Follestad - Skien

Sjarmerende og innholdsrik eiendom med flott beliggenhet ved Skienselva nær sentrum.

Nedre Elvegate 12 , 3724 Skien

VISNINGER

17. juni torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jørn Eik-Nilsen
Jørn Eik-Nilsen Eiendomsmegler / Daglig leder

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

46%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 154 m²
Bruttoareal 166 m²
Tomt 251 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1881
Gårdsnummer 300
Bruksnummer 889
Energimerking G
FINN.no 221629842
Sist endret 11.06.2021 12:14
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 832 769
Ligningsverdi 636 894,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 832 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Nedre Elvegate 12. Innholdsrik enebolig med bl.a. Vindfang, toalett, vaskerom, 2 soverom, kjøkken, spisestue og 2 stuer. Eneboligen ligger flott til ved Skienselva og med utsikt til Klosterøya med bl.a. Skien videregåedne skole. Det er gangavstand til Skien sentrum med alle byens fasiliteter.

Innhold

Eneboligen inneholder:
1. etg.: Vindfang, gang/trapperom, bad, toalett, vaskerom, soverom, kjøkken, stue og spisestue.
2. etg.: Gang/trapperom, stue og soverom
Bod både inne og ute.
Egen garasje
Uinnredet loft

Standard

Meglerhuset & Partners ved Jørn Eik-Nilsen har gleden av å presentere Nedre Elvegate 12 i Skien. Sjarmerende og  Innholdsrik enebolig med garasje. Boligen går over 2 plan.
I boligens 1. etg. er det inngang til vindfang og gang/ trapperom. Videre er det kjøkken, stue og spisestue og ett soverom. I tillegg er det bad, toalett og vaskerom.
Boligen har et sjarmerende inngangsparti med støpt bred trapp med smijernsrekkverk. Inngangspartiet er steinsatt og gir et flott førsteinntrykk av boligen. Malt inngangsdør med glass.
I boligens 2. etg. er det stue og ett soverom.
I stuen i 1. etg. er det utgang til solrik veranda som ligger flott til ved elvekanten med utsikt over til Klosterøya. Det er erverdig Larviksparkett på stuegulv.
Boligen har ett soverom i 1. etg. og ett soverom i 2. etg.
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Opplegg og plass til kjøleskap og komfyr. Avtrekkshette er montert over komfyr.
Bad i 1. etg. antatt fra rundt 1960 med vegg til vegg teppe på gulv og malte plater og flis på vegg. Innredning med servantskap med speil/lys og badekar.
Vaskerommet i 1. etg.  har betonggulv og vegger av panel på vegg. Rommet er innredet med utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbreder.
Toalettrommet med vinylbelegg på gulv og malte plater på vegg.

Beliggenhet

Vestvendt bolig i et solrikt og rolig boligområde ved Skienselva, i kort avstand til sentrumsgatene. Fra eiendommen er det flott utsikt til elva, Klosterøya mot vest og innover mot byen. God busskommunikasjon mellom Grenlandsbyene. Kort gangveg også til Bratsberg, Kleiva skole, Brekkeparken, nærbutikk og barnehager.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 154 kvm, Bruttoareal: 166 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang/trapperom, bad, toalett, vaskerom, soverom, kjøkken, stue og spisestue.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang/trapperom, stue og soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Atkomsten er til 300/890 som pr. i dag har samme eier som 300/889
Se kart på finn.no Det vil bli skiltet med Meglerhuset & Partners Telemark sine visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 251 kvm, Eierform: Eiet tomt
Opparbeidet uteplass og garasje på ca 20 kvm.
Tomten består av to bruksnummer  300/889 og 300/890

Garasje / Parkering

Egen garasje

Byggemåte

Fundamentert på fjell/løsmasser med grunnmur av natursteinsmur. Yttervegg oppført i uisoert laft/reisverk. Utvendig har bygningen stående panelkledning. Plassbygget takkonstruksjon med taktekking av betongstein og renner fra 2000-tallet. Vinduer og dører med enkle glass og varevinduer. Ytterdører i malt utførelse og enkle glass fra 1950 tallet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det mangler ferdigattest på boligen, dette er ikke uvanlig på eldre boliger.

Oppvarming

Pipe har tilkoplet ved/koksovn og vedovn i stue. Grue er etablert på vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 960 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 636 894 pr. 07.06.21 14:04 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 292 818 pr. 07.06.21 14:04 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.
Kulturminne B

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
Tinglyst 25.02.1929 1929/900606-1/101  Erklæring/avtale, Bestemmelse om vedlikehold av felles kloakk, med flere bestemmelser
Rettigheter:
Tinglyst 25.02.1929 1929/900606-2/101  Erklæring/avtale, rettighetshaver: Knr: 3807 Gnr: 300 Bnr: 889, Bestemmelse om vann/kloakkledning, Bestemmelse om felles vedlikehold m.v.
Tinglyst: 1942/1465-1/101  Erklæring/avtale, rettighetshaver: Knr:3807 Gnr:300 Bnr:889, Bestemmelse om kloakkledning.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, Atkomsten er til 300/890 som pr. i dag har samme eier som 300/889 og vann og avløp  i henhold til informasjon fra Skien kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Avløpsledning til boligen er etablert under konstruksjoner på nabotomt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til eiknilsen@partners.no eller SMS: 90 63 86 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nedre Elvegate 12, 3724, Skien, Gnr. 300 bnr. 889 i Skien kommune

Eier

Hanne Marthine Norheim Thunes Thomas Eie Lund Hanne Eie Lund

Oppdragsnummer

90-21-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.