Findal - Stathelle

-BUD MOTTATT- Meget innbydende, nyere vertikaldelt bolig med flott utsikt - fire soverom og to delikate bad - carport

Findalskleiva 45 , 3962 Stathelle

BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

56%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 125 m²
Bruksareal 129 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 3 357 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 2015
Gårdsnummer 16
Bruksnummer 100
Energimerking C
FINN.no 216100646
Sist endret 02.05.2021 16:00
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 972 769
Ligningsverdi 900 463,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 82 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 972 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Telemark  har gleden av å presentere denne kvalitetsboligen, i naturskjønne omgivelser med flott utsikt .Lekker og delikat halvpart av tomannsbolig fordelt på to etasjer med hall, stue, kjøkken, 4 soverom og 2 bad. Boligen ligger skjermet og fint til i boligfeltet. Boligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet i Fagerliåsen på Stathelle. Flotte turområder i umiddelbar nærhet, samt nærheten til sjøen.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etasje: Hall, bad, gang, garderoberom, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje: Gang, bad, loftstue/soverom og 2 soverom.

Standard

Meglerhuset & Partners Telemark har gleden av å presentere denne kvalitetsboligen, i naturskjønne omgivelser med flott utsikt. Nyere tomannsbolig fordelt på to etasjer med 4 soverom. Et av soverommene er i første etasje. Dette gjør boligen til et trygt og lettstelt sted å bo, der alt ligger til rette for en god botilværelse. Boligen holder en god standard. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering. Lys og trivelig hall. Flis på gulvet med varmekabler. Lysmalte vegger og lysmalt himling med downlights. Praktisk bod med god plass for sko og yttertøy. Delikat kjøkken som innbyr til gode matopplevelser for store og små.Grå kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Det er integrert komfyr med komfyrvakt, oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskap. Kjøkkenet er i åpen løsning med stue som gir god plass til spisebord. Store vinduer som gir mye lys, og en hyggelig atmosfære. Fra kjøkkenet er det utgang til koselig uteplass med gode solforhold. Flott og lys stue med god plass til sittegruppe. Pen peisovn med stor glassfront. Pent og tiltalende bad i 1. etasje med fliser på gulv og vegger. Badet inneholder dusjhjørne, baderomsinnredning i hvit utførelse, og vegghengt toalett. Lysmalt himling med downlights. I tillegg til soverommene i andre etasje er det en lys og åpen loftstue. Loftstuen er trivelig og gir boligen et ekstra oppholdsrom. Dette passer ypperlig som kontor eller tv-stue. Nydelig utsikt. Romslig og delikat hovedbad i andre etasje med fliser på gulv og vegger. Badet inneholder dusjhjørne, baderomsinnredning i hvit utførelse, og vegghengt toalett. Klargjort for badekar. Lysmalt himling med downlights.
Annet:
- Praktisk utvendig sportsbod.
- Lavt strømforbruk.
- Carport i fellesanlegg.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Beliggenhet

Boligen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med flott beliggenhet i Fagerliåsen på Stathelle.  Det er kort avstand til fjorden, sjøen, turområder, fritidstilbud, butikker, skole, barnehage, og til kjøpesenteret på Brotorvet med alle sine fasiliteter.
Her er det verdt å ta en titt - velkommen til Findalskleiva 45
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Sparebank 1.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 129 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, gang,bad/wc, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Bad/wc, gang, loftstue/soverom og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Stathelle: Kjør retning Rugtvedt gjennom Høgenheitunnelen. Ta til høyre inn på Herreveien og kjør ca. 1.6 km. Ta til venstre inn Høenveien rett etter Stall Findal. Ta deretter første vei til høyre inn i Fagerliåsen. Ta deretter første vei til høyre. Boligen ligger som andre bolig på venstre side og er merket med til salgs plakat fra
Meglerhuset & Partners Telemark. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart.

Tomt

Felles eiet tomt på 3.356,6 kvm. Tomten er pent opparbeidet med plen og usjenert terrasse i impregnert trevirke. Gruset innkjørsel. Deilig hage for lek og moro.
Eiendommen er seksjonert, hvor sameiet består av 6 seksjoner. Sameiebrøk: 1/6. Selger opplyser om at sameiet ikke er organisert med normale fellesutgifter, regnskap eller vedtekter, men det er en månedlig utgift på kr. 200,- til støm carport. Det praktiseres slik at hver og en har ansvar for sine eiendommer, påkostninger/utbedring og vedlikehold av disse.

Garasje / Parkering

Parkering i felles carport, samt parkeringsplass på egen grunn. Stor gjesteparkering i kort avstand fra boligen.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt såle. Den bærende konstruksjon består av lett bindingsverk. Det er liggende kledning. Vinduene er i impregnert trevirke, ferdig overflatebehandlet med 2-lags energispareglass. Yttertak består av saltak, tekket med enkeltkrom betongstein. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det er ikke gjort bemerkninger som bør utbedres.  Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 11.02.2016.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Barnehagen Marthas hage (0-6 år) 1,6 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år)  3.1 km
Falkåsen barnehage (3-5 år)  4.2 km
Skoler:
Rugtvedt skole (1-10 kl.) 2.5 km
Croftholmen videregående skole 5 km
Bamble videregående skole 5.9 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Peisovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke innehar varmekilde, vil
eiendommen selges slik, uten ytterligere innstallering av slikt fra selgers side. Dette avviker fra bransjenormen.

Energimerking

[Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 560,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 900 463 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 241 668 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål henhold til reguleringsplan for Findal B11-B15 datert 18.09.2012.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen
forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 898062, tinglyst 30.09.2015
Bestemmelse om parkering  
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:16 Bnr:99 Snr:1  
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:16 Bnr:99 Snr:2  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknummer 898062, tinglyst 30.09.2015
Bestemmelse om avfallsplass
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:16 Bnr:99 Snr:1  
Rettighetshaver:Knr:3813 Gnr:16 Bnr:99 Snr:2  
Gjelder denne registerenheten med flere
Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Findalskleiva 45, 3962, Stathelle, Gnr. 16 bnr. 100 snr. 4 i Bamble kommune

Eier

Jonas Arnøy Christensen

Oppdragsnummer

90-21-0044

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.