Stathelle - Findal

Flott familiebolig med 4 soverom, loftstue,kontor og dobbel garasje - lysthus - utestue - populært boområde

Hafrakersløyfa 18 , 3962 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 177 m²
Bruksareal 184 m²
Bruttoareal 197 m²
Tomt 753 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 2008
Gårdsnummer 16
Bruksnummer 52
Energimerking D
FINN.no 202714868
Sist endret 29.05.2021 10:19
Prisantydning 4 800 000
Totalpris 4 934 019
Ligningsverdi 1 136 791,-

Beregnet totalkostnad

4 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 134 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 934 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Hafrakersløyfa 18 på Findal. Enebolig med livsløpsstandard. Med hall, 4 soverom, 2 bad, spisestue, kontor, kjøkken og vaskerom fremstår boligen som den perfekte familiebolig med god planløsning for den kresne. Det er satt av god plass til egen voksenavdeling med masterbedroom, hovedbad og kontor. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende.  Praktiske løsninger med tanke på brukervennlighet og varmegjenvinning. Boligen har flere utganger til pent opparbeidet hage,uteplasser, utestue og lysthus. Eneboligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet på Findalstunet. Meget barnevennlig da Hafrakersløyfa er en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, med et stort nettverk av turstier i skogsterreng. Nærhet til sjøen.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etasje:  Hall, vaskerom, toalett, soverom, bad, kontor, stue, kjøkken og spisestue.
2. etasje: Loftstue/trapperom, bad og 3 soverom.
Dobbel garasje med tilbygg som inneholder omkledningsrom, dusj og badstue. Direkte utgang til usjenert badestamp.

Standard

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Hafrakersløyfa 18 på Findal. Enebolig med livsløpsstandard. Med hall, 4 soverom, 2 bad, spisestue, kontor, kjøkken og vaskerom fremstår boligen som den perfekte familiebolig med god planløsning for den kresne. Det er satt av god plass til egen voksenavdeling med masterbedroom, hovedbad og kontor. Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys og innbydende.  Praktiske løsninger med tanke på brukervennlighet og varmegjenvinning. Boligen har flere utganger til pent opparbeidet hage,uteplasser og lysthus.  Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Enebolig med livsløpsstandard som kan brukes av alle i så stor utstrekning som mulig og uansett funksjonsevne, uten individuelle tilpasninger eller spesielle utforminger. Praktisk romslig hall med grå fliser på gulv. Veggene har lyse panelplater, og himlingen er lysmalt med meget god takhøyde. Meget god plass til sko og yttertøy. Praktisk separat toalettrom rett på på innsiden av utgangsdøren med vegghengt toalett og servant.
Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Profilert hvit kjøkkeninnredning med god skapplass i over- og underskap.  Flis på vegg under overskap. Stålkum med ett grep blandebatteri. Integrert komfyr, microovn, induksjonstopp og oppvaskemaskin, opplegg og plass for kjøleskap. Ekstra god takhøyde, gir en enorm effekt på romfølelsen.
Lys og trivelig stue med spisestue. Parkett på gulv, lysemalte vegger og himling. Stuen har en god planløsning med god plass til sofa og spisetsue. Vakkert ildsted som blikkfang og varmekilde, som varmer ekstra godt på kjølige høstkvelder og i kalde vintermåneder. Fra stuen er det utgang til usjenert terrasse med elektrisk markise, samt lysthus og utestue.
Masterbedroom med delikat hovedbad i 1. etasje som innbyr til rekreasjon og velbehag. Fliser på gulv og vegg. Malte plater i himlingen med downlights. Innredning med servantskap med speil/lys, wc, badekar og dusjnisje med glassdører.Godt med gulvplass.
Praktisk vaskerom med fliser på gulv og vegg. Himlinger med malte takplater.Godt med skapplass, og med en god arbeidsbenk kan du brette klærne straks de er tørre. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Praktisk utgang til hage.
Delikat bad i 2. etasje med  flis på gulv og vegg, malte plater i himling. Innredning med servantskap med speil/lys, wc og dusjkabinett.Oppvarmes med varmekabler i gulv. 
Deilig loftstue med god plass til sofagruppe. Et rolig sted hvor barn- og ungdom kan være mange sammen, eller de voksne kan trekke seg tilbake til ved behov.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet på Findalstunet. Meget barnevennlig da Hafrakersløyfa er en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, med et stort nettverk av turstier i skogsterreng. Nærhet til sjøen. Er du på utkikk etter en romslig familiebolig, er du hjertelig velkommen til en hyggelig visning.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk
under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikhold, som f.eks strøm, forsikring og tv-
/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Eika Polisenummer: 5318127

Boligens areal

Primærrom: 177 kvm, Bruksareal: 184 kvm, Bruttoareal: 197 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 115 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom, toalett, soverom, bad, kontor, stue, kjøkken og spisestue.
2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Loftstue/trapperom, 3 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Stathelle:
Kjør retning Rugtvedt gjennom Høgenheitunnelen.Ta til høyre inn på Herreveien og kjør ca. 1.7 km. Ta til venstre inn Hafrakersløyfa, deretter første til venstre. Du får boligen på høyre side, og den er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart i nabolagsprofilen.

Tomt

Areal: 753 kvm, Eierform: Eiet tomt. Eiendommen har et flott opparbeidet uteområde med flere fine solrike uteplasser. Terrasse med badestamp ved garasje. Rundt tomten er det hekk som gir en lun, usjenert og hyggelig fremtoning. Hagen er opparbeidet med gressplen med noe plass for lek og moro, for store og små. Belegningstein i gårdsplass. Lysthus og utsestue
I disse dager skjer et makeskifte mellom Hafrakersløyfa 18 og 20 vedrørende tomten, og det er hekken mellom tomtene som er gjeldende tomtegrense. Oppmåling er rekvirert av kommunen, og vil skje for selger regning. Megler tar forbehold om at det kan være noe avvik rundt arealet som er oppgitt av Bamble kommune.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje, ellers godt med parkering på egen gårdsplass. Utvendig på gårdsplassen er det snø smelte anlegg.

Byggemåte

Boligen er oppfør er oppført på støpt plate på mark satt på pukkmasser. Yttervegg oppført i isolert bindingsverk.
Utvendig har bygningen liggende malt kledning. Vinduer og dører med isolerglass og malt karm. Saltak tekket med takstein med renner og nedløp.  Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.  Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for boligen den 14.11.2008. Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest på garasje eller lysthus. Begge deler er byggegodkjent av Bamble kommune. Utsestue er ikke byggesøkt. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke ferdigattest på dette.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Barnehagen Marthas hage (0-6 år) 1.0 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år)  2.9 km
Falkåsen barnehage (3-5 år)  3.9 km
Skoler
Rugtvedt skole (1-10 kl.)  2.2 km
Croftholmen videregående skole 4.7 km
Bamble videregående skole 5.7 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Peis i stuen, vannbåren varmesløyfer på gulv i 1. etasje. Vann oppvarmes med varmeveksler. Styringssystem med regulator. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 307,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsmsskatt i Bamble kommune. Dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 136 791 pr. 24.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 092 448 pr. 24.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig iht. reguleringsplan for Findal-Hafreager, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 18.06.2009.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om
konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal
benytte eiendommen til sin primære bolig.

Konsesjon / Odel

Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om
konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal
benytte eiendommen til sin primære bolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Selger ønsker overtagelse 01.09.2021. Konferer gjerne med megler om dette.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hafrakersløyfa 18, 3962, Stathelle, Gnr. 16 bnr. 52 i Bamble kommune

Eier

Bjørn Nilsen

Oppdragsnummer

90-20-0060

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.