Vefall - Drangedal

Idyllisk fritidsbolig med anneks, garasje og båtplass med brygge i Nedre Tokevann. Vefall - Drangedal

Drangedalsveien 2311 , 3750 Drangedal

BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

88%

har bolig på over 120 kvm

20%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 72 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 79 m²
Tomt 4 790 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1943
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 30
FINN.no 220859955
Sist endret 14.06.2021 14:28
Prisantydning 990 000
Totalpris 1 026 019

Beregnet totalkostnad

990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 24 750,- (Dokumentavgift) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 36 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 026 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners ved Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Drangedalsveien 2311. Denne idylliske fritidseiendommen ligger i et tun med uthus, garasje og utedo og med flott utsikt over Nedre Tokevann. Flott område med mulighet for fiske og bading. Usjenert beliggenhet med bilvei helt frem.

Innhold

Fritidseiendommen inneholder:
1. etg.: Stue, kjøkken, bad, toalett og vindfang/trapperom
2. etg.: 2 soverom og gang/trapperom.
Uthus:
Vedskjul og bod.
Garasje
Utedo med lager.

Standard

Vi har gleden av å presentere Drangedalsveien 2311. Dette er godt vedlikeholdt hytte. Hytta inneholder:  Stue, kjøkken, to soverom bad, toalett, vindfang/trapperom. Hytta ligger i et koselig tun med uthus, garasje og utedo.
Hytta går over to etasjer. I 1. etg. på hytta er det vindfang/trapperom, bad, toalett, kjøkken og stue. I hytta sin 2. etg. er det gang/trapperom og 2 soverom.
Lys og trivelig stue med gode vindusflater gir godt med lys inn i rommet. Det er montert vedovn for kalde dager.
Fin spiseplass på kjøkken, her er det også montert vedovn. Kjøkkeninnredning med slette fronter og beslått benk med kum.
Bad/vaskerom med vinylbelegg på gulv og panel på vegg. Innredning med servantskap, speil/lys og dusjkabinett. Opplegg og plass til vaskemaskin.
Toalettrom med vinylbelegg og panel på vegg og i himling. Her er det montert tørrtoalett med ventilering over tak.
To trivelige soverom i 2. etg. Vedovn i 2. etg.
     
Gulver har malte tregulv eller gulvbelegg. Vegger har furupanel, malt faspanel o.l. og malte plater/strie. Himlinger har synlige opprinnelige takbjelker og malt panel/ plater. Vinduer er smårutete.  Det er innlagt strøm samt innlagt vann fra borehull og spillvann til terreng
Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Velkommen til visning!

Beliggenhet

Landlig og idyllisk beliggenhet med nærhet til flott turterreng og fiske- og bademuligheter. Eiendommen ligger ca. 100 meter fra Nedre Tokevann som er svært godt egnet for utflukter med båt/kano.

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 79 kvm
HYTTE:
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, toalett og vindfang/trapperom
2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  2 soverom og gang/trapperom.
UTHUS:
1. etasje:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vedsjul og bod.
GARASJE:
1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Biloppstilling.
UTEDO:
Bruksareal: 4 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utedo og lager.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det er enkel og god adkomst på vei.  Parkering på gruset biloppstillingsplass.

Tomt

Areal: 4 790 kvm, Eierform: Eiet tomt
Trivelig og solrik tomt bestående av en del plen samt naturtomt. Det er beplantet med kirsebærtre, plommetre samt prydbusker.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset biloppstillingsplass

Byggemåte

Fundament på fjell/løsmasser med kjellervegger av betongmur. Oppført i laft over grunnmur, utvendig har bygningen stående kledning. Plassbygget takkonstruksjon med taktekket av stålplater fra ca. 2010. Trevinduer med koplet glass. Ytterdører i beiset utførelse og isolerglass fra 2009.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. Drangedal kommune.

Oppvarming

Elektrisitet og vedfyring, det er montert vedovn i 1. etg. i stue og kjøkken samt i 2. etg.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 355 pr. år Kommunale avgifter er oppgitt for 2020.

Eiendomsskatt

Det er i Drangedal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Under innhenting fra selger. Konferer megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbolig.  Iflg. bestemmelser til kommunedelplan for Toke med Oseidvann 2019 - 2029. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1968/63-1/31  Bestemmelse om veg, tinglyst 12.01.1968
rettighetshaver: Knr: 3815 Gnr:26 Bnr:17

Vei/vann/avløp

Ikke offentlig vann og avløp. Direkte avkjøring fra hovedvei. Tilknyttet lokale vannforsyning fra borrehull og spillvann til terreng med tørrklosset.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Boligen blir ikke ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse, utover at møbler og inventar i boligen blir fjernet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Ifølge kommunale kart ser det ut til at annekset på eiendommen er bygget på/delvis utenfor tomtegrensen.  Denne risikoen bærer eventuelt ny kjøper.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Drangedalsveien 2311, 3750, Drangedal, Gnr. 26 bnr. 30 i Drangedal kommune

Eier

Linn Grønland Mari - Anne Terjesdatter Heiland Tingberg

Oppdragsnummer

90-21-0042

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.