Langesund - Smietangen

Leilighet i signalbygget Spiret - garasje - nydelig utsikt - båtplass - ikke boplikt

Cudrios Gate 29 , 3970 Langesund

VISNINGER

30. juli fredag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 57 m²
Bruksareal 61 m²
Tomt 14 408 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 106
Bruksnummer 2
Energimerking C
FINN.no 225665179
Sist endret 21.07.2021 14:42
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 4 223 009
Ligningsverdi 570 006,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 1 625 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 215 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 223 009,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere denne praktiske leiligheten på Smietangen i Langesund.Deilig leilighet som holder en god standard med stue/kjøkken, bad, soverom, garasje, båtplass og nydelig utsikt. Lys og trivelig vindfang som ønsker deg velkommen inn. Vindfang med god plass til sko og yttertøy i skyvedørsgarderobe. Romslig og lys stue hvor det er plass til både sofagruppe og spisebord. De generøse vindusflatene gir også leilighetene en flott romfølelse, samt slipper godt med naturlig lys inn. Her kan du nyte utsikten. Fra stuen er det utgang til balkong, hvor det er god plass til utemøbler. Stue/kjøkken i åpen løsning med trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Delikat bad  som innbyr til rekreasjon og velbehag. Fliser på gulv og vegg. Malte plater i himlingen med downlights. Innredning med servantskap med speil/lys,  vegghengt toalett og dusjnisje med glassdører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Nydelig soverom  med god plass til dobbelseng, utgang direkte til terrassen. 
Attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Smietangen i Langesund. Sjønære, maritime og idylliske omgivelser ved Langesundsundet. Idylliske Langøya ligger i umiddelbar nærhet rett over sundet. Smietangen ligger i umiddelbar nærhet til alt hva en koselig sørlandsby kan tilby. Langesund med sine koselige butikker, daglivare, badeparken, uterestauranter, spisesteder og ikke minst Wrightegaarden som er i nærheten, med sitt unike musikk og konsertmiljø. Sjøen og skjærgården i umiddelbar nærhet, med badestrender båthavner og fantastiske friluftsmuligheter.

Innhold

Praktisk  leilighet i første etasje som inneholder:
Vindfang, kjøkken/stue, bad,soverom og bod
I tillegg garasje, sportsbod og båtplass.

Standard

Meglerhuset & Partners Telemark v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere denne praktiske leiligheten på Smietangen i Langesund. Deilig leilighet som holder en god standard med stue/kjøkken, bad, soverom, garasje, båtplass og nydelig utsikt. Lys og trivelig vindfang som ønsker deg velkommen inn. Vindfang med god plass til sko og yttertøy i skyvedørsgarderobe. Romslig og lys stue hvor det er plass til både sofagruppe og spisebord. De generøse vindusflatene gir også leilighetene en flott romfølelse, samt slipper godt med naturlig lys inn. Her kan du nyte utsikten. Fra stuen er det utgang til balkong, hvor det er god plass til utemøbler. Stue/kjøkken i åpen løsning med trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Delikat bad  som innbyr til rekreasjon og velbehag. Fliser på gulv og vegg. Malte plater i himlingen med downlights. Innredning med servantskap med speil/lys,  vegghengt toalett og dusjnisje med glassdører. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Nydelig soverom  med god plass til dobbelseng, utgang direkte til terrassen. 
Høydepunkter:
  
Leilighet som kan benyttes som både fritidsbolig og helårsbolig Gode energiløsninger Boligen oppfyller de nyeste standardene Lave vedlikeholdsutgifter 5 års garanti og reklamasjonsrett Lave kjøps- og overtagelsekostnader på borettslagsleilighet Porttelefon ved hovedinngang - med toveis calling og videocamera Fibernett fra Viken Fiber Sportsbod

Beliggenhet

Attraktiv og sentrumsnær beliggenhet på Smietangen i Langesund. Sjønære, maritime og idylliske omgivelser ved Langesundsundet. Idylliske Langøya ligger i umiddelbar nærhet rett over sundet. Smietangen ligger i umiddelbar nærhet til alt hva en koselig sørlandsby kan tilby. Langesund med sine koselige butikker, daglivare, badeparken, uterestauranter, spisesteder og ikke minst Wrightegaarden som er i nærheten, med sitt unike musikk og konsertmiljø. Sjøen og skjærgården i umiddelbar nærhet, med badestrender båthavner og fantastiske friluftsmuligheter.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.bamble.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Bamble kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på
samme nettside.

Felleskostnader

5 340,- pr. mnd.  Til dekning av løpende fellesutgifter innbetaler den enkelte et månedlig beløp i felleskostnader. Dette beløpet består av kapitalkostnader og driftskostnader.
Kapitalkostnader er renter og avdrag (fra år 2041) på leilighetens andel av borettslagets fellesgjeld. Renten på
felleslånet er flytende. Det betyr at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen. Borettslaget kan senere beslutte å binde hele eller deler av fellesgjelden til en fastrente. I denne perioden fryses andelseiernes mulighet til å foreta individuelle nedbetalinger av sin andel av fellesgjelden, men som gjeninnføres etter fastrenteperiodens utløp. Se avsnitt om IN-ordning.
Driftskostnader utgjør kommunale avgifter, bygningsforsikring, fellesstrøm, forretningsførsel, grunnpakke kabel-TV og internett, renhold av fellesarealer, vedlikehold, snømåking samt generell drift av borettslaget.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

1 625 000

Avdrag fellesgjeld

Andelen har 20 års avdragsfrihet fra 2021.

Borettslag

Smietangen I Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne.
70 % av boligene er underlagt boplikt.
30% av boligene er fritatt for boplikt og vil ha særlige regler for plikt til å bo og for rett til bruksoverlating.
Boliger uten boplikt:
Andelseieren er ikke pliktig til å bo i boligen. Andelseieren kan ikke benytte boligen til annet
enn bolig- og fritidsboligformål uten styrets samtykke.
Boliger uten boplikt:
 Andelseieren kan uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Denne retten til bruksoverlating har følgende begrensninger:
- Bruksoverlatingen skal minst ha 14 dagers varighet med unntak av bruksoverlating til nærstående.
- Bruksoverlatingen kan ikke skje til juridiske personer
Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.
Mer informasjon om dette står i vedtektene for borettslaget.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Dette borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsfond. Sikringsfondet gjør det tryggere å bo i borettslag. Det
innebærer bl.a. at man er med i en ordning hvor andelseier etter nærmere regler reduserer risikoen for å bli ansvarlig for tap knyttet til naboens felleskostnader.
Kjøper kan om ønskelig betale ned hele eller deler av sin fellesgjeld. Dette får virkning på de månedlige felleskostnadene som blir redusert ved at lavere andel fellesgjeld gir lavere kapitalkostnader. Eksempelvis vil månedlige felleskostnader kun bestå av driftskostnader dersom man velger å betale hele totalprisen og ikke ha andel fellesgjeld. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. En nedbetaling av
fellesgjelden kan ikke reverseres. Ordningen kan først komme på plass en stund etter overtagelse.

Fellesgjeld / lånevilkår

Fellesgjelden blir finansiert ved låneopptak og det er lagt til grunn annuitetslån med 1,60 % rente over 40 år med 20 års avdragsfrihet (20+20). Felleskostnadene vil kunne endres i samsvar med de til enhver tid gjeldende kostnader og bankens rentebetingelser.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Nytt borettslag, det foreligger ingen regnskaper.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Husordensregler for borettslaget vil bli utarbeidet når beboerstyre er etablert.

Husdyrhold

Husordensregler for borettslaget vil bli utarbeidet når beboerstyre er etablert.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 61 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom.
I tillegg følger sportsbod nr. 1 med. 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er beregnet ut i fra tegningene og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Når du ankommer Langesund sentrum ta til venstre på torget, og følg veien til du ankommer Smietangen. Leiligheten ligger på høyre side mot sundet, og er merket med til salgs plakat fra Meglerhuset Telemark. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Se forøvrig vedlagte kart.

Tomt

Areal: 14 408 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger med garasjeplass i felles garasjeanlegg
Lading av el.bil/hybrid. Det er mulighet for å installere dette på kjøpers egen bekostning i ettertid.

Byggemåte

Nyoppført leilighetsbygg oppført over ti etasjer + garasjekjeller i eget bygg. Felles inngangsparti med callinganlegg til hver.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger foreløpig midlertidig brukstillatelse datert 29.06.2021 for eiendommen. Ferdigattest vil komme i følge Bamble kommune.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Nustad barnehage (1-5 år)  3.1 km
Sundby barnehage (0-5 år) 3.9 km
Tirilltoppen barnehage (0-5 år) 5 km
Skoler
Langesund barneskole (1-7 kl.) 1.9 km
Bamble ungdomsskole (8-10 kl.) 5,6 km
Bamble videregående skole 5.7 km
Croftholmen videregående skole 6 km

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 570 006 pr. 19.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 052 023 pr. 19.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål i følge reguleringsplanen for Smietangen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Skjema egenerklæring
om konsesjonsfrihet må signeres i forbindelse med kjøp av leiligheten.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bamble kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Kjøper får rett til båtplass nr. 58. Båtplassen har en bredde på 4 meter målt cc på uteliggerne.
Smietangen Brygge er organisert som et tingsrettslig sameie med vedtekter og havnereglement. Kjøper plikter å rette seg etter disse. Smietangen Utbygging AS har rettigheter til usolgte båtplasser. Disse blir etablert
ved salg til sluttbruker og tilknyttet Smietangen Brygge. Smietangen Utbygging AS oppebærer alle inntekter og dekker alle kostnader ved salg av usolgte båtplasser. Smietangen Utbygging AS har rett til å styre og forvalte Smietangen Brygge inntil Smietangen er ferdig utbygd samt alle båtplasser er solgt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Leiligheten har 5 års garanti og reklamasjonsrett fra 08.07.2021.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Overtakelsen kan først skje etter at forkjøpsretten er avklart Vær vennlig å angi i vedlagte budskjema ønsket dato for overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for forkjøpsrett
(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget
forkjøpsrett.
(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens
slektning i rett opp- eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste årene har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan heller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsmedlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesskapslovens § 3.
(3) Styret i borettslaget skal sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten
gjeldende og på deres vegne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3-2, jf orettslagslovens
§ 4-15 første ledd.
3-2 Frister for å gjøre forkjøpsrett gjeldende
Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår. Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig
forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier, og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.
3-3 Nærmere om forkjøpsretten
(1) Ansiennitet i borettslaget regnes fra dato for overtakelse av andelen. Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran.
(2) Dersom ingen andelseiere i borettslaget melder seg utpeker boligbyggelaget hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.
(3) Andelseier som vil overta ny andel, må overdra sin andel i laget til en ny andelseier. Dette gjelder selv om
andelen tilhører flere.
(4) Forkjøpsretten skal kunngjøres i en avis som er vanlig lest på stedet, på boligbyggelagets nettsider, ved oppslag i borettslaget eller på annen egnet måte.

Adresse og matrikkel

Cudrios Gate 29, 3970, Langesund, Gnr. 106 bnr. 2, andelsnr. 1 i Smietangen I Borettslag med orgnr. 927302047 i Bamble kommune

Eier

Ole-André Risnes
Jonny Holm Olsen

Oppdragsnummer

90-21-0084

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.