Rauland - Vinje

Koselig velholdt hytte i flott terreng beliggende på Spjotar i Rauland. Se egen video.

Spjotar 40 , 3864 Rauland

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Soverom 2
Byggeår 1977
Gårdsnummer 135
Bruksnummer 2
FINN.no 207076712
Sist endret 05.06.2021 06:35
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 041 119

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) -------------------------------------------------------- 51 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 041 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Spjotar 40. Denne koselige hytta passer for dere som vil skape "Hytteidyll" for familien med nærhet til naturen, og samtidig ha mulighet til ulike aktiviteter ett steinkast unna. Det er unike turmuligheter rett utenfor døra, hele året. Våkn opp til morgensol og nyt frokosten ute i den lune spisekroken mens du hører fuglene kvitre. Uteplassen kan også nytes på kveldstid når sola går ned bak Raulandsfjell i bakkant. Hytta ligger godt plassert i forhold til sol og lys og leveggen skjermer for vind. Det er kort vei til toppen av Raulandsfjell og videre innover Hardangervidda med fiskemuligheter. Det er fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Den berømte Falkenuten hvor sherpaer har bydd steintrapp til toppen, er et populært turmål som passer for hele familien, store og små. På vinterstid er det kort vei til nydelige preparerte skiløper. Super akebakke på baksiden av hytta, et perfekt samlingspunkt for hele familien for lek og morro! Her kan du arrangere konkurranser for familien i vinter- og påskeferier. Eller du kan reise til Raulandsfjell Skisenter.  På sommerstid kan du bade i elva nedenfor hytta.
Det er bilvei frem til hytta på sommerstid. Hytta er vesentlig oppgradert i 2020. Hytta har 2 soverom, åpen kjøkken og stueløsning. Praktisk dusjrom. Her kan hele familien trives!

Innhold

Hytta inneholder: Vindfang, dusjrom, do, stue/kjøkken og 2 soverom. Hems med soveplasser, ikke målbar takhøyde.

Standard

Vi har gleden av å presentere Spjotar 40. Trivelig hytte med god planløsning. Hytta har åpen stue- og kjøkkenløsning. Både tak og vegger er lysmalte med lakkert tregulv. I taket er det synlige tøffe bjelker. Pent hvitt HTH kjøkken med slette fronter. Mørk laminat benkeplate med nedfelt rund oppvaskkum.  2 soverom med plassbygde senger. Over soverom er det hems med 2 soveplasser, ikke målbar takhøyde. Eget praktisk dusjrom. Do er utedo innebygget i hytte  med avtrekk over tak. Innvendig gang med plass for oppheng av klær. For oppvarming er der gruepeis og vedovn, i tillegg til panelovner. Det foreligger boligsalgsrapport i f.b. med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Velkommen til visning!

Entré

Entré

Stue

Praktisk åpen stue- og kjøkkenløsning med gruepeis og vedovn.

Kjøkken

Pent HTH kjøkken med hvite slette fronter.

Beliggenhet

Fin og usjenert beliggenhet på Spjotar ca. 100 m fra Kromvikvegen ca. 2,5 km fra Raulandsgrend, ca. 8 km til Rauland butikksentrum. Ca. 3 km til alpinsenter i Raulandsgrend, preparerte løypenett rett i området, fine turområder for alle årstider.

Forsikring

Tryg Forsikring

Byggemåte

Hytta er oppført på søyler, dels mellom-mura.
Bygningen er i tre 4 " isolert reisverk med utvendig tømmermannskledning. Tak er med åstak konstruksjon, pålagt isolert sperretak, luftespalte, taktro, membraner og torv taktekking, der kobla sprossevinduer og ytterdør i panelt tre fyllingsdør.  Bygning utvendig er nymalt, vinduer er behandlet og med nye vindskibord. Der er tilbygd en levegg, her ved inngang er der markterrasse ca. 10 m2 med naturstein heller. Der er kran på yttervegg fra brønnboring for vannforsyning. Utvendig har bygningen god tilstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest.
Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, dusjrom, do, stue/kjøkken og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Totakvegen svinger du inn på Kromvikvegen. Ta av til høyre mot Spjotar.
På vinterstid er det mulig å bestille "skutertaxi".

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2056, Festeavgift: 2500
Tomten er pent opparbeidet med gruset og drenert gårdsplass. Noe av tomten er tilsådd ved hytta, ved inngang er det satt opp levegg og det er hellelagt uteområde med naturstein. Øvrig del av tomta er naturtomt med bjørkeskog. Videre er der bygd et felles brønnhus med to nabohytter. Det er satt opp skigard med staur for å ramme inn uteområdet.

Garasje / Parkering

Ja, på gruset gårdsplass sommerstid.
Parkering for bil vinterstid på medfølgende parkeringsplass, årlig kontingent til grunneier.

Oppvarming

Gruepeis og vedovn, i tillegg til panelovner.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 459 pr. år Feieavgift for 2020

Eiendomsskatt

Ingen eiendomsskatt. Endringer må påregnes.

Løpende kostnader

Festeavgift kr  2.500 pr år
Kontingent for parkering vinterstid: kr 1.200,-

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i LNF område. Kommuneplanens arealdel er gjeldende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

HEFTELSER:
1976/916-3/34  Urådighet  tinglyst 11.05.1976 
Festeretten kan ikke overdras / framleies
uten samtykke fra grunneier
Gjelder feste
 
1976/916-5/34  Festekontrakt - vilkår  tinglyst 11.05.1976
ÅRLIG AVGIFT NOK 600
Festet gjelder til 31.12.2056
Pant for forfalt festeavgift
Leien kan reguleres
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
RETTIGHETER:
1976/916-4/34  Bestemmelse om veg, tinglyst 11.05.1976 
rettighetshaver:Knr:3825 Gnr:135 Bnr:2 Fnr:6

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Felles brønn med 2 andre naboer. Vann til hyttevegg med elvestadrør.
Delvis kommunal vei. Privat vei fra Kromvikivegen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Rune Macgyver Wahlstrøm