Skien-Victoriagården Visning man. 21/9

Innbydende leilighet i sentrum - 3 soverom - innglasse balkong - heis - garasje.Sentralt med gjennomgående god standard

Schwachs gate 6 , 3724 Skien

VISNINGER

21. september mandag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

46%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

65%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 90 m²
Bruttoareal 96 m²
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1740
Energimerking D
FINN.no 189563478
Sist endret 17.09.2020 11:25
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 381 439

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 420,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 297 399,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 439,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 381 439,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Schwachsgate 6 i Skien. Denne attraktive leiligheten ligger i høy 1. etg med 3 soverom, kjøkken, stue, entre, gang, bad/vadskerom/wc. Leiligheten er en del av Victoriagården Sameie med flott beliggenhet i Hjellen, med utsikt over Hjellevannet. Her kan man følge med på båttrafikken og turistene som skal opp Telemarkskanalen, sjarmerende M/S Victoria seiler ut fra Hjellen, bryggeanlegget ligger rett på utsiden av leilighetsbygget. Hjellen ligger kun noen hundre meter fra bykjernen med alle fasiliteter og servicetilbud. Idyllisk nærområde med Bakken og Bakkestranda med bademuligheter og fine turområder.
Området er blitt svært populært med stadig utbygging langs vannkanten. Leiligheten har god standard og direkte adkomst med heis og parkering i garasjekjeller.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, gang, bad/vaskerom/wc, kjøkken, stue og 3 soverom.  Veranda på ca 7m2, pluss bod.

Standard

Vi har gleden av å presentere Schwachsgate 6. Lekker leilighet med god planløsning, som er god ivaretatt og har et moderne utseende. Leiligheten har stue, kjøkken, bad, 3 soverom og deilig innglasset balkong. Det er pen eikeparkett på alle gulv i boligen, bortsett fra på badet som er flislagt. Det er lysmalte gipsplater på veggene og lysmalte himlinger. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m. salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Leiligheten har en meget enkel adkomst fra bakkenivå. Lys og hyggelig entre som ønsker velkommen inn, hvor det er god plass til sko og yttertøy. Romslig stue som er lett å møblere, og med en åpen kjøkkenløsning så blir dette et sosialt sted å være i. God plass til en romslig spisegruppe og sofagruppe i stuen. Fra stuen er det utgang til nydelig innglasset balkong hvor man kan nyte utsikten utover vannspeilet. Delikat kjøkken som er stilrent og praktisk, og har godt med skapplass. Det er  kjøkkeninnredning med slett front, med integrert komfyr og kombinert kjøl- og fryseskap.  Lyst og delikat baderom som innbyr til rekreasjon og velbehag. Flislagt bad med dusjkabinett, toalett, stor og praktisk baderomsinnredning med god oppbevaringsplass.  Malte takplater med downlights.  I tillegg er det teknisk rom /vaskerom, som også har gode lagringsmuligheter.
Leiligheten har 3 romslige soverom, som gjør at det er mange bruksmuligheter, gjesterom, hobbyrom/kontor eller det er ønske om en walk-in garderobe.
Alle beboerne i sameiet disponerer et felles møterom med kjøkkenkrok, samt wc i 1. etg.
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Victoriagården Sameie er et vakkert bygg og har en særdeles fin beliggenhet i Hjellen, med utsikt over Hjellevannet. Rett ved Skien sentrum.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.skien.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Skien kommune.

Tomt

Eiet tomt på 1.025 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med fine fellesarealer. To atrium med lekeplass for barn.

Etasje

1

Garasje / Parkering

Ja

Felleskostnader

3 881 pr. mnd.

Sameie

VICTORIAGÅRDEN SAMEIE:
Victoriagården Sameie består av 29 moderne selveierleiligheter med høy standard bygget i 2012. Bygget har 6 etasjer med leiligheter og denne leiligheten ligger i høy 1. etasje i bygget. I underetasjen er det garasje med ca. 30 parkeringsplasser. Ved inngangen er det bodanlegg og inngangsparti med døråpner. Det medfølger en romslig bod samt at det er en bod i selve leiligheten også. I tillegg er det toalett og felles møterom ved
inngangspartiet. Det er direkte adkomst via heis og trapp opp til leiligheten. Man kan også kjøre inn i garasjen og ta heisen rett opp til inngangen ved leiligheten. Sameiet disponerer noen gjesteparkeringsplasser. Sameiet har "Plug it" varmegjenvinningsanlegg. Dette er et varmesystem basert på fjernvarmetilknytning med vann til luft varmepaneler i gulv eller vegg. Anlegget er integrert mot boligventilasjon slik at luft spres ut
over paneler. Disse panelene er festet i gulv og på vegg, pent integrert i boligen. Vannbåren sentralvarme som hovedoppvarming. Det er termostatstyrte radiatorer i alle oppholdsrom. Porttelefon med kamera. I felleskostnadene inkluderer bl.a. Kabel tv - Telenor. Bygningen er forsikret av sameiet med Totalforsikring fra Tryg. Innboforsikring må eier ha selv.

Andel formue

22 514

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6428943

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

3

Byggeår

2012

Byggemåte

Byggegrunn består trolig av steinmasser på fast grunn, som ser ut til å være stabil. Det gjøres imidlertid spesielt oppmerksom på at det ikke er foretatt geotekniske undersøkelser.
Grunnmur av betong, ser ut til å være i bra stand. Drenering er ikke berørt av omtalt leilighet i 1. etg., med garasjer i underetasje. Den bærende konstruksjon er ikke tilgjengelig for kontroll, men består trolig av lett bindingsverk mellom betongdekker. Isoleringsevnen er ikke vurdert. Vinduer fra 2011 har normal bruksslitasje. Ytterdører er i bra stand, foruten normal slitasje og mindre justeringer. Innerdører er i bra stand, foruten normal slitasje og mindre justeringer. Takkonstruksjonen fremstår i hovedsak som en lukket konstruksjon uten mulighet for inspeksjon forutenom destruktive åpninger, noe som ikke er foretatt. Det forutsettes at slike konstruksjoner er oppbygd riktig og da spesielt med tanke på lufting over isolasjon mot undertaket. Kontrollen ble imidlertid begrenset til visuelle observasjoner mot himlingsflater på loft uten å registrere tegn til aktiv lekkasje eller kondensproblemer på befaringsdagen. På bakgrunn av forannevnte vurderes derfor takkontrusjonen til å være i god stand.
Taktekking og membraner er ukjent, og ikke tilgjengelig for kontroll av undertegnede. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål, er i bra stand. Taknedløp som avsluttes ved terreng, og bør ledes bort fra boligen. Det er innebygget veranda på ca. 7m²  som er målt innenfor innglassing.
Etasjeskillere i leilighet:  Det er betongdekket, som er i bra stand. Det er ikke foretatt statiske vurderinger, eller kontrollert brann og lydkrav.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.06.2013 for leilighetsbygget.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 96 kvm
96
1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad/vaskerom/wc, kjøkken, stue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vannbåren sentralvarme som hovedoppvarming. Det er termostatstyrte radiatorer i alle oppholdsrom. Gulvvarme på bad.
Forbruksvann Victoria Gården. Enhet 934/3 kr 443,-
Vannbåren varme Victoria Gården. Enhet 934/3  kr 443,-

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 617

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 719.265,-  pr. 2019
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2.589.354,-  pr. 2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Leiligheten ligger flott til i Hjellen kun noen hundre meter fra Skien sentrum.
Det vil bli skiltet med  & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger / bevaringsområde, iflg. reguleringsplan for Nedre Hjellegate 19 -27,  datert 28.05.2009. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet ??

Tilbehør

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.