Munken - Norsjø

Flott familehytte med nydelig utsikt beliggende på øya Munken i Norsjø

Munken 7 , 3830 Ulefoss

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder
Type Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 70 m²
Bruksareal 74 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 752 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2010
Gårdsnummer 66
Bruksnummer 19
Energimerking G
FINN.no 190307586
Sist endret 18.09.2020 10:13
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 337 769

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 47 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 337 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Nome kommune eiendomsskatt som betales som en del av de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Hytta ligger fint og solrikt til på  øya Munken i Norsjø. Høyt og fritt med sjøutsikt. Området rundt hytta er pent opparbeidet og har flere koselige solrike uteplasser. Hytta har en flott og åpen stue- og kjøkkenløsning. Store vinduer gir godt med lys. 3 praktiske soverom og enkel trappeadkomst fra sjøen opp til hytta. Mulighet for parkeringsplass og båtplass.

Innhold

1. etg. : Stue, kjøkken, entre, 3 soverom, gang og bad. Bod.

Standard

Koselig familiehytte med 3 soverom, beliggende på Munken i Norsjø. Eiendommen er godt vedlikeholdt med flotte solrike uteplasser rundt hytta. Hytta har vann til hyttevegg. Hyttebad med vinylbelegg på gulv og panel på vegg og himling. Innredning med servantskap med speil og lys, tørrtoalett og pent dusjkabinett. Rommet oppvarmes med panelovn på vegg. Åpen kjøkkenløsning med pen malt kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate i pen utførelse.  Under overskap er det montert mdf-panel. Stor og romsllig stue med gode vindusflater og utgang til overbygget veranda.

Beliggenhet

Hytta ligger flott til på øya Munken. Munken er en av få øyer i Norsjø. Norsjø er en del av Telemarkskanalen som strekker seg fra Kysten med innløp i Langesund til fjells med ende i Dalen. I sommersesongen går det daglig kanalbåter forbi øya. Det er kort vei med båt til både Skotfoss sluser i Skien og til Ulefoss hvor man kan sluses videre oppover kanalen. Det er også mulig å ta en runde golf på Norsjø golfpark. På Norsjø kan man også ta båten til Bluesfestivalen på Notodden og til Norsjø ferieland med flotte bade og aktivitetsmuligheter herunder vannski og wakeboard bane. Det er ca 5 minutter med hurtiggående båt fra bryggeplass på fastland i Melum til øya.
Munken kalles Norsjøs grønne perle. De to øyene, Store Munken og Lille Munken, ligger som små oaser i Norsjø, som er en del av Telemarkskanalen.

Tomt

Eierform: Eiet tomt, ca 752 m2.
Tomten er fint opparbeidet med flere solrike plattinger.

Garasje / Parkering

Det foreligger egen leieavtale om parkeringsplass og båtplass. Konferer megler for kopi av leieavtale.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 2010

Antall soverom

3

Byggeår

2006

Byggemåte

Hytten er fundamentert på fjell og løsmasser. Grunnmur er direkte fundamentert på pilarer av betong. Pilarer fremstår i god stand. Veggkonstruksjoner består av bindingsverk, isolasjonstykkelse opplyst å være 100 mm, ifølge eier. Innvendige flater med mdf.plater. Yttervegg med asfalt vindtett, kledd med liggende vilmarkspanel. Reisverk og kledning er skåret av tømmer fra Munken og anses å være ujustert. Tre-vinduer med isolerglass fra 2007. Ytterdør i malt uførelse fra 2007. Verandadør i malt utførelse med isolerglass fra 2007. Innerdører av furu med speil og terksel. Veranda med beiset spaltegulv og beiset rekkverk på ca 65 m2. Pipe med innvendig stålrør ført over tak, tilkoplet vedovn i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/brukstillatelse datert 11.03.2010 for eiendommen.

Boligens areal

80
1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entre, 3 soverom, gang og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk og peisovn

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke oppgitt. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 6 544 pr. år
Kommunale avgifter for 2020 utgjør kr. 6.544,- pr. år og dekker renovasjon, feieravgift og eiendomsskatt.
Nome kommune tilbyr nå månedlig fakturering av kommunale avgifter, med oppstart fra 01.10.2019.

Løpende kostnader

Medlemskap i velforening, leie av parkerings-og båtplass.  Konferer megler.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst med båt.

Regulering

Eiendommen er vist som fritidsbebyggelse. Reguleringsbestemmelser knyttet til reguleringsplan for Munken (gnr. 66 bnr. 4) i Norsjø.

Vei/vann/avløp

Det er ikke offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nome kommune.
Det er eget vann til vegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.  Hytten leveres delvis møblert og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort før overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.  Selger opplyser om at det pågår en tvist mellom hytte eierne og en grunneier som driver sauehold på øya.  Konferer megler for utdypende opplysninger.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.