Stathelle - Ekstrand

Noe for deg som ønsker "hus og hytte under samme tak" ? - solrikt, panoramautsikt og nær sjøen - mulighet for båtplass

Ekeliveien 13 , 3961 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

43%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 134 m²
Bruksareal 186 m²
Bruttoareal 201 m²
Tomt 924 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1967
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 289
Energimerking G
FINN.no 184408739
Sist endret 31.07.2020 15:41
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 591 269
Ligningsverdi 691 375,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019.  Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Innholdsrik familiebolig med stor gårdplass, romslig tomt samt to garasjeplasser, i etablert og rolig boligområde på Ekstrand.  Stort frittliggende tomteareal på baksiden av boligen.

Innhold

1.etg: Vindfang, entre, hall, vaskerom/bad samt toalett og boder
2.etg: Trapperom, gang, stue med utgang til veranda og uteplass, 3 soverom, kjøkken og bad
2 garasjer hvorav en med ekstra høyde og lengde.

Standard

Boligen er i utgangspunktet bygget som et klassisk husbankhus i 1967, men ble bygget ut i 1975.
Deretter betydelig utvendig renovert i perioden 2010 - 2012, og videre t.o.m. 2018.
Det er 2 fulle etasjer og en svært praktisk og romslig bolig. I 2. etasje finner man 3 romslige soverom med betydelig skapplass. I tillegg selvsagt også kjøkken, bad og toalett. Det er også eget alarmsystem for ett av disse soverommene, hallen i 1. etasje, og stue. I tillegg er det 3 punkter i huset med 24/7 seriekoblet brannalarm som varsler til Securitas Direct.
Hele boligen er oppvarmet med automatstyrt og programmerbar vannbåren varme, i radiatorer, Dette gir et fantastisk godt og behagelig inneklima.
Huset er betydelig påkostet de senere årene, med ekstra isolering (nå totalt 15 cm), vindsperre og ny kledning. (2010 - 2012). Kledningen er spesielt påkostet, og er av typen 'kjerneved'. I tillegg er det 20 cm ekstra isolasjon på kaldloft. Alle vinduer er nye skiftet av nyere dato, og alle vinduer på sør- og vestvegg er i tillegg påkostet ekstra Thermo-isolasjon. 2 av soveromsvinduene har i tillegg ekstra lyddemping. Uteområdet er steinlagt både på nord, sør, og vestsiden. I tillegg til en romslig å deilig veranda, er det et lunt hjørne på husets sør-vestside, som er perfekt til å nyte den første vårsolen allerede i mars.
Når man kommer inn hovedinngangen, i 1. etasje, kommer man inn i en romslig og stor yttergang.
Fra denne er det tilkomst til vaskerom/bad, med dusj og store vaskekummer. Videre til eget toalett, og et rom som i dag benyttes til kontor for en ekstern virksomhet. Dette rommet, sammen med toalettet, kan event. leies ut til hybel, kommersiell virksomhet eller benyttes som et ekstra soverom.
Kontordelen har eget adskilt alarmsystem. I tillegg er det tilgang til svært romslig verksted/fyrrom.
Går man vider inn fra yttergangen så kommer man inn en romslig hall med uvanlig bred og innbydende trapp opp til 2. etasje. I tillegg er det tilkomst til 2 store boder og en diskret plassert branndør direkte ut i garasjen. Denne garasjen har en isolert og fjernstyrt port. Det er også ferdig uttak for radiator i garasjen, hvis man skulle ønske varme der. I denne garasjen er det også egne automatsikringer og jordfeilbryter for alt av utvendig strøm. Det er rikelig med strømuttak rundt huset, og alle ledninger (2,5 kv 16A) ligger skjult under kledningen.
I tillegg er det en stor carport på husets nordside, med plass til 2 biler eller event. en meget stor bil, båt e.a. Forsiden av huset utgjør en asfaltert plass på ca. 100m2, og har et parkeringspotensial for inntil 5 biler. Bamble kommune la ny vann- og kloakk i hele gaten i 2009, og i den anledning ble det også lagt ny vann- og kloakk inn til huset, samt nytt strøminntak fra Skagerak Energi.
I tillegg ble det lagt ned 2 ekstra rør i bakken fra koblingsbokser på andre side av vegen, og helt inn til vegg. Dette for senere å kunne legge nye strekk i fremtiden uten å grave. Det er allerede lagt fiber helt frem til bolig, samt coax som pr. dato benyttes til TV og Internett. Dette ligger også skjult under kledning. Innvendig i huset er det ett uttak for TV og Internet i 1. etasje. I 2. etasje er det tre uttak, hvorav ett for både Internet og TV og to kun for TV. Disse kan selvsagt enkelt oppgraderes.

Beliggenhet

Det er ca. 3 minutters gangavstand til busstopp med god forbindelse mot Langesund eller Porsgrunn og Skien. Ca. 10 minutters gangavstand til barneskole og 15 minutters gangavstand til kirke, lokal badestrand, Brotorvet shoppingsenter, ungdomsskole og videregående skole.

Tomt

Areal: 924 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja - garasje og carport

Barnehage / skole i området

Se naboprofil

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1967

Antall soverom

4

Byggeår

1967

Byggemåte

Se vedlagte tilstandsrapport

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 201 kvm
 
1. etasje:
Bruksareal:  83 m².
Primærrom: 31 m².
2. etasje:
Bruksareal:  103 m².
Primærrom: 103 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Fra takstmann

Adgang til utleie

Kan enkelt omgjøres slik at deler av boligen kan leies ut, da som del av egen bolig.

Oppvarming

Strøm og ved-/kull-/oljefyring. Se merknad i tilstandsrapport fra takstmann.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand og er derfor ikke oppgitt, konferer megler

Kommunale avgifter

Kr. 14 921
Det er innstallert vannmåler i boligen, variabler vil derfor kunne forekomme på de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 691 375 pr. 06.07.20 14:42 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 488 951 pr. 06.07.20 14:42 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
NB! I nærheten er ny plan for Bunestoppen vedtatt (bestemmelser, plankart og vedtak er vedlagt). Kan også nevne en byggesak i nærheten, det er søkt dispensasjon for å oppføre tre eneboliger i rekke i Ekeliveien 10, men den ble ikke innvilget (jf. vedtak).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Fotografering/video - tillegg dronefilm (Kr.8 500) Kommunale opplysninger (Kr.2 500) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 3 490 000,-) (Kr.52 350) Tilretteleggingshonorar (Kr.9 900) Tinglysingsgebyr elektronisk (Kr.897) Markedspakke (Kr.9 900) Sikkerhetstillelse (Kr.989) Spørregebyr elektronisk grunnbok (Kr.990) Visninger (Kr.2 500) Oppgjørsgebyr (Kr.5 490) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.94 601)

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.