Gautefall - Solheia

Nyere hytte med god planløsning, romslig åpen stue- og kjøkkenløsning og 2 bad. Kanskje områdets beste tomt!

Solheia 204 , 3855 Treungen

VISNINGER

7. mars søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 103 m²
Bruksareal 109 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 1 041 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2010
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 94
Energimerking C
FINN.no 208504826
Sist endret 19.02.2021 14:12
Prisantydning 2 980 000
Totalpris 3 068 519
Ligningsverdi 174 000,-

Beregnet totalkostnad

2 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 980 000,-)) -------------------------------------------------------- 88 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 068 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners ved Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Solheia 204, en flott familehytte med god planløsning. Hytta er oppført i 2010 beliggende i et populært hytteområde nær Gautefall. Mange turmuligheter i området sommer som vinter. Oppkjørte skiløyper i et familevennlig turområde. Vinterstid er det kort vei til alpinanlegget på Gautefall. Hytta har god plass til famile og venner med bl.a. 2 bad og 3(5) soverom. Stor og romslig åpen stue- og kjøkkenløsning med god plass til sofagruppe og langbord.  Flott terrasse med utgang fra stuedel i hytta. Velkommen hit!

Innhold

Hytta inneholder:
1. etasje : Hall, vaskerom, bad 1, badstue, bad 2, stue/kjøkken og 3 soverom.
2. etasje : Loftstue og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra boligsalgsrapport datert 16.02.21 utført av Are Bjørkheim. Gulvareal i loftsetasje er på 55 kvm. Oppgitte arealer tilfredsstiller ikke NS 3940 som såkalt målbart areal(190 cm). Dette på grunn av at himlingshøyden ikke tilfredsstiller kravene (målt 189 cm). Dette betyr at soverommene og loftsstue ikke er godkjent som varig opphold.

Standard

Meglerhuset & Partners har gleden av å kunne presentere denne flotte hytteeiendommen på Gautefall. Meget romslig og praktisk hytte med 5 soverom og 2 bad. Moderne og komfortabel standard, her ligger alt til rette for gode dager på hytta!  Trivelig inngangsparti med utvendig bod med god lagringsplass. Fra inngangspartiet kommer man inn i en flott hall med flislagt gulv med varmekabler. Panel på vegger og panel med downlights i himlingen. Godt med lagringsplass for klær og sko. Hytten har et praktisk vaskerom rett på innsiden av inngangsdøren med plass og opplegg til vaskemaskin. Lys og trivelig stue med store vinduer som gir stuen godt med naturlig lys. Heltre gulv. Villmarkspanel på vegger og panel med downlights i himlingen. Godt med spiseplass. Deilig peisovn som skaper stemning og trivsel. Utgang til solrik terrasse. Praktisk kjøkken som inspirerer til stor matglede for store og små. Kjøkkenet er utformet funksjonelt, sentralt plassert i allrommet, og retter seg sosialt mot spiseplassen. Profilert lys kjøkkeninnredning med heltre benkeplate. Integrert komfyr med platetopp, kjøleskap med frys og oppvaskmaskin. Hytten har to delikate bad med flislagte gulv med varmekabler. Flislagte vegger, og panel i himlingene. Badene er utstyrt med dusjhjørne/dusjkabinett, wc og vask over innredning. Elektriske vifter. Fra det ene badet er det inngang til deilig badstue for velvære. Lys og trivelig loftstue som byr på mange muligheter. Heltre gulv. Panel på vegger og i himlingen. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Entré

Romslig entre med god plass til sko og yttertøy.

Stue

Romslig stue- og kjøkkenløsning. Med god plass til langbord og sofagruppe.

Kjøkken

Praktisk kjøkken som inspirerer til stor matglede for store og små.

Bad

Hytta har 2 bad med wc. Fra det ene badet er det inngang til deilig badstue for velvære.

Terrasse

Utgang til solrik terrasse fra stuedel.

Beliggenhet

Solheia Hyttegrend ligger flott til like ved elva som renner ut av Nisser, en av Norges største innsjøer. Elva har blitt oppdemmet og fremstår i dag som en innsjø med fine bademuligheter for store og små. Ved hyttefeltet er det opparbeidet to grillhytter, badeplass og bryggeanlegg for hyttene i området. Områdene rundt Solheia samt østover mot Gautefall er et eldorado for natur- og friluftsmennesket, med tur- og sykkelstier, utallige fiskevann og ta inn over seg den fantastiske naturen som Norge er kjent for. Vinterstid er det kort vei til alpinanlegget på Gautefall. I tillegg er det også preparert opp milevis med langrennsløyper for de som ønsker en roligere tilnærming til vinterens aktiviteter. Fra hytta er det kort avstand til Treungen sentrum med dagligvarebutikker, post mm.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.nissedal.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Nissedal kommune.
Se ellers www.solheia.no

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 2010

Antall soverom

5

Byggeår

2010

Byggemåte

Bygningen er iht. vedlagte tilstandsrapport oppført på støpt plate på mark. Den bærende konstruksjon består av lett bindingsverk. Det er stående villmarkskledning. Saltak tekket med torv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.10.2010 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 109 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 109 m².   (BRA)
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, vaskerom, bad 1, badstue, bad 2, stue/kjøkken og 3 soverom.
2. etasje:
Gulvareal: 55 m².
Loftstue og 2 soverom.
2. etasje er ikke godkjent som varig opphold. Oppgitte arealer tilfredsstiller ikke NS 3940 som såkalt målbart areal(190 cm). Dette på grunn av at himlingshøyden ikke tilfredsstiller kravene (målt 189 cm).
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Grenland: kjør mot Drangedal, og forbi Gautefall alpinsenter. Følg veien videre ca. 10 km, når du nærmer deg Treungen så tar du til venstre mot Heimdal og følger skilt mot Solheia hyttefelt. Når du ankommer hyttefeltet tar du tredje vei til høyre. Hytta ligger på høyre side. Den er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset & Partners.
Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 041 kvm, Eierform: Eiet tomt
Naturtomt bestående av fjell og naturlig vegetasjon. Det er stor platting i trevirke i tilknytning inngangsparti, samt delvis overbygget terrasse på to sider av hytta. Gruset gårdsplass. Kanskje områdets beste tomt!

Garasje / Parkering

Godt med parkering på egen eiendom.

Oppvarming

Peisovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 433 pr. år Kommunale avgifter oppgitt for 2020

Løpende kostnader

Betaling til  Solheia Vel, som kommer 2 ganger pr. år.
Pt. kr. 3.636,- for ett halvt år i 2020.
Veibruk kr 280,-
Vinter og sommer vedlikehold kr 2.131,-
Bruksrett Solheia Hytteselskap kr 750,-
Kontingent kr 250,-
Gatelys kr 125,-
Bommen kr 100,-
Fiber, "Altibox 80 Fritidsbolig"  kr 658,- pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 174 000 pr. 2020
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til område for hyttebebyggelse i henhold til reguleringsplan for Solheia Hyttegrend datert 14.05.1997 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Nissedal kommune.
Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Petter Moen Merete Bjørntvedt Moen