Porsgrunn - Eidanger

En pen og praktisk leilighet i 2. etg. med skjermet beliggenhet og gode solforhold.

Asalund 54B , 3944 Porsgrunn

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

38%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 72 m²
Bruksareal 75 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 648 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 218
Energimerking D
FINN.no 215041565
Sist endret 03.05.2021 14:18
Prisantydning 1 290 000
Totalpris 1 665 900

Beregnet totalkostnad

1 290 000,- (Prisantydning) 367 891,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 657 891,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 665 900,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners har gleden av å presentere Asalund 54 B i Porsgrunn.  Boligen er en del av Aasalund 2 Borettslag som ligger fint til på Eidanger med en solrik og skjermet beliggenhet.  Fra stuedel er det utgang til delvis overbygget balkong med markise. Stuen er lys og trivelig med god plass til både sofagruppe og spisestue. I stue er det montert koselig peisovn som gir god varme på kalde dager.  Pent hvitt kjøkken med profilerte fronter og med god oppbevaring og benkeplass. Badet har romslig baderomsinnredning, dusjkabinett og opplegg og plass for vaskemaskin. Boligen har 2 pene soverom. Det ene med god plass dobbeltseng og skyvedør inn til bod/garderobe.

Innhold

Boligen inneholder: Vindfang, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/vaskerom. Bod.

Standard

Vi har gleden av å presentere Asalund 54 B i Porsgrunn. Boligen har en god planløsning med 2 soverom. Lys og trivelig stue med utgang til solrik balkong, i tillegg er det gode vindusflater som gir god med lys i rommet. God plass til både sofagruppe og spisestue. Pent peisovn som gir god varme til kalde dager.
Pent kjøkken fra 2003 med profilerte malte fronter og laminat benkeplate. Nytt kjøkkenbatteri i 2020. Vegger har malt strie og det er malte plater i himling. Opplegg og plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Bad er oppført i 2003. Vegger er kledd med malt strie og gulvet har vinylbelegg og varmekabler. Det er montert nytt dusjkabinett og ny servantkran på bad i 2020. Pen baderomsinnredning med servantskap og overskap med speil/lys. Det er opplegg og plass for vaskemaskin.
Boligen har 2 soverom, det ene med god plass til dobbeltseng og skyvedør med inngang til praktisk bod/garderobe.
Boligen har utvendig trapp opp til 2. etg.
Utvendig sportsbod med god lagringsplass.
Det foreligger en våtromsrapport for denne boligen i forbindelse med salget det henvises til denne for ytterligere opplysninger.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Eidanger. Nærhet til barne- og ungdomsskole med idrettsanlegg. Populære rekreasjonsområder sommer som vinter. Boligen ligger i 2. etg. i en del av en firemannsbolig i et trivelig bomiljø.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Felleskostnader

5 450 pr. mnd.
Avdrag lån 1: kr 2.315
Felleskostnad: kr  2.760
Renter: kr 375
Tv og internett er inkludert i felleskostnadene iflg. boligopplysninger fra PBBL.

Andel fellesgjeld

367 891

Andel formue

59 305

Borettslag

Boligen tilhører Asalund 2 Borettslag med org.nr. 985 525 498
Styreleder: Anders Kaasa
Adresse: Larønningen 7 a
Postnr./sted: 3735  SKIEN
Mobil: 90275547
E-post: anders_kaasa_89@hotmail.com

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 11480845, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.03.2021: 0.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 19.03.2021: 1 471 566
Andel av saldo: 367 892
Første termin/første avdrag: 01.01.2004 ( siste termin 01.07.2033 )

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP569345

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger som vedlegg til salgsoppgaven

Husdyrhold

Se vedlagte husordensregler for Asalund 2 borettslag vedr. husdyrhold.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Kjøkken, stue, vindfang, 2 soverom og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se kart på finn.no

Tomt

Areal: 648 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

På felles parkeringsplass

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk og peisovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller
ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som
livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den
tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter
separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i
husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre
forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes
punkt 3-2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller
ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som
livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den
tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter
separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i
husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre
forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes
punkt 3-2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

Adresse og matrikkel

Asalund 54B, 3944, Porsgrunn, Gnr. 50 bnr. 218, andelsnr. 4 i Asalund 2 borettslag med orgnr. 985525498 i Porsgrunn kommune

Eier

Anders Kaasa

Oppdragsnummer

90-21-0032

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport våtrom, egenerklæringsskjema selger  mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.