Stathelle - Bamble

Kong Sverres vei 16

Kong Sverres vei 16 , 3961 Stathelle

BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 85 m²
Bruksareal 88 m²
Tomt 3 673 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Etasje 12
Byggeår 2006
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 589
Energimerking D
FINN.no 203830416
Sist endret 19.01.2021 18:30
Prisantydning 1 350 000
Totalpris 2 245 273
Ligningsverdi 621 901,-

Beregnet totalkostnad

1 350 000,- (Prisantydning) 887 264,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 237 264,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 245 273,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/ Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Kong Sverres vei 16. En pen leilighet med god planløsning som fordeles seg over 2 etasjer. Leiligheten har 3 soverom. Boligen holder en normal god standard. Eiendommen har beliggenhet på Stathelle i Bamble kommune, i et rolig og etablert boligområde. Gangavstand til sjøen med badeplass og småbåthavn! Kort avstand til de fleste etterspurte fasiliteter og kjøpesenteret ALTI Brotorvet.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer og inneholder følgende:
1. etg.: vindfang, toalett/vaskerom, bod og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etg.: Gang, bad med lagringskott og 3 soverom.
Utvendig sportsbod.

Standard

Leiligheten fremstår som lys med en god planløsning. Leiligheten har en fin beliggenhet. Våtromsbelegg på wc og forøvrig belegg i hele 1. etasje. Belegg på gulv i 2 etasje. Malte himlinger. Lys kjøkkeninnredning med slette fronter med laminert benkeplate. Det er montert Flexit avtrekksvifte. Oppvaskmaskin  følger boligen. Lys og trivelig stue med varmekabler. Utgang til skjermet og solrik hellelagt uteplass med elektrisk markise, og egen hagedel som er pent beplantet med hekk. Det er montert elektrisk persienne i stuedel.  Meget usjenert uteplass. Lyst bad i 2. etasje med varmekabler i gulv. Det er montert dusjkabinett, wc og servant. I 2. etg. finnes det 3 soverom og alle har garderobeskap. Praktisk kott ved knevegg for lagring. Utvendig sportsbod.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til på Stahelle med skjermet og solrik beliggenhet. Familievennlig og attraktivt område. Trygg og kort skolevei til både barne- og ungdomsskolen. Gangavstand til sjøen med badeplass og småbåthavn! Kort avstand til de fleste etterspurte fasiliteter og ALTI Brotorvet.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Tomt

Areal: 3 673 kvm, Eierform: Fellestomt
Eiet tomt på 3.673,4 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen innehar en flott vestvendt tomt, pent opparbeidet med plen, hekker og solrik uteplass. Asfaltert gårdsplass og parkering ved leiligheten. Forøvrig så er borettslagets fellesareal pent opparbeidet med asfaltert adkomst og flotte grønt arealer.

Garasje / Parkering

Asfaltert biloppstillingsplass og gjesteparkering.

Felleskostnader

Avdrag lån 1                                 kr 2 926,-
Felleskostnader                          kr 3 376,-
Renter lån 1                                 kr 1 314,-
Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseierunnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1.desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Borettslag

Boligen tilhører Ekstrand Borettslag.
Styreleder:  Kjell Holtet
Adresse: Kong Sverres vei 18
Postnr./sted: 3961  Stathelle
Telefon: mobil: 97593584, Privat: 35060618

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett, jf. punkt 2-1, 2. ledd.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12111583534, DNB BANK ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 05.01.2021: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 84
Saldo per 05.01.2021: 7 293 617
Andel av saldo: 887 264
Første termin: 12.12.2011Første avdrag: 31.03.2017 ( siste termin 12.12.2041 )

Andel fellesgjeld

887 264

Andel formue

96 653

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP0003215810

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke tillatt uten skriftlig samtykke fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

3

Byggeår

2006

Byggemåte

Vertikaldelt tomannsbolig oppført i bindingsverk med liggende og stående ytterkledning. Saltak dekket med dobbeltkrum betongstein. Oppført på støpt betongsåle. Vi gjør oppmerkksom på at boligen kan være oppført i h.t. andre krav og byggeforskirfter enn de som gjelder pr. i dag, da det er byggeforskrifter på oppføringstidspunktet som legges til grunn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.08.2006 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 88 kvm
Inneholder:
1. etasje:
Vindfang, bad, bod og stue med åpen kjøkkeninnredning.
2. etasje:
Gang, 3 soverom og bad og lagringskott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er gitt av PBBL og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad, toalettrom/vaskerom og i stue. Pipestokk, men ikke montert vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 621 901 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 238 845 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart på finn.no.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Bamble kommune.
Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om
konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal
benytte eiendommen til sin primære bolig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter registrert.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig ledningsnett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring eller innhentet tilstandsrapport. Det er ikke utarbeidet egenerklæringsskjema.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Josef Bekkevold