Åfoss - Skien

Koselig enebolig med 4 soverom på Åfoss. Barnevennlig. Ligger i stille gate uten gjennomgangstrafikk.

Gautes veg 30 , 3731 Skien

VISNINGER

22. oktober torsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

15%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 204 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 857 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1971
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 193
FINN.no 195052536
Sist endret 20.10.2020 12:10
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 566 269
Ligningsverdi 677 547,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 566 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Skien kommune, dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Gautes veg 30! Enebolig med dobbelgarasje i etablert boligområde. Denne boligen har bl.a. i 1. etg. stue, kjøkken, 3 soverom og bad. Underetasjen har bla. stue, vaskerom og ett soverom. Tomten er pent opparbeidet med prydbusker og rosebusker.

Innhold

1. etg. :  Vindfang, entre, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.
U. etg. : Kjellerstue, vaskerom, soverom, bod og kjellerrom.
Dobbel garasje på ca 40 m2.

Standard

Vi har gleden av å presentere Gautes veg 30. Boligen har god planløsning. Det er  vinkelstue som gir god plass til spisestue og sofagruppe. Fra stue er det utgang til romslig terrasse med trapp ned til hagedel. Stuen har gode vindusflater som gir godt med lys i rommet. Pent hvitt kjøkken med profilterte dører og praktisk kjøkkenbenk foran vinduet. 2 overskap med glassdører. Pene soverom, det ene har utgang til lufte og tørkebalkong. 2 av 3 soverom i 1. etg. har innebygde garderobeskap. Badet har baderomsplater på vegg av eldre dato, det er montert dusj på vegg og servant i hjørne av baderommet. I underetasjen er det bla. soverom, kjellerstue og vaskerom. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Boligen har enkel adkomst. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Pen enebolig beliggende i stile og rolig gate på Åfoss. Grenser til skogholt på baksiden av boligen.

Tomt

Areal: 857 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På asfaltert gårdsplass og i dobbel garasje.

Barnehage / skole i området

Se naboprofil

Forsikring

If Polisenummer: 3043403

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

4

Byggeår

1971

Byggemåte

Direktefundamentert på opplyst grunn av fjell. Opplyst om 2 grunnmurer som er bygget på hverandre. Dette for å komme ned til fjell. Nedre grunnmur er gjenfylt med sams masser. Det er avdekket enkelte riss på grunnmur, grunnforhold anses å være stabile men marktrykk har medført bevegelser i mur. Grunnmur opprettholder sin tiltenkte funksjon. Dog generell slitasje på overflater. Registrert sprekk i mur ved vindu på bakside.
Boligens veggkonstruksjoner over grunnmur av bindingsverk som er kledd med stående kledning. Kledning bærer preg av alder og slitasje og fremstår med stedvis uttørket og oppsprukket kledningsbord. Tilstandsgrad 2 settes på veggkonstruksjoner som fremstår i funksjonell stand men med alder og svak isoleringsevne.
Tre-vinduer med isolerglass og koblet glass fra byggeår. Vinduer i stue rehabilitert med nyere ruter. Ytterdører i malt utførelse fra byggeår. Innerdører av malte speildører med terskel.
Undertak av plater med sløyfer og lekter, tekket med stålplatetak. Taktekket er skiftet i 2014 og eksisterende takshingel er benyttet som undertak. Takrenner, nedløp og beslag  fungerer som tiltenkt.
Veranda opplyst oppført rundt 1986. Konstruksjon opphengt i vegg og bærende på søyler. Bjelkelag påmontert spaltegulv med rekkverk.
Teglsteinspipe beslått med pipehatt over tak. Pipeløp tilkoplet kamin. Kamin er ikke i bruk og tank er opplyst fjernet.
Bad fra ca 1983 med vinylbelegg på gulv og respateksplater på vegg, takess plater i himling. Rommet er innredet med servant med speil/lys, wc og dusjnisje. Fall på gulv til støpejernsluk i vegg. Naturlig avtrekk for ventilering av rommet. Oppvarmes med stråleovn.
Gulv i vaskerom er ikke utformet som våtrom iht. dagens krav til tetthet.
Kjøkkeninnredning fra ca 1990-tallet av profilterte fronter og laminert benkeplate.
Sikringsskap med automatsikringer og 11 kurser. Gjennomført kontroll av elektrisk anlegg i 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 12.04.1972 for eiendommen og ferdigattest for dobbeltgarasje datert 03.02.1986. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 204 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 124m².
Primærrom:  84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, trapperom og 3 soverom.
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, vaskerom, stue og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Det er montert varmepumpe i boligen.   Ifølge selger er oljekamin ikke i bruk og tank er opplyst fjernet.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Konferer megler
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 626,49 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 677 547 pr. 13.10.20 10:42 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 439 167 pr. 13.10.20 10:42 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Med utgangspunkt fra Herkules Kjøpesenter,  forsett forbi senteret på Ulefossvegen, videre inn på Voldsvegen, i rundkjøringen ta av mot Åfoss og fortsett på Flyplassvegen, forsett på Elsetvegen, ta til høyre inn på Gautes veg. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark  visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. Reguleringsplan for Åfoss, søndre del, datert 03.02.1969. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboksnummer 2021-1/101  Vilkår i kjøpekontrakt, tinglyst 05.06.1970 vedr. bestemmelse om vann/kloakkledning. Rettighetshaver: AS Tomtebygg

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtagelse kan ikke foretas for selger har overtatt sin nye bolig, antatt ultimo februar/primo mars

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.