Rauland - Holtardalen

Innholdsrik hytte fra 2018 med enkel adkomst til skiløyper og alpinanlegg - solrikt - fin utsikt - garasje

Telehivet 8 , 3864 Rauland

VISNINGER

18. september lørdag kl. 13:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 188 m²
Bruksareal 212 m²
Bruttoareal 236 m²
Tomt 499 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 150
Bruksnummer 98
Energimerking C
FINN.no 231440521
Sist endret 13.09.2021 10:16
Prisantydning 5 850 000
Totalpris 6 007 519

Beregnet totalkostnad

5 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 146 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 850 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 157 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 007 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rauland!
Meglerhuset & Partners v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere denne flotte hytten med adresse Telehivet 8 i Holtardalen. Svært flott og innholdsrik tømmerhytte over to plan + hems beliggende i naturskjønne omgivelse. Innvendig gir hytta et godt inntrykk og fremstår innbydende og innholdsrik med alt man trenger av fasiliteter. Oppholdsrommene er preget av flotte tømmerdetaljer, smakfulle materialvalg og lune fargekombinasjoner. Her møtes den sjarmerende og eventyrlige hyttestilen. Hytten er bygget med godt håndverk, av kvalitetsmaterialer, og holder en god standard. Hytten ligger fint til med flott utsikt over Raulandsfjella i horisonten. Et barnevennlig område med kort avstand til et fantastisk løypenett med 140 km preparerte langrennspor og Rauland skisenter.

Innhold

Hytte over 2 etasjer + hems.
1. etasje: Hall, stue, kjøkken og bad/vaskerom,garasje og bod.
2. etasje: Loftstue, 2 bad, 3 soverom og gangareal
Hems: Hems har ikke målbart areal. Gulvareal utgjør ca. 26 m2.

Standard

Meglerhuset & Partners v/ Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere denne flotte hytten med adresse Telehivet 8 i Holtardalen. Svært flott og innholdsrik tømmerhytte over to plan + hems beliggende i naturskjønne omgivelse. Innvendig gir hytta et godt inntrykk og fremstår innbydende og innholdsrik med alt man trenger av fasiliteter. Oppholdsrommene er preget av flotte tømmerdetaljer, smakfulle materialvalg og lune fargekombinasjoner. Her møtes den sjarmerende og eventyrlige hyttestilen. Hytten er bygget med godt håndverk og av kvalitetsmaterialer, og holder en god standard. Det foreligger boligsalgsrapport i.f.m salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.
Stor stue med åpen kjøkkenløsning. Laftede vegger beiset i behagelig og lun farge. Kvalitetsmaterialer går igjen i hytta som parkett på gulv og panel i himlingen. Store vinduer som gir mye naturlig lys. En flott peisovn  gir godt med varme. Stuen har god plass til spisestue og flere sofagrupper. Stort og lekkert kjøkken med benkeskap, høyskap og kjøkkenøy. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Kjøkkenøyen gir fine muligheter for sosialisering til hverdags og fest.  Rommet har et naturlig kontaktpunkt, kombinert med en rekke praktiske funksjoner. Samtidig kan den også fungere som en kobling mellom kjøkken og spisestue, da den åpner opp ut i rommet og skaper den naturlige overgangen. Mørk kjøkkeninnredningen med slette fronter, og mørk  benkeplate. Integrerte hvitevarer som medfølger handelen. Kjøkken har mye god skap- og benkeplass. Praktisk vaskerom/bad  rett på innsiden av utgangsdøren har etablert fliser på gulvflater med sokkelflis. Laftet tømmer på veggflater. Det er montert toalett, innredning med vask, VV tank på 300 liter og opplegg til vaskemaskin. Hyttens hovedbad ligger i andre etasje og har  fliser på gulvflater med sokkelflis. Laftet tømmer på veggflater. Det er montert toalett, innredning med vask og tett dusjkabinett til baderom. Romslig hovedsoverom med eget bad. Delikat bad  som innbyr til rekreasjon og velbehag.Badet har fliser på gulvflater med sokkelflis. Laftet tømmer på veggflater. Det er montert toalett, innredning med vask,dusjkabinett og badekar. Deilig loftstue med god plass til sofagruppe. Et rolig sted hvor barn- og ungdom kan være mange sammen, eller de voksne kan trekke seg tilbake til ved behov. I tredje etasjen har man også en hemsdel med god boltreplass på 26 kvm. gulvareal. Her er takhøyden noe lavere, slik at dette er ikke målbart areal. Skiutstyr og annet turutstyr setter du fra deg i den utvendig boden eller garasjen før du kommer inn.

Beliggenhet

Hytten ligger på en kolle med flott utsikt over Raulandsfjella i horisonten, i enden av en blindgate med svært lite biltrafikk. Et barnevennlig område med flate partier. Kort avstand til et fantastisk løypenett med 140 km preparerte langrennspor og Rauland skisenter med sine alpinbakker. I Holtardalen er du midt oppi alt som har med ski å gjøre. Tar du heisen opp til toppen er du på vei inn til de mest fantastiske høyfjellsområder ved Silkedalen.
Løypenettet fører deg til flott høyfjellsterreng inn i fjellområdet mellom Vinje og Seljord. Silkedalen er spesielt populært pga høyden, solforholdene og utsikten. For slalomkjørere har man et eldorado i selve skisenteret med mange flotte bakker og utfordringer. Snøbrett og twintippkjørere kan boltre seg i den flotte Terrengparken.
På www.visitrauland.com finner du mer informasjon om hvilke andre aktiviteter Rauland byr på, samt kart
over turløypenettet og bakkene og heisene på Rauland Skisenter

Løpende kostnader

•Brøyting, vedlikehold av veg ca kr 12.000,- pr år.
•Løypeavgift Kr 1000,-.
Ny eier må også påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Boligens areal

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 212 kvm, Bruttoareal: 236 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Hall, kjøkken, stue og bad/vaskerom.
Garasje og bod på 24 m².
2. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2 bad og 3 soverom.
Hems:
Ikke målbart areal på 26 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det er helårsveg frem til eiendommen, som brøytes og strøs etter behov.

Tomt

Areal: 599,5 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje, samt godt med parkering i gårdsplass.

Byggemåte

Fritidsboligen er fundamentert på en pute av oppfylte steinmasser/pukk på morene. Ringmur i prefabrikkerte ringmurs elementer med isolert betongplate på grunn. Yttervegger består av laftet tømmer. Innvendige flater består stort sett av laftet tømmer og panel. Plassbygget sadlet takverk bærende på yttervegg og dragere i rundtømmer. Takverk tekket med undertak av rupanel, membran, knotteplast og torv. Innvendige takrenner i takverk. Fritidsboligens vinduer består av tre-lags isolerglassvinduer med rammer og karmer i malt trevirke. Ventilasjon består av ventiler i vinduer. Mekanisk avtrekk fra våtrom og kjøkken. Pipe i murt lettklinkerelementer med peisovn i stue. Terrasser/platting tekket med impregnerte gulvbord. Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Fritidsboligen fremstår med ingen vesentlig merknader. Mindre merknad på lafteknuter. Vinduer mangler innfelt beslag/vannbrett over vinduer. Peis mangler brannplate på gulv i stue. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 05.06.2018 for eiendommen. Merknad var manglende torv på taket.

Adgang til utleie

Fritidsboligen kan leies ut, og det er ingen utleieplikt.

Oppvarming

Nydelig peisovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming.  Det gjøres oppmerksom på at noen av rommene kan mangle oppvarming. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2021 utgjør kr. 9.998,-,- pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år. Kommunale gebyrer i Vinje kommune er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.  Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Kostnad 2020 var på kr. 6 916,26,-.

Formuesverdi

Fomuesverdi er ikke beregnet. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Det vises til skatteetatens hjemmeside for mer informasjon.

Regulering

Eiendommen  er regulert til  fritidsbebyggelse i følge reguleringsplanen for Holtardalen III.
Id 20120005
Navn Holtardalen III
Plantype Detaljregulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 22.05.2014
Plantype Detaljregulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 22.05.2014
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Vinje kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det foreligger ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig  vann og avløp i henhold til informasjon fra Vinje kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen har direkte adkomst til privat vei.

Tilbehør

Eiendommen selges som fremvist og vil ikke bli ytterligere ryddet/rengjort før overtakelse vil finne sted.
Alt innbo og løsøre følger med i handelen. Dette overleveres som forevist på visning, og kan ikke være gjenstand for reklamasjon i ettertid.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring da de ikke får tegnet forsikringen grunet at de er et aksjeselskap. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Telehivet 8, 3864, Rauland, Gnr. 150 bnr. 98 i Vinje kommune

Eier

Pancom property as

Oppdragsnummer

90-21-0089

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.