Langesund - Fagerheim

Nydelig enebolig med 4 soverom, 2 bad, 2 stuer, kontor og dobbel garasje. Meget solrik og usjenert tomt

Salendammen 44 , 3970 Langesund

VISNINGER

26. oktober mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 169 m²
Bruksareal 173 m²
Bruttoareal 186 m²
Tomt 698 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 5
Soverom 4
Byggeår 2013
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 87
Energimerking C
FINN.no 195126644
Sist endret 21.10.2020 08:37
Prisantydning 4 850 000
Totalpris 4 985 269
Ligningsverdi 1 196 711,-

Beregnet totalkostnad

4 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 121 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 135 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 985 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Langesund - Fagerheim

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners, Telemark v å presentere Salendammen 44 i Langesund. En innbydende og tidløs enebolig med harmoniske proporsjoner og pene detaljer med oppløft i 2. etasje som gir et godt løft og god plass. En flott familiebolig med gode løsninger. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende. Eneboligen ligger i et meget attraktivt, nyetablert og populært boligområde med med flott beliggenhet på Fagerheim i Langesund. Med skjærgårdshallen og Barfodkollen som naboer. Kort vei til skoler, barnehager, butikker, Badeparken m.m. Gangavst. til Langesund sentrum. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, samt nærheten til sjøen.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etasje: Stue, kjøkken, spisestue, hall, bad, vaskerom og soverom.
2. etasje: Loftstue, kontor, 3 soverom, bad og praktisk bod.
Samt dobbel garasje.

Standard

En innbydende og tidløs enebolig. Harmoniske proporsjoner og pene detaljer. Med hall, 4 soverom, 2 bad, 2 stuer,spisestue, kontor, kjøkken og vaskerom fremstår boligen som den perfekte familiebolig med god planløsning for den kresne. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende. Praktiske løsninger med tanke på brukervennlighet og varmegjenvinning. Boligen har flere utganger til pent opparbeidet hage og uteplasser.
Praktisk romslig hall med mørke fliser på gulv. veggene har lyse panelplater, og himlingen er lysmalt med downlights. Meget god plass til sko og yttertøy.
Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Profilert grå kjøkkeninnredning med god skapplass i over- og underskap. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate av eik. Kjeramisk kum med ett grep blandebatteri. Integrert komfyr, oppvaskemaskin, microovn og kaffemaskin, opplegg og plass for kjøleskap.  Tre kjøkkenvinduer gir godt med dagslys.
Lys og trivelig stue med spisestue. Laminat på gulv, lyse vegger i panel. Stuen har en god planløsning.Lysmalt slettpanel i skråhimling. Vakker peisovn med glassvegger. Fra stuen er det utgang til usjenert og delvis overbygd terrasse i trevirke. På innsiden av stuen har du et soverom som kan brukes på flere måter. Kan bli praktisk TV-stue, eller lekerom.
Delikat hovedbad i 1. etasje som innbyr til rekreasjon og velbehag. Fliser på gulv og vegg. Malte plater i himlingen med downlights. Badet er innredet med servant med skuffer, dusjnisje med glassdør, vegghengt toalett og boblebadekar. Godt med gulvplass.
Stort og praktisk vaskerom med fliser på gulv og panelplater på vegg. Himlinger med malte takplater.Godt med skapplass, og med en god arbeidsbenk kan du brette klærne straks de er tørre. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk utgang til hage.
Masterbedroom med eget bad. Soverommet er innredet i spennede farger. Delikat bad  med  flis på gulv og vegg, malte plater i himling. Innredning med servantskap med speil/lys, wc og dusjhjørne.
Romslig loftstue med god plass til sofagruppe. Et rolig sted hvor barn- og ungdom kan være mange sammen, eller de voksne kan trekke seg tilbake til ved behov.
Fra loftstuen har du tilgang til praktisk kontor. Her er det god plass som sikrer en ryddig og oversiktlig arbeidsplass. Kontoret har eget vindu.
Annet:
- Dobbel garasje
- Det er vannbåren varme i alle gulv i 1. etg. og baderom i 2 etg. Vann oppvarmes med El-kolbe. Styringssystem med regulator.
- Boligen har balansert ventilasjonsanlegg  som gir en god luftkvalitet i boligen.
- Det er trukket fibernett inn i huset.
-Lekeplass på andre siden av veien.

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i enden av en blindvei. Fagerheim er et meget attraktivt, nyetablert og populært boligområde med med flott beliggenhet på Fagerheim i Langesund. Med skjærgårdshallen og Barfodkollen som naboer.  Kort vei til skoler, barnehager, butikker, Badeparken m.m. Gangavst. til Langesund sentrum. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, samt nærheten til sjøen.
Fagerheim har egen strand.
www.fagerheimvel.no
Bussforbindelse i gangavstand fra boligen.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i
Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under
kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Tomt

Eiet tomt på 698 kvm. Eiendommen har et flott opparbeidet uteområde med flere fine solrike uteplasser. Rundt deler av tomten er det hekk som gir en lun, usjenert og hyggelig fremtoning. Hagen er opparbeidet med gressplen med god plass for lek og moro, for store og små. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje, samt meget god parkering på egen eiendom.

Barnehage / skole i området

Tirilltoppen barnehage (0-5 år) 4.1 km
Nustad barnehage (1-5 år) 4 km
Grasshoppa barnehage (0-6 år) 4.3 km
Langesund barneskole (1-7 kl.) 3.1 km
Stathelle barneskole (1-7 kl.)  3.9 km
Rugtvedt skole (1-10 kl.) 6.2 km
Langesund ungdomsskole (8-10 kl) 1.8 km
Croftholmen videregående skole 4.6 km
Bamble videregående skole 4.8 km

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7156182

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2013

Antall soverom

4

Byggeår

2013

Byggemåte

Boligen er oppfør er oppført på byggegrunn består av tilfylte pukkmasser på grunn av antatt løsmasser. Ringmurselementer med isolert betonggulv og diffusjonssperre. Boligens veggkonstruksjoner består av isolert bindingsverk med vindsperre, utforet og kledd med liggende kledning. Kledning av liggende malt dobbelfalset kledning som er festet til utlekting. Vinduer med isolerglass med malt karm og ramme. Malt ytterdører med isolerglass og sikkerhetslås. 3 stykk utgangsdører med isolerglass og malt karm Trekonstruksjon med form av saltak med opplett. Konstruksjon av prefabrikkert takstol med bæring på yttervegg og innervegg. Undertak påmontert sløyfer og lekter med takstein. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål.
 Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og
angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener
kjøper må være særskilt oppmerksom på, og takstmannen har inget negativt å nevne. Boligen har ingen TG2 eller TG3. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.11.2016 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 169 kvm, Bruksareal: 173 kvm, Bruttoareal: 186 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Stue, kjøkken, spisestue, hall, bad, vaskerom og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Loftstue, kontor, bad og 3 soverom.
Dobbel garasje på 45 m² i bruksareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal.

Oppvarming

Peisovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er kr 20.547,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Grunnlag for eiendomsskatt er kr 1.525.900,- for inneværende år.

Løpende kostnader

Kjøper må påregne seg faste løpende kostnader for blant annet strøm, forsikring og kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 196 711 pr. 15.10.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 308 161 pr. 15.10.20
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Stathelle: Følg nedre vei (Langesund/stathelleveien) til Langesund, ta så til venstre i krysset ved Hydal.
Ta så første vei med en gang til høyre, følg veien til enden, hvor du svinger til venstre og du får da boligen på høyre hånd, og den er merket med vår til salgs plakat. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners visningsskilt under fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan for Fagerheim, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.05.2009.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.