Langesund sentrum

Leilighet fra 2014 med sjøutsikt - 2 kjøkken, 2 stuer og 2 bad. Leiligheten har god kvalitet og hyggelig atmosfære

Torget 16 , 3970 Langesund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 102 m²
Tomt 335 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 3
Byggeår 1900
Gårdsnummer 106
Bruksnummer 265
Energimerking G
FINN.no 210889871
Sist endret 05.08.2021 10:33
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 571 519
Ligningsverdi 572 266,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 571 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Torget 16 i Langesund sentrum. Leiligheten har god kvalitet, hyggelig atmosfære, tidsriktige farger, effektive løsninger og fremstår lys og trivelig. Praktisk leilighet over 2 etasjer med utgang til to balkonger med flott fjordutsikt og VIP-plass til Wrigthehagens sitt konsertområdet. Leiligheten kan oppfattes som 2 boenheter som er adskilt fra hverandre. Dette er en perfekt bolig for dem som ønsker å bo romslig midt i hjertet av Langesund. Sentrumsnær beliggenhet i Langesund. Sjønære, maritime og idylliske omgivelser ved Langesundsundet. Med nærhet til alt hva en trivelig sørlandsby kan tilby. Langesund med sine koselige småbutikker, daglivare, badeparken, uterestauranter, spisesteder og ikke minst Wrightegaarden som nærmeste nabo, med sitt unike musikk og konsertmiljø. Med sjøen og skjærgården rett utenfor stuedøren, med badestrender, båthavner og fantastiske friluftsmuligheter.

Innhold

Leilighet over 2. etasjer:
1. etasje: Stue, kjøkken, kontor/arbeidsrom og bad/vaskerom/ wc.
2. etasje: Stue/kjøkken, hobbyrom og bad/vaskerom/wc.

Standard

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Torget 16 i Langesund sentrum. Leiligheten har god kvalitet, hyggelig atmosfære, tidsriktige farger, effektive løsninger og fremstår lys og trivelig.  Praktisk leilighet over 2 etasjer med utgang til to balkonger med flott fjordutsikt og VIP-plass til Wrigthehagens sitt konsertområdet. Leiligheten kan oppfattes som 2 boenheter som er adskilt fra hverandre. Dette er en perfekt bolig for dem som ønsker å bo romslig midt i hjertet av Langesund.  Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.  Leiligheten har en bra standard, og fremstår som godt vedlikeholdt. Bad i første etasje har gulvflis med sokkelflis på gulvvarme og malt panelt himling. Bad er utstyrt med vask over innredning, dusjkabinett, wc og uttak til vaskemaskin. Romslig kjøkken i første etasje med god plass til spisebord og sofagruppe. Rommet gir deg god plass til å ha venner og familie på besøk til deilige måltider ved bordet. Om det dreier seg om en filmkveld med maten i fanget, kan stuen være det hyggelige og intime samlingspunktet.Det er hvit kjøkkeninnredning med slett front og benkeplate i eik, som er i bra stand. Det er gulvflister på gulvvarme, malte vegg og himling med 12 downlights. Bad i andre etasje har gulvflis med sokkelflis på gulvvarme og malt panelt himling. Bad er utstyrt med vask over innredning, dusjkabinett, wc og uttak til vaskemaskin. Kjøkken/stue i andre etasje med åpen løsning hvor du kan nyte utsikten. Det er hvit kjøkkeninnredning med profilert front med integrert komfyr, som er i bra stand. God plass til sofagruppe.
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Flott, attraktiv, sentrumsnær beliggenhet i Langesund. Sjønære, maritime og idylliske omgivelser ved Langesundsundet. Med nærhet til alt hva en trivelig sørlandsby kan tilby. Langesund med sine koselige småbutikker, daglivare, badeparken, uterestauranter, spisesteder og ikke minst Wrightegaarden som nærmeste nabo, med sitt unike musikk og konsertmiljø. Med sjøen og skjærgården rett utenfor stuedøren, med badestrender, båthavner og fantastiske friluftsmuligheter.
Langesund ligger ca. 45 min kjøring til Torp flyplass. ca. 2 timer til Oslo. Daglige fergeforbindelser med Fjordline til Hirtshals, samt Stavanger og Bergen.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler
og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Felleskostnader

Sameiet er ikke opprettet. Sameiet administreres av nabo Andreas Kristiansen. Eiendommen er fullverdiforsikret med en totalkostnad på ca. kr 28.000,-. Avsatt beløp til øvrige vedlikeholdskostnader er satt til kr 48.000,- pr år. Felleskostnader og forsikring på leiligheten er kr 1.500,- kr pr, mnd.

Andel fellesgjeld

Det foreligger ikke fellesgjeld i sameiet.

Sameie

Sameiet Torvet 16, org.nr. 892879702, består av 7 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 102 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, kontor/arbeidsrom og bad/vaskerom/
wc.
2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue/kjøkken, hobbyrom og bad/vaskerom/wc
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Når du ankommer torget i Langesund sentrum så ligger leiligheten på venstre side. Leiligheten er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart.

Tomt

Eiet bebygget tomt på 335,6 kvm som er eiet av sameiet.

Garasje / Parkering

Gateparkering

Byggemåte

Bygningen er oppført på grunnmur av betong og steinblokker. Den bærende konstruksjon er ikke tilgjengelig for kontroll, men består trolig av bindingsverk og laftet plank. Fasaden har stående rustikk kledning fra byggeår. Saltak tekket med glasert teglstein av ukjent alder. Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer at takstmannen ikke har gjort bemerkninger som må utbedres, men gjør oppmerksom på fall på badegulv og trapp til leilighet. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på leiligheten. Det gjøres oppmerksom på rom som  er innredet som soverom  ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Nustad barnehage (1-5 år)  2.2 km
Sundby barnehage (0-5 år)  3 km
Tirilltoppen barnehage (0-5 år)  4.1 km
Skoler:
Langesund barneskole (1-7 kl.)  1.3 km
Bamble ungdomsskole (8-10 kl.) 4,7 km
Bamble videregående skole 4.7 km
Croftholmen videregående skole  6.6 km

Adgang til utleie

Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Oppvarming

Boligen oppvarmes av elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Energiforbruk

.

Kommunale avgifter

Kr. 9 632,64.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsmsskatt i Bamble kommune. Dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 572 266 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 060 157 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning, kontor, flomfare og bevaring kulturmiljø i henhold til reguleringsplan for Langesund sentrum-plannr. 218 datert 04.04.2013.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 990064, tinglyst 08.08.1923. Fredningsvedtak/"FATTIGTAVLEN"
Overført fra: 3813-106/265. Gjelder denne registerenheten med flere
Dagboknummer 900470, tinglyst 06.12.1933. Erklæring/avtale    
Fjerning av bensinanlegg fra A/S Østlandske Petroleumsanlegg.
Overført fra: 3813-106/265. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknummer 420806, tinglyst 30.05.2012. Bestemmelse iflg. skjøte  
Rettighetshaver:BAMBLE KOMMUNE   Org.nr: 940244145
Rett for kommunen til vedlikehold av kommunalteknisk annelgg
Overført fra: 3813-106/265, Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Dagboknummer 990064, tinglyst 08.08.1923. Fredningsvedtak/"FATTIGTAVLEN"
Overført fra: 3813-106/265. Gjelder denne registerenheten med flere
Dagboknummer 900470, tinglyst 06.12.1933. Erklæring/avtale    
Fjerning av bensinanlegg fra A/S Østlandske Petroleumsanlegg.
Overført fra: 3813-106/265. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknummer 420806, tinglyst 30.05.2012. Bestemmelse iflg. skjøte  
Rettighetshaver:BAMBLE KOMMUNE   Org.nr: 940244145
Rett for kommunen til vedlikehold av kommunalteknisk annelgg
Overført fra: 3813-106/265, Gjelder denne registerenheten med flere
Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Torget 16, 3970, Langesund, Gnr. 106 bnr. 265 snr. 1 i Bamble kommune

Eier

Mordi eiendom as v. Andreas Kristiansen

Oppdragsnummer

90-21-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.