Brevik - Bjørkegata

Meget pent og sjarmerende hus med hage + tilleggshus - sjøutsikt - kort vei til Brevik sentrum!

Bjørkegata 1 , 3950 Brevik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig mellom 60-120 kvm

21%

er barnefamilier

28%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 136 m²
Bruttoareal 146 m²
Tomt 1 155 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1850
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 232121918
Sist endret 17.11.2021 10:12
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 062 769

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 112 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 062 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners v/Eiendomsmegler MNEF Per Arne Helland har gleden av å presentere Bjørkegata 1 i Brevik. Eiendommen består av to boliger hvorav hovedboligen holder en normal god standard, mens tilleggsboligen akkurat har fått bruksendring. Her er det et stort potensiale og gode fremtidige utleiemuligheter. Hovedboligen har en god planløsning med  Vindfang, gang,svalegang, 3 stuer, kjøkken, 2 bad, hems og 4 soverom. Boligen holder en normal god standard, samt er lys og trivelig. Bolig er oppført i et eldre boligstrøk bestående av enebolig og leilighetsbebyggelse. Sentral beliggenhet med gangavstand til skole, barnehage,idrettsanlegg og til Brevik sentrum.

Innhold

Enebolig over 2 etasjer:
1. etasje: Stue/trapperom, gang, 4 soverom, vaskerom, entrè og bad.
2. etasje: Vindfang, bad, stue, kjøkken, spisestue/trapperom og svalgang.

Standard

Eiendommen består av to boliger hvorav hovedboligen holder en normal god standard, mens tilleggsboligen akkurat har fått bruksendring. Her er det et stort potensiale og gode fremtidige utleiemuligheter. Hovedboligen har en god planløsning med  Vindfang, gang,svalegang, 3 stuer, kjøkken, 2 bad, hems og 4 soverom. Boligen holder en normal god standard, samt er lys og trivelig. Det foreligger boligsalgsrapport i forbindelse med salget og det henvises til denne for detaljert teknisk vurdering.  Lyst og sjarmerende kjøkken med kjøkkeninnredning med slette fronter og heltre benkeplate. Flis på vegg under overskap. Kum med ett grep blandebatteri. Opplegg og plass til kjøleskap og oppvaskmaskin, integrert komfyr. Fin og sjarmerende stue med peis. God plass for sofagruppe. Nydelig og romslig spisestue hvor du kan nyte utsikten. Delikat hovedbad fra 2009 som innbyr til rekreasjon og velbehag. Bad med flis på gulv og vegg, malt plater i himling. Rommet er innredet med servant med speil/lys, wc og badekar. Varmekabler på gulv.  Praktisk og romslig kjellerstue. Bad i 1. etasje fra 2004. Badet har vinylbelegg med oppkant på vegg. Flis på vegg og malte plater i himling. Innredning med servantskap med speil/lys, wc og dusjnisje. Rommet oppvarmes med varmekabel. Meget praktisk vaskerom med overflater av furugulv og plater på vegg. Innredning med benkeskap med vask. Opplegg og plass til vaskemaskin. God med lagringsplass i bod.
Tilleggsboligen har akkurat fått bruksendringer. I salgsoppgaven ligger det plan- og fasadetegninger som er godkjent av Porsgrunn kommune.

Beliggenhet

Bolig er oppført i et eldre boligstrøk bestående av enebolig og leilighetsbebyggelse. Sentral beliggenhet med
gangavstand til skole, barnehage,idrettsanlegg og til Brevik sentrum.  Ca. 2 km til Brotorvet kjøpesenter og ca. 12 km til Porsgrunn sentrum.
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden http://www.porsgrunn.kommune.no. Her finner du totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur og servicetilbud i Porsgrunn kommune.

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Tryg
Polisenummer: 7111492

Boligens areal

Bolig 1:
Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 136 kvm, Bruttoareal: 146 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/trapperom, gang, 4 soverom, vaskerom, entrè og bad.
2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, stue, kjøkken, spisestue/trapperom og svalgang.
Eldre bolig med bruksendring fra 18.08.2021
1. etasje:  51 m² bruksareal - uinnredet rom
2. etasje:  23 m² bruksareal  - uinnredet rom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli skiltet med & Meglerhuset Telemarks  visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 155 kvm festet tomt. Hellende tomt med med naturtomt og opparbeidet plen.
Festeavgift: kr. 816,-.
Festetiden er evigvarende.
Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år etter konsumprisindeks. Neste regulering er i 2023.

Garasje / Parkering

Godt med parkering på gårdsplass, ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Byggemåte

Bolig 1:
Boligen er en enebolig over to plan med opprinnelig oppføringstidspunkt tilbake på 1850-tallet. Trolig er boligen tilbygget rundt 1930-tallet. Fundamentert på fjell med kjellervegger av pusset gråsteinsmur og betong. Oppført i tømmerlaft og reisverk over grunnmur. Utvendig har bygningen liggende kledning med vannstokk. Vinduer med enkle glass og malt ytterdører. Bad fra 2009 med flis og varmekabel på gulv med badekar. Bad fra 2004 med vinylbelegg og varmekabel på gulv med dusjnisje. Vaskerom med furugulv og innredning med vask. Taket tekket med betongstein med renner av sink fra 2018. Innvendig er boligen preget av malte overflater med tregulv, parkett og flis, himling med synlig panel og vegger med laft og panel. Det er utarbeidet tilstandsrapport for eiendommen som følger som vedlegg i salgsoppgaven. Det oppfordres til å sette seg inn i denne rapporten før budgivning.
Bolig 2:
Opprinnelig togstasjonsbygg fra 1914(Nystrand). Det er etablert støpt plate på mark med isolering. Yttervegg av reisverk (plankelaft med dobbel not og fjær uten isolasjon), utvendig kledd med stående originalkledning. Innvendig er reisverk på montert asfalt vindtettplate. Ny takkonstruksjonen av sperretak og bordtak som er tekket med papp og originalplater. Vinduer og dører av originalutførelse. Det anbefales ny eier å sette seg inn i bygg og søknadsprosessen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen, noe som ikke er unormalt med tanke på byggeår. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Lager/uthus med godkjent bruksendring til bolig datert 18.08.2021. Det anbefales ny eier å sette seg inn i bygg og søknadsprosessen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Brevik barnehage (1-5 år)  0.9 km
Falkåsen barnehage (3-5 år) 1.8 km
Falkåsen barnehage - Lyngbakken  2.7 km
Skoler:
Brevik skole (1-7 kl.)  0.4 km
Heistad barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 4.9 km
Sandøya Montessoriskole (1-7 kl.)  3 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)  9.3 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.) 9.8 km
Croftholmen videregående skole 2.7 km
Bamble videregående skole  3.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Foreløpig er det kun en bebolig bruksenhet på eiendommen.

Oppvarming

Peis og vedovn i stuen. Vedovn i stuen i underetasjen. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 060 pr. år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år. Det vil bli endringer i de kommunale avgiftene når bolig 2 blir tatt i bruk.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 733 794 pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 641 657 pr.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Vernestatus: B
Sefrakregistrert: Ja (alle utvendige endringer må avklares med kommunen).
Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger under reguleringsplanen for " Del av Strømtangvegen og Trosvikvegen med tilliggende areal." Det er ikke vedtatt reguleringsbestemmesler til denne planen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Porsgrunn kommune.
Pågående planarbeid: Nei
Vernestatus: B
Sefrakregistrert: Ja (alle utvendige endringer må avklares med kommunen).

Konsesjon / Odel

Konsesjonsgrense 0 er innført i denne delen av kommunen, det vil si boplikt på alle boligeiendommer. Eiendommen forutsettes derfor benyttet til helårsbolig.
Du oppfyller boplikten ved å sørge for at du selv eller noen andre står folkeregistrert som bosatt på eiendommen.
Boplikten er ikke personlig og kan i prinsippet oppfylles ved utleie av utleieleilighet/hybel. Samtidig som det er en god investering med leieinntekter.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det foreligger ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørkegata 1, 3950, Brevik, Gnr. 83 bnr. 6 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.