STATHELLE

Ny pris! Fin enebolig med garasje i etablert og barnevennlig boligområde med 2 kjøkken og 2 stuer.

Tostrups vei 14 , 3960 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

48%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 133 m²
Bruksareal 139 m²
Bruttoareal 150 m²
Tomt 780 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Byggeår 1973
Gårdsnummer 107
Bruksnummer 278
Energimerking G
FINN.no 190893876
Sist endret 23.10.2020 13:29
Prisantydning 2 900 000
Totalpris 2 986 519
Ligningsverdi 687 931,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 986 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Tostrupsvei 14! Flott enebolig med egen garasje. Pent opparbeidet tomt med gruset gårdsplass.
Flott beliggenhet. Gode solforhold og sjøutsikt. Gangavstand til badestrand og båthavn. Kort vei til skole og idrettsanlegg, Brotorvet kjøpesenter, gamle Stathelle, bussforbindelse mm. Meget solrikt og barnevennlig.

Innhold

Boligen fordeler seg over 2 plan med separat inngang i underetasjen.
U. etg.:  Entre, gang, soverom, kjøkken og stue.
1. etg.: Vindfang, toalettrom, vaskerom, kjøkken, stue, gang, bad og 3 soverom.

Standard

Boligen har normal standard. Oppført i 1973. Hyggelig overbygget inngangsparti. Romslig stue med gode vindusflater som gir godt med lys i rommet.  Pent kjøkken med god skapplass, kjøkkeinnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Mdf panel på vegg under overskap. Opplegg til oppvaskmaskin. Badet i  1. etg. er fra antatt 2000-tallet med overflater av flis på gulv og vegg. Panel i himling. Pen servant i skapinnredning med speil og lys. Egen dusjnisje. Plass for vaskemaskin. Eget vaskerom fra byggeår med nyere flisgulv og malt strie på vegg. Praktisk med eget toalettrom i boligen. Bad i 2. etg. er fra byggeår med flis på gulv og malt strie på vegg. Badet er oppgradert med nyere servantskap med speil og lys, wc og dusjkabinett. Varmekabler i gulv. Det er flere varmekilder i boligen, bla. 2 varmepumper, peis og vedovn. Elektriske persienner i stuen.
For nærmere beskrivelse se vedlagte boligsalgsrapport.

Beliggenhet

Flott beliggenhet. Gode solforhold og sjøutsikt. Gangavstand til badestrand og båthavn. Kort vei til skole og idrettsanlegg, Brotorvet kjøpesenter, gamle Stathelle, bussforbindelse mm. Meget solrikt og barnevennlig.

Tomt

Areal: 780 kvm, Eierform: Festet tomt
Grunneier: Toril Westby og Berit Elisabeth Funnemark. Festet tomt indeksregulert festeavgift kr 3.453,- pr. år. Regulering av festeavgift hvert 10. år.

Garasje / Parkering

Garasje med leddet garasjeport og dør for tilkomst.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

4

Byggeår

1973

Byggemåte

Direkte fundamentert på grunn av gjell. Kjeller med isolert betonggulv med diffusjonssprerre. Krypkjeller med fritt eksponert fjell. Grunnmur av betong, utvendig med murpuss og maling. Innvendig vegger i kjeller av betong og trevirke. Boligens drenering antas å være fra byggeår. Ved oppføring av boligens drenering ble det normalt benyttet Gydrong (smøremembran) på utsiden av grunnmur. Ved befaring ble det ikke registrert utbedringer. Takvann ført til rør i grunn. Boligens veggkonstruksjoner over grunnmur av antatt bindingsverk som er utforet og kledd med stående kledning.
Innvendig  flater med plater. Konstruksjon er funksjonell med grunnet datidens byggemetode vil isoleringsevne være vesentlig svakere enn dagens yttervegger. Tre-vinduer fra byggeår med isolerglass  og koblet glass. Enkelte utskiftninger med isolerglass fra 2007 og 2011 i 1. etasje. Stuevindu rehabilitert med isolerglass fra 1993. Ytterdør malt utførelse med sidefelt av farget glass fra byggeår. Ytterdør i 1. etasje i malt utførelse fra 2011. 2 stykk verandør i malt utførelse med isolerglass fra byggeår. Innerdører av finerte slette dørblad med terskel. Dører i 1. etg. med speildører.
Vinduer fra 2000-tallet i god stand. Vindu fra byggeår og 1993 fremstår stort sett funksjonelle og i brukbar stand med med generell slitasje og alder.
Takonstruksjon med form av valmtak. Konstruksjon av prefabrikert takstol med bæring på yttervegg og innervegg. Konstrusjon isolert i horisontalhimling. Ventilering med luftespalte i gesims. Tilgang til kaldtloft. Bordet undertak med sløyfter og lekter, tekket med betongstein. Snøfanger ikke montert, stigetrinn til pipe montert.
Terrasse av impregnert spaltegulv av nyere dato, opphengt i vegg og bærende på pilarer/terreng.  Balkong opphengt i vegg med utkraget bjelkelag. Påmontert spaltegulv og rekkverk. Topprekke er dels skiftet. Veranda fremstår funksjonell og oppgradert. Spaltegulv er slipt og rekkverk oppgradert. Registrert råte i rekkverkstolper. Elementpipe murt med teglsten over tak. Innvendig pusset og malt pipestokk. Pipe har tilkoplet murt peis og vedovn.
Etasjeskillere i antatt tradisjonelt trebjelkelag. Himlet med panel. Det er registrert forringelse av stubbeloft i blindkjeller som følge av høy relativt fuktighet i blindkjeller over tid, Det bør utføres tiltak for å motvirke ytterlig utvikling. Underetasje med utlektet vegg mot terreng. Blindkjeller med tilkomst via luke i vegg.
Bad i 1. etg. fra byggeår med overflater av flis på gulv og malt strie på vegg, takess i himling. Rommet er innredet med nyere servantskap med speil/lys, wc og dusjkabinett. Gulv har fall mot dusjkabinett, oppkant ved terskel. Naturlig avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med varmekabel i gulv.
Bad i U.etg. Bad fra antatt 2000-tallet med overflater av flis på gulv og vegg, panel i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje. Opplegg og plass til vaskemaksin. Gulv har fall mot sluk. Sluk av plast med synlig mansjettmembran klem til sluk. Mekanisk avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med varmekabel i gulv.
Vaskerom i 1. etasje fra byggeår med nyere flisgulv og malt strie på vegg. Innredning med utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Rommet er naturlig ventilert. Det er ikke sluk i gulv. Toalettrommet med vinylbelegg på gulv og malte plater på vegg. Av utstyr finnes servant og wc. Rommet er naturlig ventilert og fungerer som tiltenkt.
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Mdf panel på vegg under overskap. Stålkum med ett greps blandebatteri. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskemakin og komfyr. Mekanisk avtrekkshette er forskriftsmessig montert til innredningen og etablert over komfyr. Avtrekk ført til yttervegg. Vanninntak og avløp til offentlig nett. Varmtvannsbreder 200 L fra 2013. 2 stykk sikringsskap  hvorav ett med skrusikringer og 9 kurser. Skap i U. etasje er nylig skiftet og har 6 kurser med automatsikringer. 2 stykk varmepumpe etablert som varmesupplement til vedfyring og elektrisk oppvarming.
Garasje etablert i enden av eiendommens innkjørsel. Garasje med leddet garasjeport og dør for tilkomst.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger ikke.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og kjellerstue.

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 150 kvm
U. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, soverom, kjøkken og stue.
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, toalett, vaskerom, kjøkken, stue, gang, bad og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen er byggemeldt som enebolig. Forholdet er søknadspliktig men det foreligger ikke opplysninger om at endring er byggesøkt eller godkjent.
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Peis, vedovn, varmepumper og elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 968 pr. år
Kommunale avgifter for 2020 utgjør kr. 1.414,01 pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig       kr.     687.931,-  pr. 2019
Formuesverdi som sekundærbolig  kr. 2.476.553,-  pr. 2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stathelle: Følg veien mot Langesund i rundkjøringen. Ta så av til venstre etter kapellet. Ta deretter Strandgata til venstre. Ta første til høyre igjen
ned mot Croftholmen. Deretter andre vei til høyre langs sjøen som er Tostrupsvei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (18.6.2015)
Reguleringsplan skal fortsatt gjelde Kommuneplan (18.6.2015)
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Bamble kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1975/1112-2/101  Festekontrakt - vilkår 31.01.1975 
 festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
1982/3511-1/101  Erklæring/avtale 16.03.1982 
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:107 Bnr:233  
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:107 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:107 Bnr:243  
rett til tilknytning til felles avløpsledning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1982/4120-1/101  Erklæring/avtale 29.03.1982 
rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:107 Bnr:234  
rett til felles avløpsledning.
Gjelder denne registerenheten med flere
Festeavgift kr 3.453,-. Regulering av festeavgiften kan bare skje hvert 10. år.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune.
Privat veilag hvor det er årlig kontingent på kr 500,- pt. Se vedlagte referat fra årsmøtet 22.06.2020.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.