Søndeled - Risør

Nygårdstjenna 73

Nygårdstjenna 73 , 4990 Søndeled

BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 57 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 62 m²
Tomt 870 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 5
Soverom 3
Byggeår 1980
Gårdsnummer 46
Bruksnummer 181
Energimerking G
FINN.no 199879903
Sist endret 21.01.2021 16:15
Prisantydning 1 490 000
Totalpris 1 541 269
Ligningsverdi 247 492,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 51 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 541 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset og Partners ved Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Nygårdstjenna 73 i Søndeled i nærheten av den vakre byen Risør. Hytta ligger fint til i Nygårdstjern hyttefelt. Hytta har god standard og er godt vedlikeholdt. Det er bl.a byttet til nytt kjøkken, fornyet bad og boret ny brønn til vann. Fra hyttefeltet tar det ca. 3 minutter med bil ned til Kjødvik brygge. Her finnes også en liten badestrand. Fra Kjødvik brygga tar det kun 10 til 15 minutter med båt til Risør.

Innhold

Hytta inneholder: Gang, stue/spisestue med kjøkkenkrok, 3 soverom, bad og utebod. Anneks/utebod.

Standard

Meglerhuset og Partners har gleden av å presentere Nygårdstjenna 73, koselig hytte i Søndeled med kort vei til Risør. Hytta har bl.a. 6 sengeplasser fordelt over 3 soverom og i tillegg 2 soveplasser i anneks. Eget baderom med dusj og varmekabel i gulv. Hytta er malt innvendig i 2010 og har gode vindusflater som gir godt med lys. Det finnes også utedusj og et tøft utekjøkken på nyerer platting rundt hytta. Kjøkkeninnredning er byttet i 2017 med ny oppvaskmasin, komfyr med keramisk platetopp.  Det er lakkerte tregulv og malt panel på vegg og panelbeis i tak. Hytta har enkelt adkomst med bilvei helt frem til hyttevegg. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Hytta ligger i et koselig skogsområde i Nygårdstjern hyttefelt.  Fra hytta  tar det ca. 3 minutter med bil ned til Kjødvik brygge. Her er det også en liten badestrand. Fra Kjødvik brygga tar det 10 til 15 minutter med båt til Risør. Det er fine turmuligheter i nærområdet og gangavstand til Skarvann med sandtrand, gresslette, grill og badeflåte. Det er ca. 10 kilometer til Søndeled hvor det er flere forretninger og servicetilbud. Kjøretid til Risør "Den hvite byen ved Skagerak" tar ca 20 til 25 minutter med bil. Det tar ca 1,5 time å kjøre til dyreparken i Kristiansand.

Tomt

Areal: 870 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På egen tomt

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Boligtype, eierform og byggeår

Fritidseiendom (Selveier), byggeår: 1980

Antall soverom

3

Byggeår

1980

Byggemåte

Bygget er fundamentert med pilarer av lettklinkerblokker. Yttervegger er isolert bindingsverk med trekledning. Vinduer med isolerglass. Sadlet yttertak tekket med takshingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Terrasse i trekonstruksjon. Det er montert utedusj og utekjøkken.
Oppgraderinger og vedlikehold, utført i senere år:
- Montert jordfeilautomater og overspenningsvern i sikringsskap 2015
- Ny terrasse bakside 2016
- Byttet ytterdør hovedinngang og montert ny dør til terrasse bakside 2016
- Byttet til nytt kjøkken og hvitevarer 2017
- Boret ny brønn til vann, 75 m dyp.
- Nytt vannsystem rør i rør og avløp lagt 2017
- Bygget nytt renseanlegg 1/3 del (felles med to andre hytteeiere)  og tilkoblet til anlegget 2017
- Fornyet bad med dusj og varmekabler i gulv 2017
- Byttet innerdører 2018
- Fornyet terrasse sørside 2018
- Malt utvendig i 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad, kjøkken/stue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabler på bad og peis i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Renovasjon      kr 1.259,-
Eiendomsskatt kr 1.823,-

Løpende kostnader

Betaling til Nygårdstjern Renseanlegg Nord ca. kr 950,- i året.(service, strøm og tømming). For tømming av renseanlegget tilkommer ca kr 300 til kr 500 pr. år. (Tømming blir utført hvert 3. eller 4. år).
Betaling til grunneier Magne Martinsen for vedlikehold av vei og felles vannledning for sommervann
kr 753,- pr. hytte.
Til hytteforeningen, hvor den største utgiftsposten er for brøyting kr 750,- , vedlikehold av søppelbod og andre felles ting.
Det er båtplasser i området men det er opp til kjøper å sjekke muligheter og pris for dette.
Privat alarm kr 1000,- pr år.
Angående Nygårdstjern Lekeplass har det ikke vært innbetalt noe i år, det innbetales etterhvert som arbeid har blitt utført.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 247 492 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Nord (ca 3 timers kjøring fra Oslo) ta av E18 ved Brokelandsheia): Følg RV 418 mot Søndeled. Ta av før Søndeled sentrum til venstre over bru/demning mot Stabbestad, RV 351. Følg veien i ca 11 km. Et treskilt med Nygårdstjern vises da på venstre side. Følg grusveien ned mot Nygårdstjern, ta til høyre for tjernet og til venstre i neste kryss (før bakke). Følg veien nesten helt frem mot snuplass. Hytta ligger til venstre etter skarp venstresving like før en når frem til snuplassen. Hytte nr. 73.
Fra sør ( ta av E18 etter "Sørlandsporten"): Følg RV 418 forbi Søndeled sentrum. Ta av til høyre over bru/demning mot Stabbestad, RV 351. Følg så veibeskrivelsen over.

Regulering

Eiendommen  er regulert til hytteformål. Kommuneplan 2014-2025, datert 24.09.2014. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Einthor Skulason Olina Agusta Sofusdottir