Skien - Snipetorp

VOGNMANDENS HUS - en idyllisk perle, en skjult oase i sentrum

Snipetorpgata 19 , 3715 Skien

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

15%

er barnefamilier

37%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 77 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 456 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 1
Byggeår 1700
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 3657
Energimerking G
FINN.no 188286752
Sist endret 18.09.2020 08:09
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 869 019
Ligningsverdi 477 854,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 79 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 869 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til "Vognmandens hus", en sjelden mulighet for deg som ønsker noe litt mer enn et ordinært hjem. Det er sjelden vi har for salg en enebolig som ligger så sentralt til og samtidig har en frodig og usjenert hage. Det sjarmerende lysthuset som ligger på eiendommens øverste del gjør at man kan nyte en fin utsikt utover bybildet og omegn samt byens vannspeil. Boligens beliggenhet er i den sjarmerende bydelen Snipetorp som er kjent for sin gamle trehusbebyggelse fra tiden før bybrannen i 1886.

Innhold

1. etg.  Vindfang, stue, peisestue, kjøkken, spiskammers og trapperom.
2.etg. Trapperom, gang med sovealkove og bod, bad/vaskerom samt soverom. Lysthus og vognskjul.

Standard

Boligen er en enebolig over to plan med opprinnelig oppføringspunkt tilbake til 1700-tallet. Fundamentert på fjell/steinmasser med kjellervegger av pusset gråsteinsmur. Oppført i tømmer over grunnmur. Utvendig har bygningen stående kledning som er overflatebehandlet. Vinduer med koblet glass og malt dør med isolerglass. Bad/vaskerom fra 2018 med flis og varmekabler på gulv. Taket tekket med betongstein fra 2011. Innvendig er boligen preget av malte overflater med tregulv og panel, himling med synlig gulv og takbjelker. KONKLUSJON TILSTAND. Boligen anses å være blandt de eldste i Skien og er således godt bevart. Det er utført enkelte utskiftninger og vedlikehold/oppgradering av boligen. Dog er det registrert elde og slitasje av enkelte bygningselementer noe som anses være påregnelig hensyntatt alder. Hvitevarer eller brunevarer medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremgår av salgsooppgaven. Dette avviker fra bransjens tilbehørsliste.

Beliggenhet

Området Snipetorp ligger meget sentralt i Skien. Her har man umiddellbart nærhet til bl.a. alle sentrumsfunksjoner, hyggelige butikker, parker, kafeer, kollektivtransport og servicetilbud. Det er også kun få minutters gange til bl.a.  Brattsbergkleiva barneskole, barnehage og den kjente og kjære Brekkeparken.

Tomt

Areal: 456 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomteareal er ca. 456 m2 på eiet tomt. Idyllisk og en skult "Oase" med ulike nivåer samt en botansik flerfoldighet.

Garasje / Parkering

Privat parkeringsplass i sone. Eget vognskjul.

Barnehage / skole i området

Bratsbergkleiva barnehage og barneskole.

Forsikring

If
Polisenummer: 100625639

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1700

Antall soverom

1

Byggeår

1700

Byggemåte

se vedlagte takstrapport

Ferdigattest / brukstillatelse

Megler har sjekket med kommunen og det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse  for eiendommen. Det er ikke uvanlig at eiendommer fra denne tidsperioden mangler dette.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
1. etasje:
Bruksareal: ca 68m².
Primærrom: ca 49 m².
2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 28 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk, varmekabler på bad. Montert varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Konferer megler.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 651 pr. år Oppgitte avgifter kan være avhengig av bruk

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 477 854 pr. 20.06.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 720 274 pr. 20.06.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se vedlagte kart. TIPS: Parker gjerne i sentrum

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.