Skien - Åfoss

Innholdsrik enebolig på hjørnetomt

Åfossringen 13 , 3731 Skien

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

96%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

13%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 115 m²
Bruksareal 127 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 422 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 7
Soverom 4
Byggeår 1973
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 330
Energimerking E
FINN.no 204317687
Sist endret 25.01.2021 11:21
Prisantydning 2 250 000
Totalpris 2 320 269
Ligningsverdi 624 367,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 56 250,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 70 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 320 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset og Partners har gleden av å presentere Åfosslia 13. Eneboligen ligger i et etablert boligområde på Åfoss. Åfoss ligger ca 9 km fra Skien sentrum. Boligen går over 2 etasjer og har bl.a. 4 soverom. Pent flislagt bad med dusjkabinett. Oppgradert veranda i 2016, ferdigstilt med beslag og rekkverk i 2020.

Innhold

Eneboligen inneholder: 1. etg.: Vindfang, hall, 3 soverom, bad/wc og vaskerom.
2. etg. Stue, spisestue, kjøkken, toalettrom og soverom. Bod.

Standard

Vi har gleden av å presentere Åfossringen 13. Pen enebolig på noe kupert tomt med biloppstillingsplass i gårdsplass. Boligen har bl.a. 4 soverom, eget vaskerom og eget toalettrom i tillegg til baderommet. Det er en åpen  stue og kjøkkenløsning i boligen. Stuen har også utgang til veranda. Veranda er sluttført i 2020 med beslag og rekkverk. Pent flislagt bad fra 2000-tallet. Badet har støpt gulv med flis, flis på vegg opg panel i himling. Innredning med servantskap med speil/lys, wc og nyere dusjkabinett. Eget toalettrom som er oppgradert med laminat på gulv og mdf plater på vegg.
Boligens kjøkkeninnredning består av profilerte fronter med laminat benkeplate. Det er montert laminatflis over benkeplate.  Kjøkken trenger oppgradering. Laminat og vinylbelegg på gulv som er dels utskiftet i 2020. Veggene har malt strie og mdfpanel. Tak har malte plater og panel.
Det er montert varmepumpe i tillegg til peisovn i stue. Det foreligger boligsalgsrapport ifbm. salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig etablert boligområde med kort vei til skole, barnehage, idrettsplass og nærbutikk.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden, https://www.skien.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur-og servicetilbud i Skien kommune.

Tomt

Areal: 422 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 422 m2, kupert tomt.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass

Forsikring

Frende forsikring

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1973

Antall soverom

4

Byggeår

1973

Byggemåte

Byggegrunn består antatt av fjell og løsmasser. Det er støpt plate på mark. Grunnmur av lettklinker blokker. Drenering fra ca 2010. Det antas at dreneringsfunksjonen er ivaretatt med drenderende fyllmasser og synlig grunnmursplast med tettelist. Takvann ført til rør i grunn. Ingen unormale fuktverdier målt i utlektet vegg mot terreng. Drenering opprettholder sin funksjon. Yttervegger i bindingsverk. Tre-vinduer med isolerglass fra byggeår, 2012 og 2014. Ytterdør med glass fra 2008. Verandadør med glass fra 1990. Trekonstruksjon med saltaksform. Konstruksjon med prefabrikerte takstoler. Tak tekket med betongstein. Takstein skiftet ca 2010. Takrenner, nedløp og beslag i stål er vurdert å være skiftet samtidig med bytte av takstein. Veranda oppgradert i 2016, veranda sluttført med beslag og rekkverk i 2020. Etasjeskiller i antatt tradisjonelt tre-bjelkelag med børende gulvbord/plater. Bodrom ved carport, utlektet vegg i bod med fuktskader i panel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 07.06.1974.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
1. etasje:
Bruksareal:  67 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, hall, 3 soverom, bad/wc og vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal:  60 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, spisestue, kjøkken, toalettrom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk, varmepumpe og peisovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 193,63 pr. år Gjelder for 2020

Eiendomsskatt

Det er i Skien kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 624 367 pr. 31.12.20 11:39 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 247 721 pr. 31.12.20 11:39 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Se kart på finn.no.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners  visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iflg. reguleringsplan for Åfoss nordre datert 23.11.1972. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Skien kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Helene G Fregdar Raymond Bondal Johansen