Porsgrunn - Skrukkerød

VISNING AVLYST - BOLIGEN SOLGT UTENOM MEGLER - Tiltalende enebolig med solrik beliggenhet

Skrukkerødtoppen 5 , 3924 Porsgrunn

BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

13%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 148 m²
Bruksareal 165 m²
Bruttoareal 175 m²
Tomt 736 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1987
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 90
Energimerking F
FINN.no 208689416
Sist endret 01.03.2021 12:46
Prisantydning 3 490 000
Totalpris 3 601 519
Ligningsverdi 880 847,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 111 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Skrukkerødtoppen 5. Boligen ligger i et meget etterspurt og populært boområde ca. 1 km sydøst for Porsgrunn sentrum. En innbydende og tidløs enebolig med harmoniske proporsjoner og pene detaljer, med ark i 2. etasje som gir et godt løft og god plass.Med  2(3) soverom, 2 bad, romslig stue og kjøkken, vaskerom, kjølerom,godt med lagringsplass og dobbel garasje fremstår boligen med en god planløsning. Boligen holder en normal standard, så det bør påregnes en del oppussing for å oppnå dagens standard. Ekstra store vinduesflater gir en helt spesiell og luftig romfølelse.  Boligen har flere utganger til pent opparbeidet hage og uteplasser.  Eiendommen ligger i et av de mest attraktive villaområdene i Porsgrunn.Området er veletablert,og det er et barnevennlig boligfelt med gangavstand til skoler, barnehage, idrettsbane, dagligvareforretning og offentlig kommunikasjon. Flotte tur områder i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger vestvendt med gode solforhold og med skjermede flotte uteområder.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etasje:  Hall m/trapp, bad/wc, stue, kjøkken/spisestue, vaskerom, bod og kjølerom.
2. etasje: Gang/trapperom, soverom , bad/wc, soverom og garderober.

Standard

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Skrukkerødtoppen 5. Boligen ligger i et meget etterspurt og populært boområde ca. 1 km sydøst for Porsgrunn sentrum. En innbydende og tidløs enebolig med harmoniske proporsjoner og pene detaljer, med ark i 2. etasje som gir et godt løft og god plass.Med  2(3) soverom, 2 bad, romslig stue og kjøkken, vaskerom, kjølerom,godt med lagringsplass og dobbel garasje fremstår boligen med en god planløsning. Boligen holder en normal standard, så det bør påregnes en del oppussing for å oppnå dagens standard. Ekstra store vinduesflater gir en helt spesiell og luftig romfølelse.  Boligen har flere utganger til pent opparbeidet hage og uteplasser. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et av de mest attraktive villaområdene i Porsgrunn.Området er veletablert,og det er et barnevennlig boligfelt med gangavstand til skoler, barnehage, idrettsbane, dagligvareforretning og offentlig kommunikasjon. Flotte tur områder i umiddelbar nærhet. Eiendommen ligger vestvendt med gode solforhold og med skjermede flotte uteområder.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Byggemåte

På soverom mot syd er det fukstskjolder etter vanninntrengning i vegg, og til stue tak under. Dette er en forsikringssak, og vil bli utbedret før kjøper overtar boligen.  Ønsker kjøper en rask overtagelse, vil  kjøper tre inn i forsikringsavtaelen/oppgjør. Konferer gjerne med megler om dette.
Boligen er oppført  på støpt plate. Den bærende konstruksjon er ikke tilgjengelig for kontroll, men består trolig av lett bindingsverk. Isoleringsevnen er ikke vurdert, men på oppføringstidspunktet ble det brukt 150 mm isolasjon i vegg. Vestlandskledning eller skråskåret kledning, har en skrå skåret forside og fals i underkant. De er
tykkere i underkant enn i overkant og har uhøvlet forside. Taktekking består av dobbelkrom betongstein. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.  Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 04.04.1987, og for garasjen datert 22.02.1988.

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 165 kvm, Bruttoareal: 175 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, bad/wc, stue, kjøkken/spisestue og
vaskerom.
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang/trapperom, bad/wc og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Skrukkerød barnehage (0-5 år) 0.6 km
Flåtten barnehage (0-6 år) 1 km
Rønningen barnehage (0-5 år) 1.3 km
Grønli skole (1-7 kl.) 0.5 km
Klevstrand skole (1-7 kl.)  1.6 km
Stridsklev skole (1-7 kl.)  1.8 km
Stridsklev ungdomsskole 1.8 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)  3.2 km
Porsgrunn videregående skole Sør  4.2 km
Porsgrunn videregående skole  4.7 km

Adkomst

Fra Porsgrunn: Følg Deichmansgate nesten til toppen og ta til venstre inn Trollvegen ca. 100 meter før Meny. Følg Trollvegen i ca. 50 meter og ta til høyre inn Skrukkerødtoppen. Du får boligen på høyre side, og den er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart i nabolagsprofilen.

Tomt

Areal: 736 kvm eiet tomt. Solrik eiendom med flere fine solrike uteplasser. Belegningsstein i inngangsparti, og foran garasje. Hekk rundt tomten, noe plen.

Garasje / Parkering

Parkering i egen garasje, ellers godt med parkering på utsiden av garasjen.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen oppvarmes av ved og elektrisitet. Det er gulvvarme i hall/trapperom, vaskerom, kjøkkendel,bad og toalett.
Esva varmefolie/himlingsvarme i stue og spisestue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr.20.323,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsmsskatt i Porsgrunn kommune. Dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikhold, som f.eks strøm, forsikring og tv-
/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 880 847 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 171 049 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Skrukkerødtoppen datert 19.06.1984.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 5386, tinglyst 14.03.1986 som gjelder diverse rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt fra kommunen. Konferer med megler.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. På egenerklæringsskjema er det krysset feil på arbeid utført. Det skal være faglært.  Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Pål Meen