Kjellestad Vest - Stathelle

Velholdt enebolig på Kjellestad Vest med 3 soverom og 2 bad i hyggelig boligområde!

Tyrikleiva 3 , 3960 Stathelle

BE OM SALGSSUM
Per Arne Sandersen
Per Arne Sandersen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

18%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 182 m²
Bruksareal 218 m²
Bruttoareal 235 m²
Tomt 930 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 460
Energimerking E
FINN.no 216948823
Sist endret 07.05.2021 13:24
Prisantydning 3 250 000
Totalpris 3 354 019
Ligningsverdi 891 319,-

Beregnet totalkostnad

3 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 104 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 354 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/ Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Tyrikleiva 3 på Stathelle. Denne eneboligen er godt vedlikeholdt og inneholder bl.a. 3 soverom, 2 bad og eget vaskerom. Eneboligen ligger i et attraktivt boligområde på Kjellestad Vest. Meget barnevennlig uten gjennomgangstrafikk.

Innhold

Boligen er over 2 etasjer, og inneholder følgende:
1. etg.: Vindfang, vaskerom, hall, stue, gang, bad og soverom.
2. etg.: Stue, spisestue/trapperom, kjøkken, gang, 2 soverom og bad
Boder og garasje.

Standard

Meglerhuset & Partners v/ Per Arne Sandersen har gleden av å presentere Tyrikleiva 3 på Stathelle. Enebolig over 2 plan med god planløsning. Garasje etablert i tilknytning til bolig. Praktisk romslig gang med god oppbevaring for klær og sko. Trivelig kjøkken med innredning fra 1996 med profilerte fronter og benkeplate av heltre/stein. Malte overflater på vegg under overskap. Opplegg og plass til oppvaskmaskin og microovn, integrert kjøleskap, komfyr og kokesone med gasstopp, platetopp og grillplate. Lys og trivelig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Direkte utgang via skyvedører ut til veranda. Gode vindusflater gir godt med lys inn i stue og kjøkken området.  Det er montert vedovn i stue. Boligen har 3 pene soverom, 2 av soverommene har skyvedørsgarderobe. Pent bad oppgradert i 2008 med nye veggplater og ny praktisk innredning. Det er montert dusjkabinett i baderommet i 1. etg. Bad i 2. etg. er rehabilitert i 2015. Overflater med flis på gulv og vegg/malte veggplater og nye varmekabler iflg. selger. Innredning med servant og speil/lys også dette badet har dusjkabinett.
Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.

Beliggenhet

Velkommen til Kjellestad Vest. Eiendommen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde med solrik beliggenhet. Tyrikleiva 3 ligger skjermet til da boligen i en blindvei. Skog og flotte turområder i nærområdet.  Kort avstand til barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, barnehager, badestrender og kjøpesenter. Kort vei til bussholdeplass med god forbindelse.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no
Her finner du totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud fra Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunen ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehager" på samme side.

Forsikring

Eika Polisenummer: 6066131/13

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 218 kvm, Bruttoareal: 235 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, hall, stue, gang, bad og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, spisestue/trapperom, kjøkken, gang, 2 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se kart på finn.no

Tomt

Areal: 930 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet  tomt med steinsatt innkjørsel med plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Garasje etablert i tilknytning til bolig.

Byggemåte

Fundamentert på leire med vegger av lettklinkerblokker. Oppført i bindingsverk over grunnmur. Utvendig har bygningen stående kledning som er overflatebehandlet sist i 2017. Vinduer og dører i all hovedsak med isolerglass i fra 1977. Enkelte utskiftninger i 1996, 2015, 2017 og 2021.Valmtakkonstruksjon tekket med betongstein. Drenering er opplyst skiftet på 3 sider i 2012. Utvendig kledning består av stående tømmermannskledning. Takrenner og nedløp i plast fra byggeår. Terrasse utskiftet og utbygget i 2013. Teglsteinspipe beslått med nyere takhatt over tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest  datert 12.09.2011 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Boligen har innstallert 2 varmepumper og det er montert vedovn i 2. etg. Nedgravd oljetank er tømt iflg. selger. Det foreligger ikke dokumentasjon, dette er kjøpers ansvar.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 140 pr. år Brev om e-skatt ble sendt ut 25/2-21, som i dette tilfellet endte opp med en økning i kr. 64,- pr.mnd. og grunnlag kr. 2.033.500,- Her er det også installert vannmåler som naturlig nok vil påvirke utgiftene gjennom et år.

Eiendomsskatt

Det er i Bamble kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 891 319 pr. 27.04.21 13:55 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 208 747 pr. 27.04.21 13:55 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer 14840, tinglyst 25.10.1977.
Bestemmelse iflg. skjøte  
RETTIGHETSHAVER: NORSK HYDRO PRODUKSJON AS
RETT TIL MINERALE FOREKOMSTER
Bestemmelse om vann/kloakkledning  i eiendomsrett
Tinglyst forkjøpsrett til Bamble kommune slettes ved salg.
RETTIGHETER I EIENDOMSRETT:
1978/6710-1/101  Bestemmelse om bebyggelse, 26.05.1978  
rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:25 Bnr:460  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er installert vannmåler i boligen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sandersen@partners.no eller SMS: 95 99 80 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tyrikleiva 3, 3960, Stathelle, Gnr. 25 bnr. 460 i Bamble kommune

Eier

Toralf Halvorsen

Oppdragsnummer

90-21-0045

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.