Porsgrunn - Heistad

Velholdt familiebolig med flott utsikt - nytt kjøkken - nytt bad - 5 soverom og gode solforhold

Tiurvegen 15 , 3940 Porsgrunn

BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

96%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 152 m²
Bruksareal 174 m²
Bruttoareal 195 m²
Tomt 1 027 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 5
Byggeår 1969
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 277
Energimerking F
FINN.no 214401296
Sist endret 30.04.2021 11:08
Prisantydning 4 350 000
Totalpris 4 464 019
Ligningsverdi 790 345,-

Beregnet totalkostnad

4 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 114 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 464 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Tiurvegen 15 på Heistad . Boligen er betydelig modernisert de to siste år, og har en bra standard og fremstår som lys og innbydende med spennende fargevalg. Boligen inneholder 5 soverom, bad, vaskerom,stue og kjøkken. Eiendommen ligger i et barnevennlig og koselig boligområde på Heistad i Porsgrunn. Det er kort avstand til barnehage, legesenter, matbutikker, idrettsanlegg, skole, badestrand, småbåthavn, tur- og rekreasjonsområder m.m. Ca. 9 km til Porsgrunn sentrum og ca. 4 km til Brevik sentrum. Gode bussforbindelser. Kort vei til E-18

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
Underetasje: Vindfang, vaskerom, hall m/trapp, bad/wc og 2 soverom.
1. etasje: Stue/kjøkken, spisestue, gang, wc, soverom/kontor og 2 soverom.

Standard

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Tiurvegen 15 på Heistad . Boligen er betydelig modernisert de to siste år, og har en bra standard og fremstår som lys og innbydende med spennende fargevalg. Boligen inneholder 5 soverom, bad, vaskerom,stue og kjøkken. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Stue/kjøkken i åpen løsning med laminert gulv, malte flater på veggene, og tak-ess plater med downlights i himlingen. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Det er IKEA  kjøkkeninnredning med slett front og integrert komfyr, oppvaskmaskin, kjøl-/ fryseskap fra 2020. Meget godt med benkeplass og skapplass. Kjøkkenøyen gir fine muligheter for sosialisering til hverdags og fest.  Rommet har et naturlig kontaktpunkt, kombinert med en rekke praktiske funksjoner. Samtidig kan den også fungere som en kobling mellom kjøkken og spisestue, da den åpner opp ut i rommet og skaper den naturlige overgangen. Særdeles lys og luftig stue med store vindusflater. Stuen har en god planløsning med god plass til  både spisestue og sofagrupper. Her kan du virkelig nyte utsikten.
I boligens underetasje er det 2 romslige soverom, meget prakstisk vaskerom, vindfang,hall og delikat nytt bad. Delikat hovedbad som innbyr til rekreasjon og velbehag. Bad er oppført med gulvflis på gulvvarme med sokkelflis, våtromsplater og malt gipsplate i himling. Bad er utstyrt med veggtoalett, vask over innredning og dusjnisje. Godt med gulvplass. Stort og praktisk vaskerom med gulvbelegg uten oppkant lagt i 2020, malt murpuss og noe panel og gips på to vegger og himling. Det er benkeplate med noe underskap.  Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Annet:
Nytt elektrisk og sikringsskap 2020
Ny taktekking i 2015
IKEA kjøkken med integrert hvitevarer 2020
Ny pipehatt i 2021
Vann og avløp i bolig 2020.
Bad/wc i 2020
Velkommen til hyggelig visning i trygge omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og koselig boligområde på Heistad i Porsgrunn. Det er kort avstand til barnehage, legesenter, matbutikker, idrettsanlegg, skole, badestrand, småbåthavn, tur- og rekreasjonsområder m.m. Ca. 9 km til Porsgrunn sentrum og ca. 4 km til Brevik sentrum. Gode bussforbindelser. Kort vei til E-18.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Tide Forsikring Polisenummer: 100-10039070

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 174 kvm, Bruttoareal: 195 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, hall m/trapp, bad og 2 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, gang, wc, soverom/kontor og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra rundkjøringen på Heistad tar du første avkjørsel til venstre, inn på Pans veg ved Rema 1000. Følg Pans veg og ta til venstre inn på Seljevegen og ta deretter til venstre inn på Tiurvegen. Boligen ligger på høyre side i svingen av Tiurvegen, og den er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset & Partners. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart i nabolagsprofilen

Tomt

Eiet tomt på ca. 1027,9 kvm. Tomten er meget romslig og pent opparbeidet. I all hovedsak inngjerdet med hekk. Vestvendt, meget solrikt og usjenert, sjøutsikt mot Eidangerfjorden. Tomten kan by på en solrik terrasse med egen utgang, her kan man sitte lunt og usjenert. Deilig hage for lek og moro.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsforhold i garasje, gårdsplass og gateparkering.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1969, som går over 2 plan. Integrert enkelgarasje. Det er støpt plate på mark i garasje, boligen er oppført på ringmur av betong, etasjeskille av siporex elementer, grunnmur av betongblokker og siporex og saltak med taksteinplater. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det er gjort bemerkninger som bør utbedres, som taknedløp bør ledes bort fra bolig, rekkverk og støttemur og oppgraderinger pga. normal bruksslitasje. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 27.07.1970 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 06.08.1978.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kjellerstua familiebarnehage (0-6 år) 0.7 km
Rypeveien barnehage (0-6 år) 0.7 km
Lundelia barnehage (0-6 år) 1.2 km
Skoler:
Heistad skole (1-7 kl.) 1.4 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 5.9 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl) 6.4 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.) 10.8 km
Croftholmen videregående skole 5.9 km
Bamble videregående skole 6.9 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe, eller blir boligen oppvarmes av elektrisitet.  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 864 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Porsgrunn kommune. Dette blir betalt gjennom de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 790 345 pr. 08.04.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 845 242 pr. 08.04.21
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål jfr reguleringsplan for Skavrakåsen 1 datert 10.11.1966. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Pågående planarbeid: Nei
Vernestatus: Nei
Sefrakregistrert: Nei
(alle utvendige endringer må avklares med kommunen)

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 502244, tinglyst 01.08.1968:
FORKJØPSRETT - RETTIGHETSHAVER: NORCEM AS SINE ANSATTE RETT TIL KALKFOREKOMSTER M M - RETTIGHETSHAVER: AS NORCEM

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tiurvegen 15, 3940, Porsgrunn, Gnr. 69 bnr. 277 i Porsgrunn kommune

Eier

Jonathan Jordon Berthine Jordan

Oppdragsnummer

90-21-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger  mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.