Stahelle - Krabberødstrand

Enebolig med nydelig utsikt - 4 soverom - takterrasse - lysthus - hybel

Krabberødstrand 98 , 3960 Stathelle

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 171 m²
Bruksareal 187 m²
Bruttoareal 203 m²
Tomt 518 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Byggeår 1955
Gårdsnummer 22
Bruksnummer 48
Energimerking F
FINN.no 212265199
Sist endret 04.05.2021 16:23
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 626 519
Ligningsverdi 854 989,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Krabberødstrand 98 på Stathelle. Boligen fremstår vesentlig påkostet og generelt i god stand. Eneboligen er modernisert og utvidet i de siste årene og fremstår som velholdt og lettstelt.  Boligen inneholder stue, spisestue, kjøkken, 2 bad, 4 soverom og vaskerom. Takterrasse med nydelig utsikt, og lysthus gir grunnlag for å nyte sene sommerkvelder. 
Eiendommen ligger i veletablert boligområde med nydelig utsikt utover sjøen. Gangavstand til Stathelle med kjøpesenteret ALTI Brotorvet og flere dagligvarebutikker. Fine turområder i skog og mark i
umiddelbar nærhet. Kort vei også til småbåthavn og badeplasser. Meget solrikt.

Innhold

Enebolig over 3 etasjer:
Underetasje: Èntre/kjøkken, gang/trapperom og bad/vaskerom.
1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, hall, trapperom, bad, vaskerom og soverom.
2. etasje: 3 soverom, gang/trapperom og toalett.

Standard

Boligen fremstår vesentlig påkostet og generelt i god stand. Boligen er modernisert og utvidet i de siste årene og fremstår som velholdt og lettstelt.  Boligen inneholder stue, spisestue, kjøkken, 2 bad, 4 soverom og vaskerom. Takterrasse med nydelig utsikt, og lysthus gir grunnlag for å nyte sene sommerkvelder.  Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Særdeles lys og luftig stue med store vindusflater. Stuen har en god planløsning med god plass til  både spisestue og sofagrupper. Her kan du virkelig nyte utsikten. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Godt med skap- og arbeidsplass. God plass til kjøkkenbord om du ønsker dette. Kjøkkeninnredning fra 2013 med malt profilerte fronter og laminert benkeplate. Malte plater på vegg under overskap. Nedfelt kompositum med ett grep blandebatteri. Integrert kjøleskap, komfyr, microbølgeovn og oppvaskmaskin. Benkeplate med kum, stekeovn og oppvaskmaskin skiftet i 2019. Lyst og delikat hovedbad som ble oppgradert i 2012 og 2020. Overflater med flis på gulv fra 2012 og baderomsplater på vegg fra 2020, malt plater i himling. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, wc og dusjkabinett, alt fra 2020. Oppvarmes med varmekabel i gulv. Praktisk vaskerom oppgradert i 2013 med flis på gulv og baderomsplater på vegg, malte plater i himling. Rommet er innredet med benk og utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. I underetasjen har du arealer som har vært utleid som hybel. Leieinntektene har vært på kr. 6.800,-. pr. mnd.
 
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i veletablert boligområde med nydelig utsikt utover sjøen. Gangavstand til Stathelle med kjøpesenteret ALTI Brotorvet og flere dagligvarebutikker. Fine turområder i skog og mark i
umiddelbar nærhet. Kort vei også til småbåthavn og badeplasser. Meget solrikt.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

If Polisenummer: 5231775

Boligens areal

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 187 kvm, Bruttoareal: 203 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal:  52 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Èntre/kjøkken, gang/trapperom og bad/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, spisestue, kjøkken, hall, trapperom, bad, vaskerom og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  3 soverom, gang/trapperom og toalett.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Rundkjøringen på Stathelle: Kjør under brua ned brugaten forbi Rema 1000, ta deretter til venstre inn i Krabberødstrand. Følg veien utover, ta deretter opp bakken på venstre side, og du får boligen rett frem. Boligen er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners Telemark. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart.

Tomt

Areal: 518 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass, samt i enkel garasje under huset.

Byggemåte

Bolig oppført rundt 1955, tilbygget i 2019 og 2020. Fundamentert på fjell med kjellervegger av betong.
Yttervegg oppført i bindingsverk som er etterisolert i hulrom. Utvendig har bygningen liggende panelkledning som er overflatebehandlet. Tilbygg med beisetkledning med bindingsverk isolert i hulrom. Salttakakkonstruksjon tekket med betongtakstein fra 2007. Trevinduer og ytterdører med isolerglass fra 2011-2020. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen/garasjen/påbygget. Dette var ikke vanlig på byggetidspunktet for denne type boligen. For ytterligere spørsmål vedr. dette, ta kontakt med kommunen.

Barnehage / skole i området

Barnehage:
Falkåsen barnehage (3-5 år) 1.5 km
Falkåsen barnehage - Lyngbakken  2 km
Barnehagen Marthas hage  2,5 km
Skoler:
Rugtvedt skole (1-10 kl.) 2 km
Stathelle barneskole (1-7 kl.)  2.4 km
Grasmyr ungdomsskole (8-10 kl.)  3 km
Croftholmen videregående skole  2 km
Bamble videregående skole 3.2 km

Adgang til utleie

Hybel:Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene, eller for varig opphold. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis. Leieinntektene for hybelen har vært kr. 6.800,-. pr. mnd.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe i stuen, ellers oppvarmes boligen av ved og elektrisitet.  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er kr 15.994,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
Grunnlag for eiendomsskatt er kr 540.258,- for inneværende år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Bamble kommune. Dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 854 989 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 070 960 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Boligen ligger i et uregulert område som i  Kommuneplanen arealdel (18.6.2015) er vist som boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
Bestemmelse om bebyggelse med dagboknummer 503130, tinglyst 10.10.1968.
Rettighetshaver:Knr:0814 Gnr:22 Bnr:85  
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:22 Bnr:10  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter i eiendomsrett :
Bestemmelse om veg med dagboknummer 500153, tinglyst 21.01.1956.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Krabberødstrand 98, 3960, Stathelle, Gnr. 22 bnr. 48 i Bamble kommune

Eier

Ståle Helgesen

Oppdragsnummer

90-21-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.