Heistad - Porsgrunn

1 av 2 solgt - ny tomannsbolig - alt på en flate - god standard - 2 soverom - klar for overlevering januar 2022

Lillebakken 3B , 3941 Porsgrunn

VISNINGER

29. november mandag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

47%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 670 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2021
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 631
Energimerking C
FINN.no 217845916
Sist endret 24.11.2021 09:26
Prisantydning 1 462 500
Totalpris 3 251 159
Fellesutgifter 5 950,-

Beregnet totalkostnad

1 462 500,- (Prisantydning) 1 787 500,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 250 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 1 159,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 251 159,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har i samarbeid med Ragge Invest A/S gleden av å presentere en ny andelsleilighet under oppføring med alt på et plan i meget populært boområde.  Lillebakken Borettslag har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Heistad i Porsgrunn. Heistad, er full av muligheter for familier som er glad i å være i aktivitet, sommer som vinter. Det er et godt barnehagetilbud og gode skoler. Gode kollektivtilbud og kort avstand til flere dagligvarer, apotek, blomsterforretning, legesenter og Hei Idrettsforening med svømmehall og flere fritidstilbud. Fine turområder sommer som vinter. Kort vei til flotte badestrender.
Det vil oppføres en tomannsbolig organisert som borettslag med leiligheter med alt på en flate. Dette gjør boligene til et trygt og lettstelt sted å bo, der alt ligger til rette for en god botilværelse. Hele boligen vil holde en gjennomgående god standard.
Lav inngangssum med 20 års avdragsfrihet på andel fellesgjeld. Kjøpet finansieres med 45% innskudd og 55% andel fellesgjeld. Ingen dokumentavgift.
Overtagelse ca. 14.01.2022
Hvorfor kjøpe nytt:
- Lettstelt og lite vedlikehold.
- Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
- Man kan flytte rett inn uten å tenke på oppussing. Her kan boligen leveres tilpasset ditt ønske.
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader tilknyttet det å bo i en ny bolig
Velkommen til visning!

Innhold

Leilighet med alt på en flate med livsløpsstandard:
1. etasje:
Gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.

Standard

Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Lillebakken 3B. Tomannsboligen som vil utgjøre Lillebakken borettslag blir moderne og svært delikate med god standard. Leilighetene vil fremstå som lyse og innbydende med spennende fargevalg, med varmekabler i alle gulv.  Boligene leveres i henhold til teknisk forskrift 2017 (TEK17).
Vindfang:
Lys og trivelig vindfang med god plass til sko og yttertøy. Parkett på gulv med varmekabler. Lysmalte vegger og himling.
Kjøkken:
Det leveres valgfritt kjøkken fra Marbodal kjøkken eller Systemkjøkken til kr. 60.000,-.  Kjøkkenet er i åpen løsning med stue som gir god plass til spisebord. Store vinduer som gir mye lys, og en hyggelig atmosfære.
Stue:
Parkett på gulvet. Vegger med delikat fargevalg og lysmalt himling. Flott og lys stue med god plass til sittegruppe. Vedovn Curve 100 for ekstra kos og hygge vil bli montert. Fra stuen er det utgang til koselig uteplass.
Bad:
Pent og tiltalende bad med flislagt gulv med varmekabler, baderomsplater på veggene og lysmalt himling med downlights. Badet inneholder dusjhjørne, baderomsinnredning i hvit utførelse, og vegghengt toalett.
2 soverom:
Delikate soverom med parkett på gulvene. Panelplater på veggene og lysmalte himlinger.

Beliggenhet

Lillebakken Borettslag har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet på Heistad i Porsgrunn. Heistad, er full av muligheter for familier som er glad i å være i aktivitet, sommer som vinter. Det er et godt barnehagetilbud og gode skoler. Gode kollektivtilbud og kort avstand til flere dagligvarer, apotek, blomsterforretning, legesenter og Hei Idrettsforening med svømmehall og flere fritidstilbud. Fine turområder sommer som vinter. Kort vei til flotte badestrender.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Felleskostnader

Til dekning av løpende felleskostnader innbetaler den enkelte andelseier(kjøper) et månedlig beløp som er
kr. 5.950,-.
Felleskostnader består av borettslagets faste og variable driftskostnader. Fellesutgiftene inkluderer ellers:
- Renter på felleslån (avdrag etter 20 år)
- Grunnpakke kabel TV/ Internett
- Bygningsforsikring
- Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
- Revisjon
- Andre driftskostnader
- Utvendig vedlikehold
- Eiendomsskatter / kommunale avgifter
Telefon, strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.
Felleskostnadene for den enkelte leilighet er stipulert i henhold til budsjett og fordeles etter fordelingsnøkkel. Endelig størrelse på felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre, ved overtakelse, og styret vil påse at evt. nødvendig endring i felleskostnader innføres.
Strømforbruk ikke del av felleskostnad. Kjøperne inngår egne avtaler med kraftselskap og netteier, og kostnaden belastes den enkelte etter forbruk.
Selger inngår på vegne av borettslaget en avtale om leveranse av grunnpakke TV og internett. Den enkelte kan enkelt oppgradere pakken ved å kontakte leverandøren.
Felleskostnadene fordeles slik ved felleskostnader på kr. 5.950,-:
Renteutgifter kr.2.741,-
Avdrag kr. 0,-
Driftsutgifter kr. 3.209,-
Borettslagets lån er avdragsfritt de første 20 årene. De første 20 årene betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke fra kr. 5.950,- til  12.117,- avhengig av boligens andel fellesgjeld. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

12.117,-

Andel fellesgjeld

1 787 500,-

Avdrag fellesgjeld

20 års avdragsfrihet på andel fellesgjeld.

Borettslag

Prosjektet skal føres opp på Gnr 69 bnr 631 på Heistad i Porsgrunn kommune, som blir heleid av borettslaget. Boligene tildeles andelsnummer. Andelsnummer for hver enkelt bolig vil bli fastsatt når borettslaget er stiftet. Hjemmelshaver er Lillebakken Borettslag.
Borettslaget vil bli tilknyttet Skien Boligbyggelag. Kjøpere som ikke er medlem av SBBL må tegne medlemskap i SBBL. Medlemmer i SBBL har forkjøpsrett til boligene ihht egne frister ved salgsstart. Ved senere salg av enheter har medlemmer i SBBL forkjøpsrett. Overtagelsestidspunktet vil bli varslet kjøper ca. 4 uker før antatt overtagelse. Kjøper aksepterer at endelig overtagelsesdato vil bli varslet kjøperne senest 14 dager før overlevering.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Styreleder i borettslaget er Bjarne Olsen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Forutsatt at alle boligene er solgt blir borettslaget gjennom SBBL som forretningsfører, tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Sikringsfondet dekker, etter nærmere regler, tap dersom beboere ikke klarer å betale sin del av fellesutgiftene.
Prosjektet har ikke IN-ordning. Borettslaget kan derimot inngå egen avtale med forretningsfører om individuell nedbetaling av fellesgjeld, under gitte forutsetninger. Andelseier vil ved denne ordningen ha større fleksibilitet til å styre sin egen fellesgjeld og derved finanskostnadene. Ved nedbetaling av andel fellesgjeld, helt eller delvis, reduseres månedlige finanskostnader til borettslaget i henhold til innbetalt beløp. Nedbetaling av fellesgjeld kan ikke reverseres.i

Fellesgjeld / lånevilkår

Total fellesgjeld for borettslaget blir 3.575.000,- og lånevilkårene er pr. 26.03.2021:
Rentebetingelser: 1,84 % flytende rente
Lånets løpetid: 40 år
Avdragsfrihet: 20 år
Det tas forbehold om endringer i renten, som vil bli endret i takt med utviklingen i rentemarkedet. Borettslaget kan etter innflytting evt. beslutte binding av renten. Etter 20 år må borettslaget betale avdrag og andelseieren får en økning i sine felleskostnader fra dette tidspunktet.

Rentekostnader fellesgjeld

2741,-

Vedtekter / husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for borettslaget som er bindende for kjøper. Vedtektene er en del av salgsprospektet og det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Andelseier plikter å følge borettslagets vedtekter.

Husdyrhold

Dyrehold søkes til styret

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.
Boligenes areal oppgis i prisliste med bruksareal (BRA) som er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, vegger og sjakter, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg oppgis areal med primærrom(P-ROM) som tilsvarer BRA- arealet med fradrag av boder. På tegninger oppgis enkeltroms areal, som er rommets nettoareal innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for oppgitte arealer, uten at kjøper kan kreve prisavslag. Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940 og er foretatt av arkitekt etter salgstegninger datert 02.12.2020. Det opplyses om at plantegninger i salgsoppgaven ikke er måleverdige. Måleverdige tegninger ligger i salgsoppgaven.

Adkomst

Fra Breviksvegen: Ta av på Strandjordvegen, så tar du andre veg til venstre inn Brønnløkkavegen, deretter første vei til høyre inn Lillebakken. Tomten ligger på høyre side, og er merket med til salgsbanner fra Meglerhuset Telemark og  Ragge Invest A/S. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Felles eiet tomt tilhørende borettslaget på 670 kvm.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er en 1/2 part av en tomannsbolig over ett plan. Bolig blir oppført i 2021. Boligen er oppført på støpt såle med yttervegger oppført i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Tre-vinduer med 3-lags energiglass, terrassedør med 3-lags energispareglass, og ytterdører med isolerglass. Saltakkonstruksjon med dobbelkrum betongtakstein og nedløpsrør leveres i plastbelagt stål i fargen Silver.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Lundelia barnehage (0-6 år)  1 km
Kjellerstua familiebarnehage (0-6 år)5 km
Rypeveien barnehage (0-6 år)  1.5 km
Skoler:
Heistad skole (1-7 kl.) 1.7 km
Brattås skole (1-7 kl.)  3.1 km
Brevik skole (1-7 kl.)  3.2 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)  6.1 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl. 6.6 km
Croftholmen videregående skole  5.6 km
Bamble videregående skole  6.6 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen vil varmes opp på følgende måte: Elektrisk oppvarming ved varmekabler, komplett balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning samt ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Selger plikter å utarbeide energiattest ved ferdigstillelse. Boligene er planlagt å oppfylle Energikarakter C man kan dog ende opp med lavere energikarakter uten at dette anses som en mangel.

Kommunale avgifter

Disse kostnadene er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten i etterkant av at man har overtatt leiligheten (første årsskifte etter tinglyst hjemmel).
For 2019 var satsene 25% av boligverdien for primærbolig og 90% av boligverdien for sekundærbolig. Dersom formuesverdien overstiger 30% av markedsverdi for primærbolig, eller markedsverdien for sekundærbolig kan formuesverdien kreves nedjustert.
Ta kontakt med megler eller Skatteetaten ved spørsmål.

Regulering

Eiendommen  ligger i uregulert område som ifølge kommuneplanens arealdel (2018-2030) er definert som Boligbebyggelse - Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Ca. 14.01.2022. Kjøper vil bli varslet om overtagelsesmåned ca. 3 måneder før overtagelsestidspunkt. Selger vil senest 4 uker før ferdigstillelse av boligen meddele kjøper skriftlig om overtagelsesdato. Ca. 14 dager før overtagelsen vil selger innkalle til en forhåndsbefaring hvor det føres protokoll. Hver kjøper vil ved overtagelse få overlevert FDV dokumentasjon.

Diverse

Betalingsbetingelser:
Kjøper skal innbetale 10 % av kjøpesum ved kontraktsinngåelse som sikkerhet for betaling. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper.
Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.
Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.
Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.
Salg av kontraktsposisjon:
Kontrakten gjelder individuelt for hver kjøper. Dersom kontrakten skal transporteres eller endres, kreves samtykke fra selger. Selger kan nekte uten å måtte begrunne sin avgjørelse. Det er i kjøpekontrakten satt særlige vilkår for slikt videresalg. Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse vil det påløpe et gebyr fra Selger på kr 30 000. inkl mva. + megleromkostninger for merarbeid i forbindelse med salget. Med selgers samtykke kan kjøper videreselge sin kontraktsposisjon før overtagelse av boligen har funnet sted. Dette kan faktureres/ innkreves av megler. Ervervet vil etter slik godkjenning kunne tinglyses direkte til tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper. Transport av kontrakt medfører også et garantiansvar ovenfor ny kjøper. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering.
Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag.
Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leilighetene vil bli utlyst på forkjøpsrett etter budaksept.
3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf. borettslagslovens § 4-15 første ledd.
Kjøper må bli styregodkjent
"2-3 Overføring av andel og godkjenning av ny andelseier
(1) En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
(2) Borettslaget kan nekte godkjenning når det er saklig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med punkt 2 i vedtektene.
(3) Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt.
(4) Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen."

Adresse og matrikkel

Lillebakken 3B, 3941, Porsgrunn, Gnr. 69 bnr. 631, andelsnr. 5968 i Lillebakken Borettslag i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.