Porsgrunn - Flåtten/Grønli

Innholdsrik halvpart av tomannsbolig med stor solrik tomt og egen garasje i populært boområde.

Flåttenlia 64 , 3925 Porsgrunn

BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

20%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

88%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 182 m²
Bruttoareal 197 m²
Tomt 875 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1959
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 101
Energimerking F
FINN.no 214974312
Sist endret 03.05.2021 11:08
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 942 389
Ligningsverdi 829 544,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 370,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 92 389,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 942 389,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/ Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Flåttenlia 64.
Innholdsrik og velholdt vertikaldelt halvpart av tomannsbolig med gjennomgående normal standard. Flott, solrik tomt høyt og fritt beliggende med dels skrånende, dels flat tomt. Meget attraktivt og populært i veletablert og stille boligområde på Grønli.

Innhold

Boligen går over 2 plan og kjelleretasje, og inneholder følgende:
U.etg.: Entre, gang/trapperom, stue, kjøkken og bad/vaskerom
1. etg.: Spisestue, kjøkken, trapperom, stue, hall og vindfang
2. etg.: Gang/trapperom, bad/vaskerom, to soverom og soverom/kontor.

Standard

Meglerhuset & Partners v/Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Flåttenlia 64.En halvpart av tomannsbolig oppført  i 1959, antatt tilbygget i 2004 og innvendig er boligen oppgradert i 2019. Innholdsrik pen bolig over 3 plan med bl.a  egen ungdomsavdeling. 1. og 2. etg. i boligen inneholder stue og spisestue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og soverom/kontor. Stuen er romslig med store vindusflater som gir godt med lys i boligen. Pent kjøkken med innredning fra 2019 med slette fronter og laminat benkeplate. Godt med lagringsplass i skap og god benkeplass. Bad og vaskerom i 2. etg. og U-etg. har flis og varmekabler i gulv. Innvendig har boligen oppgraderte overflater fra 2019 med malt panel/mdf-panel på vegg. Laminat på gulv. Mdf-panel i himling. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering

Beliggenhet

Meget attraktivt og populært i veletablert og stille boligområde på Grønli. Området er meget barnevennlig, og er et godt og trygt sted å bo. Innen gangavstand ligger Grønli skole, Min barnehage og Rønningen barnehage.
Fotballbane, skiløyper, skøytebane og friluftsområde i nærmiljøet. Gåavstand med ca 1 kvm til Porsgrunn sentrum, med Down Town kjøpesenter og alle byens fasiliteter. Fritids- og aktivitetstilbud og tur- og rekreasjonsområder tilpasset liten og stor i nærmiljøet.
Gå inn på nettsiden:
http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune.
Skoler og barnehager i kommunen ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme
nettside.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6513059/2

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 182 kvm, Bruttoareal: 197 kvm
U-etg.:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang/trapperom, stue, kjøkken og bad/vaskerom.
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Spisestue, kjøkken, trapperom, stue, hall og vindfang.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapperom, bad/vaskerom, 2 soverom og soverom/kontor.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med  Meglerhuset & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Se kart på finn.no.

Tomt

Areal: 875 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med flotte uteplasser og koselig "utestue".

Garasje / Parkering

Egen garasje og på gårdsplass

Byggemåte

Antatt ut fra tomtens beskaffenhet og områdekunnskap at boligen er fundamentert på fjell. Betongdekke med isolert gulv uten bruk av dampsperre. Grunnmur med plass støåpte vegger av betong. Tilbygg av lettklinker blokker med støtplate. Drenering fra byggeår. Boligens veggkonstruksjoner består av antatt grovt bindingsverk, påmontert liggende kledning. Tak er tekket med betongstein fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest for eiendommen. Arealet i underetasjen som er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene, eller for varig opphold. Boligen er bygd i 1965.

Adgang til utleie

Hybel:

Oppvarming

Elektrisitet og peisovn i stue

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 492 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 829 544 pr. 06.04.21 12:39 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 986 358 pr. 06.04.21 12:39 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/500679-1/101  Erklæring/avtale, 23.03.1964  
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/502917-5/101  Bestemmelse om bebyggelse, 04.11.1966  
Bestemmelser om regulering av leien
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0805-49/140
 
971/501206-1/101  Bestemmelse om bebyggelse, 30.03.1971  
rettighetshaver:Knr:3806 Gnr:49 Bnr:125  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningssjefen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Flåttenlia 64, 3925, Porsgrunn, Gnr. 49 bnr. 101 i Porsgrunn kommune

Eier

Ingvill Jensen

Oppdragsnummer

90-21-0041

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.