Brevik

Bjørkøya - hytte med anneks u/oppføring med flott beliggenhet - båtplass i felles bryggeanlegg - står klar våren 2022

Bjørkøya 171 , 3950 Brevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 95 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 904 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 2022
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 148
FINN.no 229465256
Sist endret 20.10.2021 14:31
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 269 869

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 18 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 740 000,-)) -------------------------------------------------------- 19 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 269 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Meglerhuset Telemark har i samarbeid med Bjørkøya Hytter AS gleden av å presentere en nydelige hytte med anneks som er under oppføring på Bjørkøya i Porsgrunn kommune. Her får man en delikat miks av moderne detaljer og en mer klassisk hyttestil. Hytten vil få en god planløsning og god standard, samt  gode materialvalg og håndverk av god kvalitet.  Hytten får store vindusflater i stuedel som gir godt med lys inn i hytten. Stuen blir lys og lekker med koselig hyttepreg og en praktisk utforming, og er i åpen løsning mot kjøkkenet, og har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement og spisestue i kjøkkensonen. De store vindusflatene gir godt med naturlig sollys. Fra stuen blir det utgang til en stor flott terrasse. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Det blir kjøkkeninnredning med slett front. Godt med skap- og benkeplass. Ekstra god takhøyde, gir en enorm effekt på romfølelsen. Delikat bad som innbyr til rekreasjon og velbehag. Bad får gulvflis med gulvvarme, veggflis og lysmalt himling. Det er veggtoalett, vask over innredning, dusjhjørne og uttak til vaskemaskin. Det er to soverom i hovedetasjen, samt hemsen er perfekt for barn og ungdom som ønsker å trekke seg litt tilbake.
Praktisk anneks med stue, bad og soverom for ungdommen, eller for svigermor! Båtplass i felles bryggeanlegg vil følge med. Hyttene leveres nøkkelferdig, og er klare til påsken 2022.
Eiendommen har en solrik og usjenert beliggenhet på Bjørkøya.  Bjørkøya er en stor øy på ca. 1.400 mål som ligger midt i Langesundsfjorden, mellom Brevik og Langesund. Bjørkøya kan tilby flere flotte sandstrender, badeplasser og fine turmuligheter med sine mange veier og stier i et variert terreng.
Fordelene med å kjøpe nytt:
- Hyttene er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.
- Lave omkostninger.
Alle hyttebildene er illustrasjonsbilder.

Forventet fremdrift

Hyttene skal stå ferdig til påsken 2022(primo april 2022).

Beliggenhet

Eiendommen har en solrik og usjenert beliggenhet på Bjørkøya.  Bjørkøya er en stor øy på ca. 1.400 mål som ligger midt i Langesundsfjorden, mellom Brevik og Langesund. Bjørkøya kan tilby flere flotte sandstrender, badeplasser og fine turmuligheter med sine mange veier og stier i et variert terreng. Bjørkøya Mat & Bar er en sommeråpen resturant som har blitt et veldig hyggelig og populært spisested som serverer mat i ypperste klasse.www.bjorkoyamatogbar.no/informasjon). Øyhopping tilbys om sommeren, og har blitt et meget populært tilbud. Kjente sommerbyer som Brevik, Helgeroa og Langesund ligger kun en kort båttur unna. Kort båttur til Stathelle med shoppingsenter,  samt  Quality Hotel Skjærgarden i Langesund med innendørs og utendørs badepark. Langesund ligger kun en kort båttur fra øya, og kan by på gjestehavner, spisesteder og et rikt kulturliv med bl.a konsertene på Wrightegaarden.
Telemarkskysten har en av Norges vakreste skjærgårder. Tar du båten, kan du nyte denne fantastiske skjær-gården med fine destinasjoner som Langesund, Helgeroa, Stråholmen, Jomfruland, Valle Marina og Kragerø. Skjærgården byr på et hundretalls øyer & holmer.
Fritidstilbud:
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune.

Adkomst

Med båt fra Stathelle, Langesund, Bevik eller andre fastlandsforbindelser i området. Øya har også bilferge-forbindelse. Fergen går i rute fra Brevik og rundt til de største øyene i fjorden og har flere anløp om sommeren.  Det er også fergeanløp til øya vinterstid. Rutetider og informsajon finnes på www.fergene.no.
Fergene til Bjørkøya korresponderer også med ferge til andre øyer litt lenger ute i fjorden, noe som gir mulighet for såkalt øyhopping.Se informasjon på  www.visittelemark.no/ting-a-gjore/oyhopping-i-langesundsfjorden-p4275713

Areal

Flott hytte over to plan med anneks. Her får man en delikat miks av moderne detaljer og en mer klassisk hyttestil. Omgivelsene er idylliske, like ved strender og turveier i skogen. Det er gangavstand til egen båtplass, og her ligger alt til rette for herlig sommeridyll. Hyttene ligger høyt til på en stor tomt med nydelig utsikt, og gode solforhold kan nytes.
Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 97 kvm
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang,entré, bad, kjøkken/stue og 2 soverom, samt bad, stue og soverom i anneks.
Hems på 31,9 kvm som ikke har måleverdig areal, grunnet takhøyde under 190 cm. 
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.
Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor hyttens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Bjørkøya 171 - 781 kvm

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.
Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Velforening

Bestemmelse om pliktig medlemskap i Bjørkøya Velforening kr. 500,- pr. år.
Det må påregnes kostnader til Bjørkøya og Siktesøya Vann og Avløpslag (BSVA), pt. kr. 3.000,- årlig.
Med båtplass må det også påregnes en årlig kostnad på kr.400,- pr meter båtplass, til drift av bryggeanlegget. Det er pliktig medlemskap i velforening for Bjørkøya, forening/sameie som skal eie og drifte bryggeanlegget, samt evt. velforening/sameie som skal drifte og vedlikeholde fellesarealer og veier i områdene som Bjørkøya Utvikling AS (BUAS) bygger ut

Adgang til utleie

Dette blir registrert som en fritidsbolig.

Forsikring

Frem til overtagelse vil hyttene være forsikret av selger. Fra overtagelse må kjøper selv besørge forsikringen.

Pengeheftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/Vann/Avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har tinglyst veirett. Det er generelt kjøreforbud på Bjørkøya. Det tillates kjøring til eiendommene for av og pålessing. Eiendommen blir  tilknyttet det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger.

Formuesverdi

Fomuesverdi er ikke beregnet. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Det vises til skatteetatens hjemmeside for mer informasjon.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til formål fritidsbebyggelse i reguleringsplan for Bjørkøya, godkjent 27.02.2018.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler eller Porsgrunn kommune.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.
Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.
Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.
Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustad

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges hyttene iht. bustadoppføringslova.
Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 100.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Etasje

2.

Betalingsbetingelser

Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper.
Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.
Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.
Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Bjørkøya 171, 3950, Brevik, Gnr. 32 bnr.146,147, 148 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-21-0035

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.