BREKKE - SKIEN

Sjarmerende enebolig beliggende på solrik hjørnetomt. Egen garasje. 4 soverom og flott opparbeidet hage!

Ole Kallems gate 21 , 3715 Skien

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

66%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 129 m²
Bruttoareal 143 m²
Tomt 367 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 7
Soverom 4
Byggeår 1884
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 1985
FINN.no 195842870
Sist endret 24.11.2020 15:16
Prisantydning 3 150 000
Totalpris 3 246 519
Ligningsverdi 670 579,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 96 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 246 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Ole Kallems Gate 21 i Skien. Denne flotte eiendommen ligger på en hjørnetomt i nærheten til vakre Brekkeparken og Skien sentrum. Dette er et populært boområde i en stille gate med koselig nabolag.  Fra terrassen mot syd er det flott utsikt. I hagen er det mest duftende roser og andre stauder sammen med plommetrær, rabarbra og bringebærhekk. Korte avstander til flotte turområder. Gangavstand til ulike skoler. Parkering i egen garasje eller i stort gårdsrom.

Innhold

Eiendommen inneholder:
1. etg. : Vindfang, Bad/vaskerom, kjøkken, stue, trapperom og soverom
2. etg.: Alkove, loftstue, trapperom og 3 soverom
Kjeller: Vaskerom og wc
Egen garasje.

Standard

Vi har gleden av å presentere Ole Kallems Gate 21 i Skien.  Eneboligen har vært igjennom flere oppgraderinger og fremstår i dag som en lys og sjarmerende bolig med 4 soverom. Boligen har nyere koselig vedovn i 1. etasje og det er også vedovn i 2. etg. I tillegg er det montert varmepumpe i 2010.
Trivelig kjøkken med takhøye skap med hvite profilerte fronter,  laminert benkeplate. Det er delvis åpen kjøkken- og stueløsning.
I dette skille mellom stue og kjøkken rommene er det en vakker tømmervegg som er malt i en delikat mørk blå farge.  Denne veggen skaper god steming i rommet.
Trivelig stue med utgang til terrasse og koselig hagedel.  Stuen har tidsriktig gråmalt panel i stue. Gode vindusflater som gir god med lys i rommet. Her er det også mulig å fyre opp i peisovnen på kalde dager.
Baderommet/vaskerommet er pusset opp  i 2015, det er servant i pen innredning og i dusjsone er det montert praktiske dusjvegger. På gulv er det et tøft sjakkmønstret belegg. Over servant er det montert et praktisk speilskap som har oppbevaringsplass.
I husets andre etasje er det 3 soverom. I trapperommet opp til 2. etg. er det ny laminat ellers eldre malte furugulv i soverommen.
Automatsikringer fra 2011. Nytt strøminntak og oppgradert 2018. Godkjent av Skagerak energi i 2019.
Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Eneboligen har god parkering i egen garasje og stort gårdsrom. Det er også montert egen el-bil lader. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Ole Kallems Gate 21 er en flott eiendom beliggende nær sentrum og vakre Brekkeparken. Herfra er det gangavstand og nærhet til "alt". Brekkeparken / Folkeparken, Brekke Kolonihage, hele 5 ulike matbutikker, skoler og transport i form av buss og tog. Det er sykkelavstand til flere videregående skoler, bl.a. Toppidrettsgymnaset.  Flotte turområder som  bl.a. Hjellevannet  rundt" og til badestranda på Bakkestranda.
Fritidstilbud:
Gå inn på nettsiden:
http//:www. skien.kommune.no. Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Skien kommune.

Tomt

Areal: 367 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fint opparbeidet og beplantet. Her finner du morelltrær og plommetrær, rabarbra og bringebær.

Garasje / Parkering

Egen garasje og parkering i stort gårdsrom. Her er det plass til 3 biler i gården. Det er allerede ferdig opplegg til elbil lading i sikringsskapet.

Barnehage / skole i området

Se naboprofil

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6423739

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1884

Antall soverom

4

Byggeår

1884

Byggemåte

Boligen er bygget på fjell med gråsteinsmurer og noe støp. Det er ingen drenering rundt boligen. Boligens veggkonstruksjoner over grunnmur består av laftet tømmer som er utforet og panelt. Eldre kledning og kledning fra 2007 på nordvegg.
Boligens vinduer består av 2 lags- isolerglass fra 2016 i 1. etasje mot vest. Ventler i vinduer. De fleste vinduer i 2. etg. er fra 2007.  Ny inngangsdør i 2015 og ny terrassedør i 2018. Innvendig er det hvitmalte profilerte fyllingsdører.
Boligens takkonstruksjon består av plassbygget fagverkstoler. Konstruksjonen er inspisert fra loftsluke. Etterisolert med 30 cm isolasjon. Generelt dårlig ventilert med manglende luftespalte ved raft. Ingen ventiler i gavl. Det er montert noen nyere støtter til takverk på loft. Noe spor etter skadedyr. Det er undersøkt 2013 av Antisimex skadedyrkontroll i følge eier. Boligens taktekking består av betongtakstein fra 2000. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål fra 2000 og er vurdert til å være i orden og vil fylle sin funksjon i flere år frem i tid.
Innvendig trapp er malt og vil være funskjonell i mange år frem i tid. Lav overhøyde i 2. etasje.
Utvendig kjellertrapp, sprekker i støpt trapp og vegg. Utvendig kjellerlem i treverk og eldre dør til kjeller.
Terrasse utenfor stue er oppført i treverk fra 2018. Spaltegulv og stakittrekkverk. Trapp til hage.
Terrasse utenfor garasje på 16 m2.  Nyere markise. Beiset spaltegulv og malt rekkverk.
Pipe er oppført i teglstein. Nyere vedovn i 1. etasje og vedovn i 2. etasje.
Støpte gulv i kjeller av eldre dato. Dedt er spor etter skadedyr. Dette er undersøkt av Antivimex som skriver at dette vil forsvinne ved montering av krypgrunnavfukter. Innemiljø i kjeller har blitt bedre etter montering av krypgrunnsavfukter i 2014. Fortsatt noe kjellerlukt.
Bad/vaskerom med belegg på gulv, baderomsplater på vegg og takess i himling.  Opplegg til vaskemaskin. Godt fall til sluk. Plastsluk. Innredning med vask, wc og dusj på vegg med glassdører (uten slepelist). Elektrisk avtrekk på vegg.
Vaskerom fra byggeår i kjeller med støpt gulv, pussede vegger og rappet himling. Plastsluk. Skyllekum og opplegg til vaskemaskin. Vaskerom er funksjonelt, men er å regne som en grovkjeller i forhold til dagens standard.
Kjøkken i hvit profil. Laminert benkeplate. Laminerte skrog, dører og skuffer. Dører og skap mot ovn har varmeslitasje og bør skiftes. Plate over benk og ventilasjon til yttervegg.
VVS av varienrende alder.
Automatsikringer fra 2011. Nytt strøminntak og oppgradert i 2018. Godkjent av Skagerak energi i 2019.
Garasje fra 2001 har støpt gulv, vegger er satt på et skift lecablokker. Det er vegger i bindingsverk og w-takstoler. Vegger er kledd med stående kledning. Lett undertak og dobbeltkrommet takstein. Garasje har leddport med ny portåpner. Boddør. Trapp til loft med god lagringsplass. Garasjebygg er i god stand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppførings-tidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 143 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/vaskerom, kjøkken, stue, trapperom, vindfang og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Alkove, loftstue, trapperom og 3 soverom
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom og wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk. Det er montert peisovn i 1. etg. og 2. etg. Varmepumpe

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 102,18 pr. år

Løpende kostnader

Konferer megler

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 670 579 pr. 21.10.20 11:49 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 414 084 pr. 21.10.20 11:49 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart på finn.no
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Kulturminnerapport, Sefrak ID 0806-0302-058
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.  iflg. nåværende kommuneplan datert 16.06.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.