved verdsettingen. For eksempel skal hele eiendommen takseres etter boligreglene takseringsreglene § dersom en mindre del av boligen blir 2020 i eiers næringsvirksomhet.
Videre skal fast eiendom verdsettes etter utleiemetoden når mer enn 50 prosent av eiendommen er utleid som næringseiendom, jf. FSFIN § annet ledd og omtalen under punkt 4.
Formuesverdien på boligformål fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål i følge reguleringsplan for "Øvre del av Øyekastområdet og Grønli (8.3.1965)" . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler eller Porsgrunn kommune.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 3806-200/637 Dagboknummer 201209, tinglyst 06.06.1953  Best om garasje/parkering  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:200 Bnr:632 (Opprinnelig Furukollen 5) Godkjennelse av garasje på 200/632.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Maskinparken til Grenen Digitaltrykkeri følger ikke med i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken for boligdelen. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.
Ved kjøp av selskapet lar det seg ikke gjøre å tegne boligkjøpforsikring.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

LITT OM HISTORIEN TIL FIRMA OG EIERE.
Grenen digitaltrykkeri DA ble etablert 1. mai 2001 av Grethe Søfteland og Lars Petter Eide.
Vi startet med to tomme hender og ingen erfaring innen bransjen eller maskiner. Digitaltrykk var ikke vanlig
på denne tiden. Det skulle egentlig være en hobby, men omsetningen økte raskt og investeringer måtte gjøres.
Opp gjennom årene har bedriften vokst raskt til å bli en etablert og anerkjent bedrift. Vi har opparbeidet en
solid kundekrets, også utover fylkets grenser. Omsetningen var på sitt beste i 2009 til 2015.
De fleste pengene ble brukt på eiendom, som vi kjøpte i 2009, samt maskiner. Vi har gjennomført mye
vedlikehold opp gjennom årene. Alt er utført av godkjente håndtverkere/firmaer.
Hele maskinparken er idag nedbetalt. Vi har ikke drevet markedføring. Ryktene har bare gått fra munn til munn ved hjelp av gode og fornøyde kunder. P.g.a alder og sykdom har de nå et ønske om og trekke seg tilbake.
Eiendommen bestod tidligere av 2 bruksnummer. Dette ble slått sammen til et grunnnummer til Gnr. 200 -
Bnr. 632 i forbindelse med oppussing av hagen og bygging av garasje/platting/tak. Dette skjedde i 2015.
Nye eiere kommer til en ferdig oparbeidet bedrift med både arbeidsplass og bolig, og mulighetene er store.
GRENEN DIGITALTRYKKER IDAG.
Firmaet har idag over 2000 kunder. Vi har ikke drevet markedsføring, men disse kundene har vi skaffet oss
pga. god service og godt rykte. Vi leverer alt fra visittkort, platkort (ID kort), brosjyrer, plakater, bøker, små og store banner, beachflagg,flagg og skilt.
Trykkeriet leverer også bilder på aluminium, PVC, fotopapir, samt kunst på "fineArt" papir og kunstnerlærret
etc.
VI HAR MANGE KUNSTNERE, FOTOGRAFER, ARTISTER OG GALLERIER SOM KUNDER.
DET ER OGSÅ ANDRE FIRMAER OG ETATER SOM KAN BLI STORE MED LITT MARKEDSFØRING.
MAN MÅ LIKE MENNESKER OG GI SERVICE, DA KOMMER KUNDENE ALLTID TILBAKE.
FIRMAET EIER HELE BOLIG-/NÆRINGSKOMPLEKSET
Eiendommen består av boligdel på ca 255 m2 fordelt på to etg. og næringsdel på ca. 238 m2 og
201 m2 kjeller. Deler av 1. etg. på boligbygg (56 m2) brukes idag til næringsformål. (Kontor/resepsjon)
Det er egen inngang til boligdel. Bygget har også en garasje med bruttoareal på 33 m2 . Tomten er på 916 m2.
Boligdelen er eget bygg (med egen inngang), som gir mulighet for utleie.  Store deler er pusset opp i 2020 av Komplett Håndverktjenester AS.Det er også en stor opparbeidet hage med platting under tak, utekjøkken, lekestue, peis, røkeskap,bar og jacuzzi. Det er innstallert alarm og kameraovervåking, både i boligdel og næringsbygg.
Maskiner og inventar er innkjøpt i perioden 2001 - 2018 for kr. 4 486 555,-. I tillegg til dette er dataanlegg (ny
server med datalager og backup montert i 2016 ), 2 stk dataløsninger på kontor og 1 stk data i produksjonshall,
samt RIP og datamaskiner som styrer flatbedskriver, plakatmaskin, og Motoh Value jet bannerskriver,
kalkulert til 63 445,- Tilsammen kr. 4 550 000,-.
MASKINPARK:
Maskiner/utstyr:
KonicaMinolta C280 Brukt 25.000,-
KonicaMinolta C6500 Pro 2007 nypris: 1.341.000,-
KonicaMinolta C8000 Pro 2010 nypris: 870.000,-
OCE Arizona Flatbedprinter 2009 nypris: 1.250.000,-
Mutoh Value Jet 64" 2018 Brukt 25.000,-
Epson fotoskriver C-8000 2017 nypris 39.500,-
Summa Contourskjærer 2018 nypris: 29.900,-
Oce ColorWave Plakatskriver 2012 nypris: 190.000,-
Skuff ColorWawe 2015 nypris 34.210,-
Ideal 7228 -Papirskjærer 2011 nypris: 120.000,-
Pluster folieeringsmskin 2012 nypris: 170.095,-
Dublo dublocutter 545 Brukt: 68.000,-
Dublo Rillemaskin Brukt: 68.000,-
Automatisk Liminnbinder Brukt: 5.000,-
Manuell rille/perforering-maskin nypris: 4.500,-
Manuell liminnbinder nypris: 45.000,-
Seal laminator 2011 nypris: 109.800,-
Div småmaskiner (spiralinnbinding) 30.000,-
Stiftemaskin Nagel Riak m/stand 5.000,-
Followes makuleringsmaskin 2.500,-
KEEN CUT plateskjæremaskin 2009 nypris: 31.259,-
Div. utstyr 22.419,-
Sum utstyr: 4.486.555,-
TILLEGG:
Dataanlegg og drivere:
Server
ny server 2016 + nytt datalager og backup.
data g\produksjonshall
data kontor, server ( ny 2016 )
data kontor Grethe
data kontor LP
data til arizona
data til Color Wave
data til Value Jet
Caldera RIP
Data er satt opp i kablet nettverk
Kostnader i 2019 på eiendommen:
Vann, kloakk og eiendomsavgift kr. 23.112,-
Strøm ( totalt begge enheter) kr. 75.940,-
Forsikring kr. 27.209,-
Alarm kr. 7.174,-
Sum kr. 133.438,-
Utført vedlikehold av eiendommen.
Det ble i 2011 byttet tak, med ny papp/lekter og takstein i boligdelen.
I 2012 ble rest av tak ( over næringsdelen) byttet. Arbeidet ble utført av ABC takservice.
2013 ble det elektriske anlegg oppgradert ( kontroll av Skagerak). Arbeid utført av Elektro4.
Kontroll av brannvesen i 2018. Ny feieluke, ble utført av Muremesterfirmaet Hansen og Henriksen.
Pålegg er ordnet og nå godkjent.
2014/15 ble det byttet ut masse nord /vest. Det ble gravet ned til kjellernivå.
Lagt nye dreneringplater og drenering. Det ble tilkjørt 19 billass med "Elkemgrus"
+ 5 lass med fin grus. Det ble også bygd ny garasje i 25 cm leca, samt ny uteplass
med tarasseplatting/ utekjøkken m/grill.
Det ble bygget ny garasje på 33m2 i 25 cm leka, støpt gulv og automatisk garasjedør.
Det ble også montert nytt boblebad og nytt tak fra garasje over uteplassen.
Det er også anlagt og beplantet hage. Arbeid utført av R. Kristiansen Maskin.
Det ble murt opp peis, med pipe over tak, som er godkjent av brannvesenet. Det er også et
innmurt røykeskap. Det ble lagt opp nytt elektrisk anlegg med ir-varmelamper, lyktestolper
og lys/strøm til lekestue.
År       Beskrivelse Kostnad
2009 Div rep ved overtagelen kr. 30 521,-
2010 Div rep ved overtagelen kr. 14 777,-
2011 Bytte tak og vinduer i boligdel. Ny inngangsdør kontoret kr. 182 572,-
2012 Byttet tak på næringsbygg, og pusset murvegg nord kr. 118 708,-
2013 Rep av elektrisk anlegg etter påbud + maling kr. 77 170,-
2014 Byttet masse og drenert mot nord. Bygget ny garasje, uteplass med overbygg,
ny utepeis/pipe, utekjøkken med stor grill og skap, skuffer.
Plantet ny hekke og innkjøpt stort boblebad/jacuzzi, Sundance 880 Optima
og ny varmtvannstank for hageanlegget. kr. 743 356,-
2015 Gammel rød telefonkiosk m/dusj (samleobjekt - Kjøpt privat og lakkert) kr. 25 000,-
2015 Byttet råte bærebjelke + nytt bad/entre fra hage og WC
med ny varmtvannstank kr. 473 897,-
2016 Div elektrisk + takst over eiendommen kr. 14 597,-
2017 Rep av elektrisk etter etterkontroll kr. 14 490,-
2018 Nytt kundetoalett + rep. av pipe etter inspeksjon kr. 54 027,-
2019 Skiftet råte i utvendig kledning/malt huset/nye vinduer i stue/ny balkongdør kr. 120 192,-
2020 (t.o.m. mars) Ny laminat på alle gulv 2.etg/slipt parkett i stue/ny vask og
benkeplate på kjøkken/nytt gulvbelegg. Alle vegger er pusset og malt.
Trapp ned fra 2. etg. og entre nede er også totalt renovert. kr. 210 227,-
Sum påkostet 2009 - 2020 kr. 2 079 534,-
Alle priser er eks. mva.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selges selskapet så har dette hjemmel i avtaleloven av Lov om avslutning av avtaler, om fuldmagt og om ugyldige viljeserklæringer av 31 mai 1918. Da vil ikke salgsbetingelser med hjemmel i avhendingsloven være gjeldende.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Furukollen 5, 3924, Porsgrunn, Gnr. 200 bnr. 632 i Porsgrunn kommune

Eier

Grenen digitaltrykkeri da

Oppdragsnummer

90-20-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.