Grønli - Porsgrunn

Pen enebolig med 2 stuer, 2 kjøkken og 2 bad egen garasje i populært boområde på Grønli.

Grønlivegen 17A , 3922 Porsgrunn

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 207 m²
Bruttoareal 223 m²
Tomt 713 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1977
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 894
Energimerking E
FINN.no 212445347
Sist endret 05.05.2021 14:26
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 386 519
Ligningsverdi 814 458,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 96 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 386 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset og Partners v/ Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Grønlivegen 17 A i Porgrunn. Eneboligen er fra 1977 men er oppgradert i 2007. Boligen har to etasjer, med soverom, bad og kjøkken i begge etasjer. Pent og innholdsrikt kjøkken i hovedetasjen med integrerte hvitevarer. Lekkert flislagt bad i 1. etg. Romslig og trivelig stue med åpen kjøkkenløsning. Pen peisovn i stue.  Lyst og trivelig soverom. Egen garasje.
Boligen er byggemeldt som enebolig. Det er etablert to bruksenheter i boligen. Forholdet er ikke byggesøkt/godkjent. Det vil være lovlig med utleie av deler av egen bolig hvor det er intern tilkomst mellom underetasje og 1. etasje. Ifølge opplysninger er det utvekslet i etasjeskiller for montering av interntrapp.

Innhold

Boligen går over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etg.:  Kjøkken/stue, bad/vaskerom og soverom.
Underetasje: Vindfang, gang, stue, soverom, bad og kjøkken.
Boder og garasje.

Standard

Meglerhuset og Partners v/ Jørn Eik Nilsen har gleden av å presentere Grønlivegen 17 A. Enebolig over 2 etasjer.
Bad i 1. etg. er oppgradert i 2007 med flis på gulv og vegg. Bad i U-etg. har vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegg. I begge baderommene er det montert dusjkabinett. Pen kjøkkeninnredning i underetasje fra 2007 med slette fronter og laminert benkeplate med opplegg og til oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Pen  kjøkkeninnredningen med takhølye skap i 1. etg. fra 2007 med profilerte fronter og laminat benkeplate med integrert kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, komfyr over keramisk platetopp og microovn. Kjøkken i U.etg. har innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg over benkeplate. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.
Romslig stue med åpen kjøkken og stueløsning. God plass til spisestue og sofagruppe. I stuedel er det montert en klassisk og pen elementpeis som gir god varme på kalde dager. Stue og kjøkkendel har hvitmalt tak med spott belysning. Gode vindusflater i rommet gir godt med lys. Utgang til veranda fra stuedel.
Pene lyse soverom, det ene med praktisk skyvedørsgarderobe.
Egen garasje og bod. Velkommen til visning!

Stue

Boligen har åpen kjøkken- og stueløsning i 1. etg.

Kjøkken

Kjøkken i 1. etg. har pen kjøkkeninnredning med gode oppbevaringsløsninger og takhøye skap. Det er  integrert kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, komfyr over keramisk platetopp og microovn.
Kjøkken i U. etg. har innredning med slette fronter og laminert benkeplate. Flis på vegg over benkeplate. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt og populært boligområde på Jønholt/Grønli.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune
Her finner du totaltoversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 207 kvm, Bruttoareal: 223 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 118 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: vindfang, gang, stue, soverom, bad og kjøkken
1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken/stue, bad/vaskerom og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se kart på finn.no Ved fellesvisning vil det bli skiltet med Meglerhuset & Partners sine visningsskilt.

Tomt

Areal: 713 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med gruset oppkjørsel og støttemur.

Garasje / Parkering

Egen garasje og på gruet gårdsplass

Byggemåte

Sålefundamentert på grunn av antatt fjell/sprengstein med tilfylte pukkmasser. Grunnmur av lettklinkerblokker med innvendige skillevegger mur/trevirke. Boligens veggkonstruksjoner over grunnmur er av isolert bindingsverk som er utforet og kledd med stående kledning. Takkonstruksjon, trekonstruksjon med form av saltak. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål fra byggeår. Saltak med kaldtloft tekket med betongstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 06.06.1977.

Oppvarming

Elementpeis fra 2007 i 1. etg. og vedovn i underetasje.
Det er lagt vannsløyfer for fremtidig vannbåren varme i 1. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 440 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 458 pr. 18.03.21 14:45 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 932 047 pr. 18.03.21 14:45 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1946/200108-1/101  Bestemmelse om gjerde, datert 28.01.1946

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Boligen leveres som forevist og vil ikke bli ytterligere ryddet eller rengjort før overtagelse. Boligen overtas med leieforhold dersom ikke annet avtales.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grønlivegen 17A, 3922, Porsgrunn, Gnr. 200 bnr. 894 i Porsgrunn kommune

Eier

Pål Jenssen

Oppdragsnummer

90-21-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.