PORSGRUNN - RØNNINGEN

Arkitektegnet enebolig med garasje i etablert og barnevennlig boligområde! Gode løsninger og pent opparbeidet tomt.

Farmannvegen 18 , 3925 Porsgrunn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

94%

eier sin egen bolig

13%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 144 m²
Bruksareal 184 m²
Bruttoareal 197 m²
Tomt 911 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1960
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 779
Energimerking F
FINN.no 190891084
Sist endret 19.09.2020 11:47
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 884 019
Ligningsverdi 725 360,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 884 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Arkitektegnet enebolig med integrert garasje i etablert og barnevennlig boligområde! Gode løsninger og pent opparbeidet hage med solrik beliggenhet!

Innhold

U. Etg.: Vindfang, hall, soverom, 2 gang, vaskerom, boder og garasje.
1. Etg.: Gang/trapperom, kjøkken, stue, spisestue, gang, bad og 2 soverom. Fra stuen er det utgang til delvis overbygd uteplass med flis og skifer.
Frittstående uthus.

Standard

Kjøkkeninnredning med profilerte eike fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg under overskap. Dobbel stålkum med
ett grep blandebatteri. Opplegg og plass til kjøleskap og komfyr. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til
innredningen og etablert over komfyr. Avtrekk ført til yttervegg.
Bad fra rundt 1990 med overflater av flis på gulv og baderomsplater på vegg, takess i himling. Rommet er innredet med
servantskap med speil/lys, wc og dusjkabinett. Gulv har fall mot dusjkabinett, oppkant ved terskel. Sluk er under
dusjkabinett. Naturlig avtrekk for ventilering av rommet.
Vaskerom fra byggeår med tremmer på betonggulv og murflater med flis på vegg. Innredning med utslagskum og
opplegg for vaskemaskin. Rommet er naturlig ventilert. Fall på gulv til sluk, sluk av soil.

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt i rolig og barnevennlig gate. Boligen ligger på attraktive Rønningen - ca 1,5 km fra
Porsgrunn sentrum. Gangavstand til barneskole, barnehage, dagligvare, Down Town og Porsgrunn sentrum med alle fasiliteter. Fine turområder og hyggelig skogområde i nærheten. Uræddløypa ved Flåttenkrysset har lysløype og flotte turløyper sommer som vinter. Vestvendt og solrik tomt. Opparbeidet med for det meste gressplen, prydbusker og annen beplantning.

Tomt

Areal: 911 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja, garasje i tilknytning til boligen samt gruset gårdsplass.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1960

Antall soverom

3

Byggeår

1960

Byggemåte

Enebolig opplyst å være oppført 1960, tilbygget med utvidelse av stue i 1970, takoverbygg ved inngang oppført i 1995.
Bolig med grunnmur av betongblokker med utvendig murpuss. Drenering fra byggeår. Vinduer og dører av ymse alder som byggeår, 1985 og 2019.
Yttervegg av bindingsverk med utvendig liggende kledning. Utvendig kledning består av liggende beiset vestlandskledning, kledning regelmessig vedlikeholdt. Saltak av sperretak med Decra stålplater. Taktekket opplyst skiftet rundt 2010. Tilbygg med asfalt shingel opplyst skiftet i 2019. Bad med flis på gulv og vegg med dusjkabinett. Vaskerom med betongoverflater og enkel innredning. Kjøkkeninnredning med profilerte eikefronter og laminert benkplate med hvitevarer.
Strømskap med skrusikringer og ledningsnett i alle hovedsak fra byggeår.
VVS i all hovedsak med vannrør av kobber og avløp av soil.
Se forøvrig vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet på tilbygg for eiendommen den 15.08.72.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 184 kvm, Bruttoareal: 197 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, soverom, 2 gang, vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, kjøkken, stue,
spisestue, gang, bad, 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Murt peis og peisovn i stue. Varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 924 kr. 15.924,- vil variere etter vann- og kloakkforbruket da vannmåler er innstallert.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 725 360 pr. 31.01.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 611 296 pr. 31.01.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart på finn.no
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (13.6.2019)
byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (13.6.2019) Brann-/eksplosjonsfare Kommuneplan (13.6.2019) til Rønninglia, nordre del (11.5.1967). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.