Bjørntvedt - Porsgrunn

Sjarmerende omfattende renovert enebolig med egen hybel, sentralt beliggende i Porsgrunn sentrum. Flytt rett inn!

Øvrebakken 2 , 3916 Porsgrunn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

5%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 176 m²
Tomt 375 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 10
Soverom 3
Byggeår 1900
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 3353
Energimerking G
FINN.no 195500945
Sist endret 14.04.2021 11:24
Prisantydning 3 790 000
Totalpris 3 898 769
Ligningsverdi 791 061,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 898 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Øvrebakken 2 på Bjørntvedt i Porsgrunn. Sjarmerende og sentrumsnær enebolig med koselig uteplass. Eneboligen har 2 bad, det ene baderommet er pusset opp i 2019, lekkert nytt flislagt bad. Det er også ett bad i 2. etg. med vinyl på gulv og praktisk dusjkabinett. Pent kjøkken fra 2010 med slette fronter og ny benkeplate i laminat utførelse. Det er laget en praktisk innebygget "spisestuesofa" ved kjøkkenbordet.  Store deler av boligen er pusset opp i de senere år med tidsriktige materialer og  gode fargevalg. Boligen ligger i Porsgrunn sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Tomten er pent opparbeidet med støttemurer, plen og prydbusker. Flott uteplass med takoverbygg. Deler av tomten har også inngjerdet med et pent stakittgjerde.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etasje: Bolig: Vindfang, hall, vaskerom, kjøkken, stue, trapperom, bad og bod. Hybel: Entre/trapperom.
2. etasje: Bolig: Stue/trapperom, 2 soverom. Hybel: Gang/trapperom, kjøkken, soverom, stue og bad/vaskerom.

Standard

Vi har gleden av å presentere Øvrebakken 2. Lekker sentrumsnær enebolig, med  god planløsning. Boligen inneholder bl.a. 4 soverom, 2 bad og 2 kjøkken.
Lekkert flislagt bad i 1. etg. med varmekabler fra 2019. Praktisk servantskap med oppbevaring, speil og lys. Boligen har bad/vaskerom i 2. etg. med maromorflis på gulv.  Her er det montert et praktisk dusjkabinett. Rommet er fra ca 2010. Pent Ikea kjøkken fra 2010 med hvite profilerte fronter. Boligen har også pent kjøkken i 2. etg.
Flott terrasse med overbygg fra 2015.  Innvendig er boligen preget av nyere overflater av mdf-panel og tapet på vegg. Parkett, flis og laminat  på gulv. Smartpanel i himling. Det foreligger boligsalgsrapport i f.m. salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Bjørntvedt er et sentralt og populert boområde med kort vei til Porsgrunn sentrum med alle byens fasiliteter.
Fritidstilbud:
Gå inn på nettsiden:
http://www.porsgrunn.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune.

Løpende kostnader

Konferer megler.

Forsikring

DNB Polisenummer: 23088209

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 176 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bolig: Vindfang, hall, vaskerom, kjøkken, stue, trapperom og bad. Hybel: Entre/trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bolig: Stue/trapperom, 2 soverom. Hybel: Gang/trapperom, kjøkken, soverom, stue og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Da det for tiden er en del gravearbeider i Porsgrunn oppfordres det til å bruke elektronisk kart.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 375 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med flott uteplass med takoverbygg.

Garasje / Parkering

Gateparkering

Byggemåte

Boligen er fundamentert på fjell og sand med kjellervegger av gråsteinsmur. Oppført i reisverk over grunnmur som er etterisolert, tilbygg i isolert bindingsverk. Utvendig har bygningen nyere stående panelkledning som er overflatebehandlet. Tak skiftet med ny betongstein i 2015 og tilbygg i 2018. Trevinduer med isolerglass fra 2007/13. Bad fra 2019 med flis på gulv og vegg med varmekabel.
Bad fra 2010 med vinyl og dusjkabinett i 2. etasje. Vaskerom fra 2010 med flis på gulv og vegg med varmekabel. Kjøkkeninnredning fra 2010 med slette fronter og ny laminert benkeplate med hvitevarer.
Sikringsskap med samværserklering fra 2013 pg ledningsnett i tilbygg fra 2018. VVS i all hovedsak utskiftet opp gjennom årene men med ulik alder.
Innvendig er boligen preget av nyere overflater av mdf-panel og tapet på vegg. Parkett, fliss og lmainal på gulv. Smartpanel i himling.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest til tilbygg av 25.06.2019
Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen kun på tilbygget.  Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Barnehage / skole i området

Se naboprofil

Adgang til utleie

Arealet som i boligen er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Elektrisk, peisovn på kjøkken

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.  Konferer megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 644 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Porsgrunn kommune. Eiendomsskatten betales via de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 791 061 pr. 31.12.19 14:29 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 847 820 pr. 31.12.19 14:29 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen har vernestatus C, alle utvendige endringer må  avklares med kommunen.
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. Nåværende kommuneplan datert 13.06.2019. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Bevaring kulturmiljø Kommuneplan (13.6.2019) byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Kommuneplan (13.6.2019)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1913/950121-1/101  Bestemmelse om gjerde  
1913/950122-1/101  Bestemmelse iflg. skjøte  
                                      Bestemmelse om generende virksomhet

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Boligen kan ikke overtas før selger har overtatt sin nye bolig. For ytterligere informasjon konferer megler.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Øvrebakken 2, 3916, Porsgrunn, Gnr. 200 bnr. 3353 i Porsgrunn kommune

Eier

Camilla Løvli Bjørnstad Tommy Bårdsen

Oppdragsnummer

90-20-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.