Vrådal

Vrådal Panorama | Moderne laftehytte u/oppføring med nydelig beliggenhet - 3 soverom - 2 bad - 1 av 2 solgt

Kjetilskotvegen 72 , 3853 Vrådal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

35%

er gift

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 105 m²
Tomt 4 708 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 47
FINN.no 213185317
Sist endret 26.08.2021 12:16
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 1 369

Beregnet totalkostnad

Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 1 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Vrådal!
Meglerhuset & Partners i samarbeid med Finske Tømmerhus Telemark har gleden av å presentere Kjetilskotvegen 72 i flotte omgivelser. Nydelig laftet hytte som vil få en gjennomgående høy standard. Hytten er over 2 plan, og får en meget praktisk romløsning med vindfang, gang, 2 bad, stue/kjøkken og 3 soverom som gir god plass til hele familien og i tillegg gjester.
Finske Tømmerhus Telemark bygger laftehytter med kraftige dimensjoner, utsøkte detaljer og en suveren kvalitet. Dette gir hyttene et fantastisk flott, solid og tradisjonelt uttrykk. Mange som drømmer om hytte, ønsker seg en ekte tømmerhytte. Her får du en moderne tømmerhytte i lamelltømmer. Med maskinlaft er alt millimetertilpasset og du får et bygg som er tett, men som puster. I tømmerhytte får det den lune og gode opplevelsen hvor varmen er magasinert i veggene. Tømmeret blir stablet oppå hverandre og låst sammen i hjørnene. Både innvendig og utvendig blir tømmeret synlig.
Hvorfor bygge nytt:
- Lettstelt og lite vedlikehold
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Man kan flytte rett inn uten å tenke på oppussing. Her kan boligen leveres tilpasset ditt ønske.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader tilknyttet det å eie en ny bolig
Alle tømmerhytter levert fra Finske Tømmerhus Telemark leveres med pre-cut tømmerstokker som standard. Likeledes er alle tømmerhytter produsert ut fra kundens egne tegninger eller tilpasset en katalogmodell. Det er tegningene som er grunnlaget for denne leveransen. Det er TEK 17 med sine krav til tømmerhytter som setter standard. Når det er pre-cut byggesett vil det si at alle tømmerstokker er nøyaktig frest, kuttet og tilpasset på fabrikken til Finnlamelli i Alajärvi, Finland. Boligene i tømmer er prosjektert av Finnlamelli OY og de er ansvarlig for at prosjekteringen er i henhold til Norske krav. Byggesettet blir a levert av Finnlamelli OY. Utomhusområdet blir opparbeidet med stedlige masser.
For ytterligere informasjon se fullstendig leveransebeskrivelsen som ligger i salgsoppgaven.

Prosjektet / Selskapet / Eiendommen

Finske Tømmerhus Telemark.

Beliggenhet

Vrådal Panorama er et flott og attraktivt helårs feriested og området har mye aktivitetstilbud sommer som vinter. Om sommeren bys det på vakker natur, flotte turområder i fjellet med merkede turer (korte og lange), 9 hulls golfbane, nydelig opparbeidet badestrand- og brygge med båtplasser og vannleker for ungdommen, lekeplass med både klatrestativ, hoppepute, skateramp, huskestativ m.m. Alt som skal til for at hele familien skal trives hele året på hytta.
Vinterstid bys det på oppkjørte langrennsløyper på fjellet, korte og lange turer, alt etter ønske og form! Det er 18 nedfarter i alpinanlegget på i alt 15 km og 8 heiser inkl. 8-seters stolheis. Her er det sjelden kø. Kafeteria og bar på området med tidvise aktivitetstilbud for store og små.
Vrådal har et veldig hyggelig og inkluderende miljø hvor man kan slappe av og bare nyte roen, naturen og de aktiviteter man ønsker. Velkommen!

Adkomst

Vrådal ligger i hjertet av Telemark, ca. 1,5 time fra Porsgrunn, ca. 3 timer fra Oslo, 2,5 time fra Tønsberg og Kristiansand, ca. 2 timer fra Sandefjord og Arendal. Det er fine veier både sommer og vinter.
Når man kommer til Vrådal sentrum følger man veien og skilting til Vrådal Panorama/alpinanlegg. Når man kjører forbi Vråvatn og tar opp til høyre mot Vrådal Panorama, kjører man helt opp mot bommen. Like etter bommen er eiendommen beliggende på venstre. Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger

Areal

1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad og stue/kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.
Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Andel av felleseiet tomt på 4708 kvm, jfr. målebrevmottatt fra Kviteseid kommune. Det "arronderer" naturlige tomteparseller rundt hyttene. tomten rundt denne hytten består i all hovedsak avgruset adkomst, terrasse og naturtomt.
Eiendommen er seksjonert, hvor sameiet består av 13 seksjoner. Sameiebrøk: 1/13.
Selger opplyser om at sameiet ikke er organisert med fellesutgifter, regnskap eller vedtekter. Det praktiseres slik at hver og en har ansvar for sine eiendommer, påkostninger/utbedring og vedlikehold av disse.

Parkering

Biloppstillingsplass til 2 biler på tomten.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.
Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det vil bli utarbeidet en egen tilvalgsbrosjyre som viser hva man kan velge. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.  Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Adgang til utleie

Bolig/ fritidsbolig med en boenhet som fritt kan leies ut i sin helhet. Deler av boligen kan også leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Privat vei. Offentlig  vann og avløp i henhold til informasjon fra Kviteseid kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Formuesverdi

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Ved første gangs verdsetting skal ligningsverdien av fritidseiendom (ikke sekundærbolig)normalt fastsettes til maksimal 30 % av markedsverdi, eventuelt til 30 % av bygge kostnaden, inkludert tomt for et nybygg. Se evt. www.skatteetaten.no for til enhver tid oppdatert informasjon.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til fritidsformål, jfr. reguleringsplan "Vrådal Skisenter", vedtatt av kommunestyret 29.06.2000. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Fritidsbolig: Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Kviteseid kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.
Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.
Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.
Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

SALG AV BOLIG/ FRITIDSBOLIG SOM IKKE ER FERDIG OPPFØRT PÅ AVTALETIDSPUNKTET:
Avtaleforholdet er underlagt bestemmelsene i lov av 13.juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (Bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsen entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Bustadoppføringslova §3 sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten.
Kjøper skal ikke betale inn noen del av kjøpesummen før §12 garanti er stillet. Oppgjøret vil bli stående på meglers klientkonto fram til hjemmel er overført, såfremt det ikke er stilt §47garanti. De siste 10% av kjøpesummen skal uansett stå på meglers klientkonto inntil hjemmel til eiendommen er overført til kjøper.
TILLEGG/ ENDRINGER: Kjøper har anledning til å gjøre endringer og tilvalg utover utbyggers planlagte utførelse. Kjøper kan dog ikke kreve endringer/ tillegg som utgjør mer enn 15% av avtalt kjøpesum.
SELGERS FORBEHOLD:
Selger kan ha rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i Bustadoppføringslova. Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majure, streik, ekstreme klimatiske forhold, brann, vannskade, innbrudd o.l., gir selger rett til å forlenge fristen for overtakelse. Kjøper anmodes spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig/ fritidsbolig.
Arealmålinger er foretatt på tegninger og er å betrakte som ca. må,. hvor avvik kan forekomme på sluttproduktet. Eventuelle slike avvik gir ikke noen av partene anledning til å kreve endring av kjøpesummen.
Salgsoppgaven er ikke bindende med for fritidsboligens detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospektet kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard. 2/3D tegninger og illustrasjoner i salgsprospektet er av illustrativ karakter for å vise blant annet rominndeling og forslag til møblering.
VIDERESALG/ TRANSPORT AV KONTRAKT: Eventuell transport av avtalen krever selgers samtykke. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag og selger kan også stille betingelser for samtykket. Ved selgers eventuelle skriftlige samtykke påløper et gebyr på kr. 20.000,- som betales av opprinnelig kjøper. Utgifter til bruk av megler kommer i tillegg. Evt. kostnader til påkrevde endringer av garantier ved evt. transport bekostes ikke av selger/ utbygger.
SALG ETTER AVHENDINGSLOVEN:
Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/ investor, eller når hytta er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen normalt bli gjennomført etter Avhendingslovens bestemmelser.
Avhendingsloven § 2-11 Garanti for oppfylling av avtalen: Ved salg av ny bolig/ fritidsbolig som blir solgt innen seks måneder etter fullføring av boligen, skal selger stille garanti i samsvar med bustadoppføringslova §12, såframt selger har ledd i næringsvirksomhet og kjøper er forbruker. Dette innebærer at dersom det inngås avtale om salg av denne fritidsboligen til forbruker innen seks måneder fra den er ferdigstilt, skal selger stille entreprenørgaranti. Garantien skal stilles straks etter avtaleinngåelse, eventuelt straks etter at nærmere angitte forbehold er løftet. Garantien skal tilsvare minst 3% av kjøpesummen fram til overtagelse, og minst 5% etter overtagelse. Garantien skal vare i 5 år etter overtakelse. Som alternativ til selvskyldnergarantien kan selger deponere en tilsvarende kontantsum.
Pr dags dato foreligger det en uavklart situasjon knyttet til pandemi og coronavirus/covid 19. Selgeren gjør oppmerksom på at dette potensielt vil kunne påvirke fremdriften i prosjektet og med det en forskyvning av overtakelsesdato, jf. bestemmelsen om tilleggsfrist i bustadoppforingslova § 11. Situasjonen vil også kunne påvirke Selgerens valg av entreprenører, leverandører, produkter mv. Selgeren tar med dette et særskilt forbehold om alle forhold tilknyttet pandemi og coronavirus/covid19 som vil kunne påvirke prosjektet, herunder offentlige anbefalinger, nasjonale og internasjonale pålegg og/eller forbud, da også gjeldende entreprenører og leverandører. Selgeren plikter a holde kjøperen informert uten ugrunnet opphold.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Oppvarming

Hytten vil oppvarmes av varmekabler på gulv i 1. etasje, samt peisovn i stuen.

Innhold

Hytte over 2. etasjer:
1. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad og stue/kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og loftstue/soverom.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen. Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Kjetilskotvegen 72, 3853, Vrådal, Gnr. 1 bnr. 47 snr. 10 i Kviteseid kommune

Eier

Finske Tømmerhus Telemark AS v. Jan Helge Rasmussen

Oppdragsnummer

90-21-0028

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.